Γ. Παπαηλιού στο συνέδριο φαρμακοποιών Πελοποννήσου

0

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Η. Παπαηλιού, χαιρετίζοντας  το α΄ συνέδριο φαρμακοποιών Πελοποννήσου, μεταξύ των άλλων, είπε εξής :

Πριν την κρίση, η υπερβολική κατανάλωση φαρμάκων, η ανεξέλεγκτη συνταγογράφηση, και η φαρμακευτική δαπάνη που υπερέβαινε κάθε όριο ήταν στην ημερήσια διάταξη.

Αυτά, πραγματικά σκάνδαλα, συνδέθηκαν και με σκάνδαλα καθ΄ εαυτά, όπως  η Novartis, η μη αναζήτηση από την πολιτεία της καταβολής rebate από τις φαρμακευτικές βιομηχανίες  κ.α., και αποτέλεσαν έναν από τους παράγοντες που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία.

Σήμερα, το νέο «μίγμα» φαρμακευτικής πολιτικής  έχει ως στόχο «τη συνολική ευστάθεια στην αγορά φαρμάκου».

Όλα αυτά έχουν τη σημασία τους. Όμως στη διαμόρφωση της φαρμακευτικής πολιτικής, πρέπει να ληφθεί υπόψη ο επιστημονικός και κοινωνικός ρόλος του φαρμακοποιού, ο οποίος συνδέει το φάρμακο με τον πολίτη-ασθενή, του παρέχει «ιατρική» ενημέρωση και τον διευκολύνει  στις καθημερινές συναλλαγές του για φάρμακα.

Σε  αυτό το πλαίσιο, τα συνεργατικά σχήματα  φαρμακείων και η παροχή καινοτόμων υπηρεσιών αποτελούν προϋποθέσεις  ανάπτυξης της φαρμακευτικής δραστηριότητας στο νέο περιβάλλον.

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here