Γ.Παπαηλιού: Η ιστορία συνιστά άσκηση μνήμης, μέσω της οποίας το παρελθόν μεταφέρεται στο παρόν και επεκτείνεται στο μέλλον.

0

Κατά την εκδήλωση τιμής στη μνήμη του Πάνου Κολοκοτρώνη στο Θάνα (11.11.2018),  ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος  Η. Παπαηλιού, μεταξύ των άλλων, είπε :

Η ιστορία συνιστά άσκηση μνήμης, μέσω της οποίας το παρελθόν μεταφέρεται στο παρόν και επεκτείνεται στο μέλλον. Αυτό σημαίνει, ότι πρέπει να αντλούνται διδάγματα από την ιστορία.

Ο Ελληνισμός, στη μακραίωνα ιστορία του, έχει αναδείξει, ως διαχρονική στάση ζωής, την αντίσταση και το εξεγερσιακό  πνεύμα  εναντίον όσων επιβουλεύονται την ανεξαρτησία, την ελευθερία, τη δημοκρατία. Πρόκειται για χαρακτηριστικό που έχει ενσωματωθεί στο «κύτταρο» και στην «κοσμοθεωρία» του.

Όμως, όποτε εμφιλοχώρησε «η διχόνοια η δολερή» –όπως στην περίπτωση της δολοφονίας του Πάνου Κολοκοτρώνη  στο πλαίσιο της γνωστής εμφύλιας διαμάχης κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του 1821– οι συνέπειες ήταν καταστρεπτικές.

Σήμερα, το ασταθές διεθνές περιβάλλον εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για τη χώρα. Με εθνική ενότητα, κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη μεταξύ μας, πρέπει να στηρίξουμε την ανασυγκρότηση που επιχειρείται, ώστε και οι απειλές να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά και το στοίχημα του μέλλοντος να κερδηθεί.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here