Δήμος Βόρειας Κυνουρίας: Δείτε τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν από αύριο Πέμπτη 25 /2 και ώρα 06:00 έως την Δευτέρα 1 Μαρτίου και ώρα 06:00.

0
dimarxio nea

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας από αύριο Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου η Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας και κατ΄ επέκταση ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, εντάσσονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου Covid-19.

 
Τα παρακάτω περιοριστικά μέτρα ισχύουν από αύριο Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου και ώρα 06:00 έως Δευτέρα 1 Μαρτίου και ώρα 06:00.
📌 Μάσκα σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

📌 Αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγείων, δημοτικών, ολοήμερων σχολείων, γυμνασίων και λυκείων γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης). Διενέργεια σύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας.

📌 Αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων λιανεμπορίου.
📌 Αναστολή λειτουργίας κομμωτηρίων, υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής (αποτρίχωσης, θεραπείας με υπεριώδεις και υπέρυθρες ακτίνες, μανικιούρ, πεντικιούρ και περιποίηση νυχιών) κ.λπ.
📌 Χώροι λατρείας: τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό/ούς λειτουργό/ούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων.
📌 Περιορισμός των μετακινήσεων από 05:00 – 18:00. Επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών για την εξυπηρέτηση ζωτικών, προσωπικών ή επαγγελματικών αναγκών τους που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με άλλον τρόπο. Από τις 18:00 – 5:00 επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών για τους ακόλουθους περιοριστικά αναφερόμενους λόγους:
 
α) Μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας,
 
β) μετακίνηση για λόγους υγείας, γ) ατομική κίνηση με κατοικίδιο ζώο.
 
Ενδεχόμενη παράταση ή άρση των μέτρων θα επαναξιολογηθεί από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 κατά την επόμενη συνεδρίασή της.
 
Τηρούμε τα μέτρα – Μένουμε ασφαλείς
 
Γιώργος Καμπύλης

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here