Για τις μαθητικές κινητοποιήσεις…

0

Σχόλιο της OB Τρίπολης της ΚΝΕ για τις μαθητικές κινητοποιήσεις.

Η κ. Κεραμέως πήρε την απάντηση της από τους μαθητές της Τρίπολης μετά την επίσκεψή της σε σχολεία της πόλης. Αποδεικνύεται ότι για άλλη μία φορά αναπαρήγαγε μία πλαστή πραγματικότητα, όπως μας έχει συνηθίσει η κυβέρνηση και το μόνο που είχε να προτείνει ήταν η ατομική ευθυνη , με την κυβερνητική ευθύνη να είναι παντελώς απούσα.

Ταυτόχρονα η υπουργός με τις σημερινές της δηλώσεις προκαλεί ακόμα περισότερο.

Η κυβέρνηση, μέσω της υπουργού Παιδείας, Ν. Κεραμέως, ομολογεί πλέον ανοιχτά ότι επιδιώκει κλειστά σχολεία από κορονοϊό. Βάζει απέναντι τους χιλιάδες μαθητές που διεκδικούν ανοιχτά, ασφαλή σχολεία με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας!

Ο εκβιασμός της θα πέσει στο κενό! Το δίκιο των μαθητών έχει κριθεί! Αύριο, στα μαθητικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα, θα δώσουν την απάντησή τους!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Α.Ε. Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Τρίπολη 30/09/2020

ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ & ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΚΑΘΑΡΑ-ΑΣΦΑΛΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Στηρίζουμε τα αιτήματα των παιδιών μας για:

  • Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη στην κατεύθυνση των 15 μαθητών.
  • Προσλήψεις καθηγητών – να καλυφθούν όλα τα κενά.
  • Επαρκές προσωπικό καθαριότητας.
  • Με ευθύνη υπουργείου Παιδείας, Περιφερειών και δήμων να βρεθούν κατάλληλοι χώροι για σχολεία με σοβαρά κτιριακά προβλήματα.
  • Να λυθεί το ζήτημα με την πολύωρη χρήση μάσκας που δυσκολεύει το μάθημα. Μικρότερες διδακτικές ώρες, επαρκή διαλείμματα.
  • Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.
  • Καμία σκέψη για κάμερες στις σχολικές αίθουσες.

Στεκόμαστε απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης και  των συνοδοιπόρων της να συκοφαντήσει τον αγώνα των μαθητών για μέτρα προστασίας της υγείας των ίδιων, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους.

Καταγγέλλουμε την κυβερνητική προσπάθεια καταστολής των μαθητικών κινητοποιήσεων, που με θράσος τη στιγμή που με ευθύνη της λειτουργούν τμήματα που συνωστίζονται 25 και 30 μαθητές, εντοπίζει στις μαθητικές κινητοποιήσεις “υγειονομικούς κινδύνους” και μιλά προβοκατόρικα για “αρνητές μάσκας” τη στιγμή που με τα αιτήματα τους οι μαθητές απαιτούν μόνιμους καθηγητές και καθαρίστριες, αίθουσες με 15 μαθητές, μόρφωση και υγεία! Τα μέτρα που εξαγγέλλει η υπουργός Παιδείας για την αναπλήρωση των μαθημάτων στα σχολεία που βρίσκονται υπό κατάληψη είναι και εκβιαστικά και υποκριτικά. H κυβέρνηση βάζει εκβιαστικά διλήμματα, επειδή αρνείται να πάρει μέτρα για τη μόρφωση και την ασφάλεια των μαθητών.

Να μας απαντήσει η κα Υπουργός:

  • Πως θα αναπληρωθούν τα εκατοντάδες εκπαιδευτικά κενά και για εκατοντάδες μαθητές που η “κανονικότητα” είναι τα 4ωρα και τα 5ωρα;
  • Πως θα αναπληρωθούν τα κενά από τη χαμένη περσινή χρονιά;
  • Πως θα αναπληρωθούν τα κενά από τα σχολεία που κλείνουν με μορφή χιονοστοιβάδας, λόγω των ανύπαρκτων μέτρων προστασίας και υγιεινής στα σχολεία

Με τον αγώνα μας δίνουμε απάντηση στην πολιτική που στερεί τα παιδιά της εργατικής οικογένειας από το δικαίωμα στη μόρφωση, στην πολιτική που μετατρέπει τα σχολεία σε υγειονομικές βόμβες.

Στηρίζουμε τον αγώνα μαθητών-εκπαιδευτικών-γονιών για Καθαρά-Ασφαλή-Ανθρώπινα Σχολεία.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                                                                                       Η Γραμματέας

 

 

Πανούση Παναγιώτα                                                                                    Λιαδή Χριστίνα

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here