Δείτε ολόκληρη την παρουσίαση του βιβλίου «ΤΑ ΑΣΚΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ» του ιερέα Γεωργίου Πετρή…

0
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Πραγματοποιήθηκε  χθες βράδυ με μεγάλη επιτυχία στο «Ίδρυμα Ζαφείρη» στο  Άστρος,η παρουσίαση του βιβλίου «ΤΑ ΑΣΚΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ» του ιερέα Γεωργίου Πετρή,που οργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η εκδήλωση άνοιξε η κ.Λυδία Λουκατάρη η οποία συντόνισε την παρουσίαση,ακολούθησε χαιρετισμός, που απηύθυνε ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, ιερέας Μωυσής Καψάλης, και ακολούθησε ο χαιρετισμός του δημάρχου κ.Π.Μαντά και της εκπροσώπου της Εφορίας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας,κ.Σουζάν Μεταξά.

Ακολούθησε σύνδεση μέσω skype,με τον χαιρετισμό του συντοπίτη μας, διακεκριμένου αρχαιολόγου κ.Π.Φάκλαρη,ο οποίος αναφέρθηκε στην συνεργασία και τον ζήλο του παπαΓιώργη Πετρή και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν,ώστε να ολοκληρωθεί το βιβλίο,ανταλλάσσοντας πληροφορίες ,όλα αυτά τα χρόνια…

Για την συνέχεια,ακολούθησε χαιρετισμός από εκπρόσωπο της εκδότριας εταιρίας “Μίλητος”,τον κ.Χατζηγεωργίου.

Το βιβλίο προλόγισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και ακολούθησε η παρουσίαση, από τον  ίδιο τον ιερέα, Γεώργιο Πετρή.

Πλήθος κόσμου από την περιοχή,κατέκλυσε την αίθουσα του Ιδρύματος Ζαφείρη για να τιμήσουν το εξαίρετο έργο του παπαΓιώργη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ,ιερείς από όλη την περιοχή της Κυνουρίας,ο Περιφερειάρχης κ.Π.Τατούλης, ο Δήμαρχος κ.Π.Μαντάς, οι αντιπεριφερειάρχες, οι αντιδήμαρχοι,οι π/σ,οι δ/σ,οι πρόεδροι τ/κ και εκπρόσωποι πολλών άλλων φορέων.

Λίγα λόγια για το βιβλίο…

Το βιβλίο, που αποτελεί ένα οδοιπορικό του ασκητικού μοναχισμού των Βυζαντινών μέχρι και των πρώτων μεταεπαναστατικών χρόνων της Κυνουρίας, της Αρκαδίας, και του Πάρνωνα, αναζητά, διασώζει και καταγράφει τα υλικά κατάλοιπα που βρίσκονται εγγεγραμμένα στο συλλογικό θυμικό από όπου και αντλεί τις πληροφορίες του ο ερευνητής, προτού αυτά περάσουν στη λήθη. Το δύσκολο αυτό πόνημα, αναδεικνύει τα ασκηταριά σε «μνημεία» πίστης και ιστορίας, συνδέοντάς τα με όλες τις συνιστώσες της πολιτιστικής κληρονομιάς, υλικές και άυλες, συμβάλλοντας στη διατήρηση της συλλογικής μνήμης και ταυτότητας, σημαντική παρακαταθήκη για τις επόμενες γενεές, ενώ η πλούσια φωτογραφική απεικόνισή τους τα «τοποθετεί» στον τόπο – τοπίο στο οποίο εντάσσονται, προβάλλοντάς το ως πολιτισμικό αγαθό που διαμορφώνεται από τη βαθιά ριζωμένη στον χρόνο αλληλεπίδραση του ανθρώπου με το περιβάλλον του. Ένα έργο πολυεπίπεδο, που μπορεί να συμβάλλει με τα στοιχεία που παραθέτει στις επιστήμες της ιστορίας, της αρχαιολογίας, της κοινωνιολογίας και της κοινωνικής ανθρωπολογίας, της αρχιτεκτονικής, της θεολογίας, της γεωγραφίας, της γεωλογίας, της οικολογίας και του περιβάλλοντος, ενώ μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο οδηγό θρησκευτικού και περιηγητικού τουρισμού, συμβάλλοντας παράλληλα στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Επιμέλεια-Παρουσίαση- Ρεπορτάζ, για το astros-kynourianews.gr: Φώτης Τζιβελόπουλος-Team Promo Kynouria -Κοιν.Σ.Επ

Δείτε τον Χαιρετισμό του εκπροσώπου του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, ιερέας Μωυσής Καψάλης

Δείτε τον Χαιρετισμό του δημάρχου,κ.Π.Μαντά

Δείτε τον Χαιρετισμό, της εκπροσώπου της Εφορίας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας,κ.Σουζάν Μεταξά.

Δείτε τον Χαιρετισμό του συντοπίτη μας, διακεκριμένου αρχαιολόγου κ.Π.Φάκλαρη

Δείτε τον Χαιρετισμό ,από τον εκπρόσωπο της εκδότριας εταιρίας “Μίλητος”,τον κ.Χατζηγεωργίου.

Το βιβλίο προλόγισε, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης

Δείτε την παρουσίαση,από τον  ίδιο τον ιερέα, Γεώργιο Πετρή.

Δείτε το τέλος της εκδήλωσης απο την κ.Λυδία Λουκατάρη

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here