Γιορτή του κάστανου στα Άνω Δολιανά (video – pics)

0

Αρκετός κόσμος βρέθηκε, το Σάββατο 2 Νοεμβρίου, στα Άνω Δολιανά του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, για την 17η γιορτή κάστανου.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Γιώργος Καμπύλης ανάφερε ότι ο δήμος θα βρίσκετε δίπλα σε τέτοιες προσπάθειες, η γιορτή αυτή συνδυάζετε με την γιορτή του Αι Γιώργη και τη μεταφορά της εικόνας από τα πάνω στα κάτω Δολιανά και είναι πολύ σημαντικό να συνεχίζετε η παράδοση του τόπου μας.

Ο Πρόεδρος κ. Μεγκλης Δημήτριος, ανέφερε ότι η γιορτή του κάστανου αποτελεί “θεσμό” και κάθε χρόνο προσελκύει το ενδιαφέρον επισκεπτών από όλη τη χώρα και όχι μόνο από την Αρκαδία. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γευτούν κάστανα ψητά, βραστά, τηγανητά, γλυκά αλλά και φαγητά με βάση το κάστανο

. Συνταγές με βάση το κάστανο πρωταγωνιστούσαν στους πάγκους του χωριού. Γλυκό του κουταλιού κάστανο, κάστανα βραστά, καστανοκαρυδόπιτα, μαρμελάδα κάστανο, κέικ κάστανου, κάστανα ψητά, καστανοπιτάκια, κορμό με κάστανα, σοκολατάκια γεμιστά με κάστανο, τρουφάκια με κάστανα, λικέρ από κάστανα, τηγανητά κάστανα, πουρέ κάστανου, καστανοκεφτεδάκια, κάστανα γλασέ και πολλά άλλα προσφέρθηκαν στους επισκέπτες.

Πηγή: http://www.drt915.gr

Γιορτή του κάστανου στα Άνω Δολιανά

Δημοσιεύτηκε από Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 στις Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2019

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here