Γ.Παπαηλιού για την επέτειο της συνόδου της Πελοποννησιακής Γερουσίας, στη Στεμνίτσα… 

0

Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού, κατά την εκδήλωση για την επέτειο της συνόδου της Πελοποννησιακής Γερουσίας, στη Στεμνίτσα  (9.6.2018) απηύθυνε χαιρετισμό, λέγοντας, μεταξύ των άλλων, τα εξής :

Μέσω επετειακών εκδηλώσεων αυτού του είδους, αναδεικνύεται η ιστορική συμβολή γεγονότων, πολεμικών αλλά και θεσμικών, στη διαδρομή της Επανάστασης του 1821, όπως εν προκειμένω της συγκρότησης και της πρώτης συνόδου  της Πελοποννησιακής Γερουσίας, στη Στεμνίτσα.

Με τη σύνοδο  της Πελοποννησιακής Γερουσίας,  ετέθησαν  οι περαιτέρω βάσεις για τη θεσμική συγκρότηση και θωράκιση του επαναστατημένου Έθνους. Συγχρόνως προσδιορίστηκαν, βάσει των κοινωνικών συσχετισμών,  οι πολιτικές βάσεις, οι πολιτικές συνιστώσες, το πολιτικό πλαίσιο του  συγκροτηθησόμενου νέου ελληνικού κράτους.

Σήμερα η πατρίδα μας, μετά από μία παρατεταμένη και οδυνηρή περίοδο κρίσης, έχει εξέλθει από τα «μνημόνια» και επιστρέφει σταδιακά στην κανονικότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο, θεσμικές παρεμβάσεις, όπως η αναθεώρηση του Συντάγματος, που έχει ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί στη Βουλή που θα προκύψει από τις επικείμενες εκλογές, είναι αναγκαίες, προκειμένου να θωρακιστεί θεσμικά η κανονικότητα και να αποτραπεί η επάνοδος στο σύστημα διαπλοκής και διαφθοράς  που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία.

Συμπερασματικά, τα ιστορικά γεγονότα θεσμικού χαρακτήρα της Επανάστασης του 1821, που αποτέλεσαν τις ψηφίδες για τη συγκρότηση του νεοελληνικού κράτους, μπορούν να αποτελέσουν σημεία αναφοράς, προκειμένου το ιστορικό παρελθόν να σηματοδοτήσει το μέλλον.

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here