Γιώργος Παπαηλιού: Να προβλεφθούν οι ειδικότητες για την γ΄ τάξη  του Α΄ ΕΠΑΛ Τρίπολης & Η κατάργηση του Γυμνασίου Κοντοβάζαινας

0

Γιώργος Παπαηλιού (Βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία):

Να προβλεφθούν οι ειδικότητες

του ηλεκτρολόγου και του βρεφονηπιοκόμου

για την γ΄ τάξη

του Α’  ΕΠΑΛ Τρίπολης

Εκτός από τη μεγάλη ζήτηση εκ μέρους των μαθητών του Α΄ ΕΠΑΛ Τρίπολης, στις ανάγκες της Τρίπολης και της ευρύτερης περιοχής περιλαμβάνονται οι ειδικότητες του ηλεκτρολόγου και του βρεφονηπιοκόμου, που δεν προβλέπονται στη σχετική υπουργική απόφαση για την γ΄ τάξη  του Α΄ ΕΠΑΛ (Τρίπολης).

Επιπλέον στο Α΄ ΕΠΑΛ Τρίπολης υπάρχει το απαραίτητο διδακτικό προσωπικό και ο εργαστηριακός εξοπλισμός, ώστε να καλυφθεί η λειτουργία αυτών των ειδικοτήτων, χωρίς περαιτέρω επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού.

Αν δεν προβλεφθούν αυτές οι ειδικότητες, οι μαθητές θα αναγκαστούν ή να ακολουθήσουν κάποια ειδικότητα που δεν ανταποκρίνεται στις κλίσεις και στις προσδοκίες τους  ή  να φύγουν από την πόλη τους, προκειμένου να παρακολουθήσουν την ειδικότητα που επιθυμούν μακριά από το σπίτι τους.

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Παπαηλιού και το τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Φίλης κατέθεσαν σχετική ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας, ζητώντας τη συμπλήρωση της κυβερνητικής απόφασης με τις συγκεκριμένες ειδικότητες.  όπως έχει ζητηθεί από τη Διεύθυνση του ΕΠΑΛ και από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

Γιώργος Παπαηλιού

         (Βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία):

Η κατάργηση του Γυμνασίου Κοντοβάζαινας

συνιστά πλήγμα για  τη Γορτυνία και τα χωριά της

Η κυβερνητική απόφαση για κατάργηση του γυμνασίου Κοντοβάζαινας  από το σχολικό έτος 2021-2022, επιφέρει ακόμη ένα πλήγμα σε μία  ορεινή περιοχή της Αρκαδίας-της Γορτυνίας,  την πλέον  απομονωμένη και  απομακρυσμένη τόσο από την έδρα του Δήμου, τη Δημητσάνα, όσο και από την πρωτεύουσα του Νομού, την Τρίπολη.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση, εκτός του ότι δεν λαμβάνονται  υπόψη οι ιδιαιτερότητες (γεωμορφολογικές, αποστάσεων κλπ) της περιοχής, παραγνωρίζεται το γεγονός, ότι η εκπαίδευση (και η υγεία) αποτελούν τις βασικές παραμέτρους για τη στοιχειώδη λειτουργία και εν τέλει την επιβίωση (των χωριών) της ελληνικής υπαίθρου.

Εν προκειμένω, παραγνωρίζεται και η συνταγματική πρόβλεψη του άρθρου 101 παρ. 4 που επιβάλλει ιδιαίτερη μέριμνα για τις ορεινές (και τις νησιωτικές) περιοχές, ώστε να επιβιώσουν και να παραμείνουν ζωντανές.

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Παπαηλιού και το τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Φίλης κατέθεσαν σχετική ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας, ζητώντας την ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here