Γ. Παπαηλιού Βουλευτής Αρκαδίας-ΣΥΡΙΖΑ, για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου΄

0

Γιώργος Παπαηλιού Βουλευτής Αρκαδίας-ΣΥΡΙΖΑ

Όσα διευκρινίστηκαν στη σύσκεψη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Πελοποννήσου  υπό τον υπουργό Κώστα Γαβρόγλου  και το γενικό γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας Ηλία Γεωργαντά, στις 10.4.2019, επιβεβαιώθηκαν, με την αποτύπωσή τους στο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση :

Ενιαιοποιείται η Ανώτατη Παιδεία, ενσωματώνονται ΤΕΙ στα ΑΕΙ και καταργούνται έτσι οι δύο ταχύτητες σπουδών  που ήταν ενσωματωμένες σ΄ αυτήν.

Ειδικότερα, όσον αφορά το νομό Αρκαδίας :

-) Ιδρύεται Σχολή Επιστημών Υγείας με έδρα την Τρίπολη

-) Το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών παραμένει ακαδημαϊκά και διοικητικά αυτόνομο, εντασσόμενο στη Σχολή Οικονομίας και Τεχνολογίας  με έδρα την Τρίπολη. Η μετεξέλιξη του σε «πολυτεχνικό τμήμα» συνδέεται με αυστηρώς ακαδημαϊκά κρτήρια.

-) Το Τμήμα Νοσηλευτικής μεταφέρεται, με το νέο ακαδημαικό έτος,  από τη Σπάρτη  στην Τρίπολη, ενισχύοντας την πρακτική άσκηση  και συνακόλουθα στην ποιότητα της εκπαίδευσης των φοιτητών και την επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων.

-) Στην Τρίπολη ιδρύονται νέα πανεπιστημιακά τμήματα και ινστιτούτα του «Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου» αναβαθμίζοντας έτσι το ρόλο της, ως έδρας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

-) Θα εξεταστεί η  ίδρυση  Κτηνιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου από Επιτροπή που θα  συγκροτηθεί

-) Ο χώρος του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου παραχωρείται από το Υπουργείο Υγείας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, γεγονός που σηματοδοτεί την πρόθεση της κυβέρνησης για αναβάθμιση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με έδρα την Τρίπολη αμέσως και μεσο-μακροπρόθεσμα.

Η θετική προσωπική παρέμβαση του Αντιπροέδρου και Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη κατά την επίσκεψή του στην Τρίπολη ενισχύει την προσπάθεια  για την περαιτέρω αναβάθμιση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με έδρα την Τρίπολη.

Η προσπάθεια θα συνεχιστεί και στη Βουλή.

Γιώργος Παπαηλιού

Βουλευτής Αρκαδίας-ΣΥΡΙΖΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here