Γ. Παπαηλιού: Στις επικείμενες ευρωεκλογές, το διακύβευμα για την Ευρώπη και για την  Ελλάδα είναι κοινό.  

0

Γιώργος Η. Παπαηλιού Δικηγόρος-Διδάκτωρ Νομικής Βουλευτής Αρκαδίας-ΣΥ.ΡΙΖ.Α.                               

 Ευρωεκλογές 2019

Στις επικείμενες ευρωεκλογές, το διακύβευμα για την Ευρώπη και για την  Ελλάδα είναι κοινό.

Η Ευρώπη σήμερα είναι αντιμέτωπη με πολλαπλές προκλήσεις : Tην παγκοσμιοποίηση, τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ασκούν η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι ηγεσίες των περισσότερων κρατών-μελών και συνακόλουθα τις οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες που έχουν προκληθεί από αυτές τις πολιτικές. Επιπλέον δε, την απειλή της ακροδεξιάς, της οποίας αντιλήψεις και θέσεις έχουν ενσωματώσει και συντηρητικά-νεοφιλελεύθερα κόμματα, μεταξύ των οποίων και η ΝΔ.

Στον αντίποδα αυτής της πολιτικής βρίσκεται  η  ανάδειξη της Ευρώπης της κοινωνικής και περιφερειακής σύγκλισης και αλληλεγγύης. Αυτή πρέπει να αποτελέσει τη βάση ενός συνολικού σχεδίου μιάς ευρύτερης συμμαχίας της αριστεράς, της προοδευτικής σοσιαλδημοκρατίας και της οικολογίας.

Μετά την έξοδο της χώρας από τα «μνημόνια» και την αυστηρή εποπτεία, τα στοιχεία που συγκροτούν την προοδευτική πολιτική, η οποία προτείνεται (και ασκείται)  από τον ΣΥΡΙΖΑ και την προοδευτική συμμαχία, είναι η σταδιακή άρση των αδικιών και των αρνητικών συνεπειών πολιτικών πολλών δεκαετιών και των «μνημονίων» και η αποκατάσταση οικονομικών και κοινωνικών ισορροπιών, αλλά και η άσκηση μιάς πολιτικής βιώσιμης, διατηρήσιμης και δίκαιης ανάπτυξης που να βασίζεται σε ένα νέο παραγωγικό υπόδειγμα.

Αυτή η πολιτική αντιπαρατίθεται προς την πολιτική του νεοφιλελευθερισμού και της ακροδεξιάς, που πάνε «χέρι-χέρι», και η οποία προτείνεται από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Σε αυτό το πλαίσιο, το διακύβευμα των ευρωεκλογών είναι, πολιτική για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία ή για τους λίγους και ισχυρούς.

Μάϊος 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here