Γ.Παπαηλιού ,επισκέφθηκε το παράρτημα του ΙΓΜΕ Πελοποννήσου  στην Τρίπολη…

0

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού νστις 19.10.2018, επισκέφθηκε το παράρτημα  του ΙΓΜΕ Πελοποννήσου  στην Τρίπολη, όπου συναντήθηκε με το διευθυντή του και με τους εργαζόμενους :

Κατά τη συζήτηση έγινε αναφορά στην προσφορά του ΙΓΜΕ στην αποτύπωση του ορυκτού πλούτου της χώρας και στις γεωτρήσεις.

Επισημάνθηκε ότι ο απαραίτητος ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία του ΙΓΜΕ προς την κατεύθυνση του ελέγχου σε ζητήματα γεωλογικών κινδύνων από πλημμύρες, κατολισθήσεις κλπ, της καταγραφής του υδάτινου δυναμικού της χώρας και της προστασίας του περιβάλλοντος, προϋποθέτει και συνεπάγεται τη συνέχιση του ερευνητικού έργου του.

Ο Γιώργος Παπαηλιού ανέφερε, ότι σ΄ αυτό το πλαίσιο, θα συσταθεί η «Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών» (ΕΑΓΜΕ), η οποία, ως ΝΠΔΔ, θα παρακολουθεί για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου   το σύνολο των γεωλογικών και μεταλλευτικών ζητημάτων, της αξιοποίησης του υπόγειου πλούτου της χώρας συμπεριλαμβανομένης.

Υπογράμμισε δε, ότι αυτό θα γίνει με τη συνέχιση των έργων ΕΣΠΑ και άλλων προγραμμάτων που έχει αναλάβει το ΙΓΜΕ και με πλήρη διασφάλιση των εργαζομένων σ΄ αυτό (θέσεις εργασίας, αναγνώριση προϋπηρεσίας, διατήρηση και μεταφορά της προσωπικής διαφοράς των αποδοχών κλπ).

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here