Γιώργος Παπαηλιού : Χαιρετισμός στον Άκοβο για τη γιορτή της “Μάνας” (11.8.2018) και Χαιρετισμός στην Καμενίτσα για τα εγκλήματα των

0

Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού, κατά την εκδήλωση για τη «Μάνα» στον Άκοβο (11.8.2018) απηύθυνε χαιρετισμό, λέγοντας, μεταξύ των άλλων, τα εξής :

Η εκδήλωση για τη «Μάνα» συνιστά έκφραση τιμής προς την πηγή της ζωής και  τη διαχρονική αξία κάθε ανθρώπου.

Η αγρότισσα «Μάνα» της ελληνικής υπαίθρου, ιδίως τα παλαιότερα χρόνια αλλά και σήμερα, αποτελεί τον πυρήνα της οικογενειακής ζωής των χωριών μας, στο χωράφι, στην εκτροφή των ζώων, στο νοικοκυριό. Με την άδολη αγάπη, την ανιδιοτελή προσφορά, τις συμβουλές της αυθεντικής σοφίας για τα παιδιά της και τέλος με την ευχή της όταν αυτά «ανοίγουν τα φτερά τους» και φεύγουν, συνεισφέρει στη διατήρηση της οικογενειακής συνοχής αλλά και των ηθών, των εθίμων και των παραδόσεων του τόπου μας.

Με την εκδήλωση για τη «Μάνα» που συνδιοργανώνουν οι σύλλογοι των απανταχού Ακοβιτών, η τιμή  στη «Μάνα» αντανακλάται  και στους  Ακοβίτες που την τιμούν.

 

Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού, κατά την εκδήλωση για τα

εγκλήματα  των Γερμανών κατακτητών στην Καμενίτσα (24.4.1944), που

συνδιοργάνωσαν οι σύλλογοι Καμενιτσιωτών της Αθήνας και του χωριού και η

Τοπική Κοινότητα, στην Καμενίτσα (12.8.2018)   απηύθυνε χαιρετισμό,

λέγοντας, μεταξύ των άλλων, τα εξής :

Η ιστορική μνήμη αποτελεί στοιχείο της εθνικής ταυτότητας ενός λαού. Εν προκειμένω, το Έπος του ΄40 και το μεγαλείο της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944, όπως και άλλες φάσεις της ελληνικής ιστορίας, ανέδειξαν, ως διαχρονική στάση ζωής του ελληνικού λαού, την α ν τ ί σ τ α σ η  προς όσους επιβουλεύονται την ανεξαρτησία, την ελευθερία, τη δημοκρατία. Πρόκειται για χαρακτηριστικό που έχει ενσωματωθεί στο «κύτταρο» και στην «κοσμοθεωρία» του.

Τα εγκλήματα των Γερμανών κατακτητών και η μνήμη των θυμάτων τους κ α ι στην Καμενίτσα πρέπει να παραμείνουν αναλλοίωτο στοιχείο της ιστορικής μνήμης, προκειμένου το πνεύμα της αντίστασης να μεταλαμπαδευτεί από γενιά σε γενιά  και  να αποτραπεί, και τώρα και στο μέλλον, η επανάκαμψη  της βαρβαρότητας και του φασισμού.

Σ΄ αυτό το πλαίσιο, αποκτά βαρύνουσα σημασία το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής και η εκφρασμένη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης για διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών (του κατοχικού δανείου, των επανορθώσεων και αποζημιώσεων της γερμανικής κατοχής).  

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ