Γώγος: Δεν θα ανοίξουν Λύκεια και Γυμνάσια αν αυξηθούν τα κρούσματα [Βίντεο]

0

Ο καθηγητής του τμήματος Ιατρικής στο Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στο MEGA, δήλωσε πως έχει παρθεί η απόφαση να μην ανοίξουν τα λύκεια και τα γυμνάσια εάν αυξηθούν αρκετά τα κρούσματα σε πειροχές της χώρας.

Αναλυτικότερα, ο κ. Γώγος, ανέφερε πως, το συγκεκριμένο ζήτημα, θα εξεταστεί κατά τη σύσκεψη των επιδημιολόγων την Παρασκευή, εξηγώντας ότι, οι παράγοντες που θα κρίνουν τελικά το άνοιγμα είναι από τη μία τα επιδημιολογικά δεδομένα, καθώς «αρκετές περιοχές είναι στο πορτοκαλί και η δυναμική είναι να χειροτερέψουν» και από την άλλη «η κατάσταση που επικρατεί στο σύστημα υγείας και πως μπορεί αυτό να ανταπεξέλθει σε οποιαδήποτε κρίση».

«Μας ανησυχεί η Αττική. Είναι μια αστική ζώνη όπου η διασπορά είναι πολύ πιο εύκολη και η συγκράτησή της πολύ πιο δύσκολη», επισήμανε παράλληλα ο καθηγητής, ο οποίος, τόνισε ότι, η αύξηση των κρουσμάτων, η οποία παρατηρείται, είναι αναμενόμενη λόγω της αυξημένης κινητικότητας των γιορτών αλλά και το άνοιγμα του λιανεμπορίου, το οποίο θα δώσει κρούσματα και τις επόμενες εβδομάδες

Τέλος, όσον αφορά τις μεταλλάξεις, ο κ. Γώγος δήλωσε πως «είναι ανησυχητικές» αφού δεν ξέρουμε πώς εξελίσσεται ένας ιός όταν μεταλλάσσεται, αναφέροντας ότι «η κατάσταση δεν είναι καλή αλλά ούτε και δραματική».

https://tvxs.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here