Γορτυνία: Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο – Μάχη να μην περάσει στο Μαίναλο

0

Ιδιαίτερα δύσκολη ήταν η ολονύχτια μάχη που έδωσαν με τις φλόγες οι πυροσβεστικές δυνάμεις, οι εθελοντές αλλά και οι κάτοικοι που επιχειρούν στην Γορτυνία, ώστε να περιορίσουν τις εστίες της φωτιάς που καίνε κοντά στους οικισμούς, να προστατεύσουν τα σπίτια των κατοίκων.

Το βράδυ ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και με τον πρώτο φως της ημέρας  θα ξεκινήσουν ρίψεις νερού εναέρια πυροσβεστικά μέσα.

Παράλληλα, αναμένονται στην Γορτυνία επιπλέον χερσαίες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Παρά το γεγονός ότι μειώθηκε η ένταση των ανέμων, συνεχίζει να μαίνεται μεγάλο πύρινο μέτωπο γύρω από τις περιοχές Φαναράκι, Καστράκι, Πυρρή, Λώτη, Λιοδώρα, Χρυσοχώρι, Δάφνη, κυρίως σε δύσβατα σημεία.

Χθες, Τρίτη 10 Αυγούστου, στο Πυρρή κάηκαν πάνω από 10 σπίτια, ενώ εκκενώθηκαν 21 οικισμοί, και αρκετοί από αυτούς δεν έχουν ρεύμα και νερό.

Αγιονέρι, Παρνασσός, Όχθια, Αετοράχη, Καλλιάνι, Δόξα, Τουμπίτσι, Μελιδόνι, Παλαιοχώρι, Πυρρής, Άγιος Ιωάννης, Λώτης, Λιοδώρα, Καστράκι, Φαναράκι, Λιβαδάκι και Καπελλίτσα.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν κάτοικοι που δεν έφυγαν από τους οικισμούς, διότι ήθελαν να προστατεύουν τις περιουσίες τους και να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της φωτιάς.

Παράλληλα, οι περιφερειακές αρχές ξεκίνησαν και συνεχίζονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας να φτιάχνονται αντιπυρικές ζώνες ώστε η φωτιά να μην περάσει στο Μαίναλο.

Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ Μιχάλης Βασιλάκης, η πύρινη λαίλαπα πέρασε μέσα από το χωριό Πυρρή προκαλώντας μεγάλες καταστροφές.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Πυρρή Γιάννης Στρίκος απευθύνει έκκληση προς την Περιφέρεια αλλά και σε ιδιώτες να τους παραχωρήσουν μια γεννήτρια προκειμένου να λειτουργήσει το αντλιοστάσιο του χωριού, γιατί εκτός από ρεύμα δεν έχουν και νερό.

aftodioikisi.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here