Δείτε την εκδήλωση “Η Μελιγού στη Β΄Εθνοσυνέλευση”(videos & photos)

0
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Πραγματοποιήθηκε χθες στην Μελιγού για δεύτερη συνεχή χρονιά ,η εκδήλωση “Η Μελιγού στη Β΄Εθνοσυνέλευση”,που οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μελιγούς, με την συμμετοχή του δήμου Β.Κυνουρίας.Την εκδήλωση προλόγισε η κ.Κατερίνα Αδάμη.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση μπροστά στην προτομή του Κολοκοτρώνη από τον εφημέριο του χωριού  π.Δ.Λέγκουρδα, ο οποίος συγκίνησε τους παρευρισκομένους κλείνοντας την δέηση,με την αναφορά του στον πιλότο του mirage που σκοτώθηκε χθες εν ώρα καθήκοντος ,υπερασπιζόμενος την πατρίδα μας.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, από τον αντιδήμαρχο κ.Ι.Χονδρολέο,τον πρόεδρο της τ/κ Μελιγούς κ.Ν.Ράλλιο, τον πρόεδρο του Πολιτιστικού κ.Κ.Καμπύλη,του εκπροσώπου του Ερμή κ.Π.Καμπύλη και του προέδρου του Συλλόγου φίλων ορεινής Μελιγούς κ.Ι.Κούρο.

Στην συνέχεια η κ.Κατερίνα Αδάμη,έκανε μία σύντομη αναδρομή των Ιστορικών γεγονότων,με την στρατοπέδευση των οπλαρχηγών στην  Μελιγού ,πριν την Β΄Εθνοσυνέλευση του Άστρους…

Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια που ερμήνευσε η μαθήτρια Πετρούλα Γιοβά και παιδάκια του παιδικού χορευτικού τμήματος.

Η Τελετή έληξε ,με την αναφορά στην τοποθέτηση της προτομής του Κολοκοτρώνη ,που έγινε επί προεδρίας Γεωργίου Τσίωρου και είναι έργο της αείμνηστης γλύπτριας  κ.Λουκίας Οικονομοπούλου ,της οποίας ο σύζυγος είχε καταγωγή  από την Μελιγού.Ένα ακόμα σπουδαίου έργο της που έχει προσφέρει ,είναι και η “Γοργόνα η Σθενώ”στο Παράλιο Άστρος.

Η εκδήλωση αυτή ολοκληρώθηκε με τον “Εθνικό Ύμνο”που έψαλλαν όλοι οι παρευρισκόμενοι.

Επιμέλεια-Παρουσίαση- Ρεπορτάζ, για το astros-kynourianews.gr: Φώτης Τζιβελόπουλος-Team Promo Kynouria -Κοιν.Σ.Επ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here