Δείτε την νέα θεατρική ομάδα που συμμετείχε στην ‘’Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων’’στο Ίδρυμα Ζαφείρη Μέρος Νο 3

1

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, με πρωτοβουλία του Κέντρου Υγείας Άστρους και  σε συνεργασία με  τον Δήμο και τους Φίλους  του   Κ.Υ Άστρους, η καθιερωμένη εκδήλωση για τον εορτασμό της ‘’Παγκόσμιας Ημέρας των Ηλικιωμένων’’ που έγινε και φέτος με επιτυχία, στο Ίδρυμα Ζαφείρη.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των ηλικιωμένων ,που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση,που περιελάμβανε τόσα πολλά όμορφα και ψυχαγωγικά δρώμενα, λίγα από όλα,όπου δεν έλειπαν κι οι εκπλήξεις….

Την εκδήλωση άνοιξε η κ.Τετώρου Μαρία,με σύντομο χαιρετισμό, η οποία συντόνισε και την όλη εκδήλωση.Ακολούθησε ο χαιρετισμός του δημάρχου κ.Γ.Καμπύλη,στην συνέχεια της διευθύντριας του Κ.Υ κ.Π.Περδικάκη και της προέδρου του συλλόγου των Φίλων Κ.Υ Άστρους ,κ.Μ.Χατζηθεοχάρη.

Ξεχωριστή παρουσίαση έγινε για να τιμηθούν οι ευεργέτες της περιοχής,από τον πρόεδρο της ΔΕΚΙΔΕΒΚ κ.Κ.Καμπύλη, με την υπόσχεση να γίνει μια μελλοντική εκδήλωση για τους ευεργέτες της περιοχής,με περισσότερα στοιχεία και αναφορά σε εκκλησίες και σε άλλους που δεν αναφέρθηκαν σε αυτή την παρουσίαση.

Στην συνέχεια, έγινε μια ενδιαφέρουσα ιατρική παρουσίαση για τα ισχαιμικά επεισόδια, κοινώς “εγκεφαλικά” και την πρόληψή τους,από τον συντοπίτη μας από τα Δολιανά, καθηγητή κ.Βέμμο,ο οποίος είναι ο πλέον ειδικός για το θέμα στην Ελλάδα.

Ακολούθησε μια ακόμα παρουσίαση από τον ιατρό  κ.Καραχάλιο ,για την σημασία εκμάθησης των Η/Υ στην τρίτη ηλικία και οι παρουσιάσεις ολοκληρώθηκαν,με ένα ποίημα που διάβασε ο συνταξιούχος δάσκαλος κ.Κωσταντούρος

Ακολούθησε το ψυχαγωγικό πρόγραμμα της εκδήλωσης,με την εξαιρετική όπως πάντα χορωδία του δήμου μας,που έκλεισε με ένα υπέροχο βάλς που χόρεψαν δύο συντοπίτες μας,  και με τον χαιρετισμό του μαέστρου της χορωδίας μας ,κ.Σ.Κουτίβα.

Στην συνέχεια,παρακολουθήσαμε μία υπέροχη παράσταση και τραγούδια,από την νεοσύστατη θεατρική ομάδα της περιοχής,που ξεκίνησε την πορεία της τα τελευταία 2 χρόνια και  φυσικά ήταν η πρώτη της παρουσία στο Άστρος,καθώς έχει δώσει άλλες 2 παραστάσεις  σε άλλα μέρη με επιτυχία…

Ακολούθησαν παραδοσιακά τραγούδια από την Τσακωνιά, του Πραστού και Αγ.Ανδρέα,από μια ομάδα μουσικών και κατοίκων της Τσακωνιάς ,που προσπαθούν να αναβιώσουν τα παλιά παραδοσιακά τραγούδια και οι παλαιότεροι να μεταλαμπαδεύσουν στους νεώτερους,όχι μόνο τα τραγούδια,αλλά και τα ίδια τα μουσικά όργανα!

Για την συνέχεια το καθιερωμένο τουμπανιάρικο-πίπιζα και κλαρίνο που κατέληξε στην πλατεία μας ,με μεζέδες και κρασί κι έκλεισε όμορφα αυτή η βραδιά.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμα, ο πρώην δήμαρχος κ.Γ. Δαλιάνης, ο αντιδήμαρχος κ.Σαμαρτζής,δ/σ,ο πρόεδρος της τ/κ Άστρους κ.Κ.Μπάρλας καθώς και άλλοι πρόεδροι τ/κ και ο πατήρ Γ.Αρφάνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι  έγινε σημαντική αναφορά από την κ. Περδικάκη για όσους δεν το γνωρίζουν, στον νέο σύλλογο ηλικιωμένων ‘Η Ανθήνη’ που δημιουργήθηκε πρόσφατα,όπου η ίδια  είναι και πρόεδρος  ,καθώς σκοπό έχει να  προσφέρει έργο συντροφιάς, ενημέρωσης και αναψυχής προς τους ηλικιωμένους μας,κάτι αντίστοιχο με τα ΚΑΠΗ που δυστυχώς δεν υπάρχει στον δήμο μας και πρέπει να στηριχθεί από αυτόν. Μπορούν για περισσότερες πληροφορίες να απευθύνονται όσοι είναι ενδιαφερόμενοι στο Κ.Υ Άστρους

Ας είμαστε λοιπόν ανοιχτοί ως κοινωνία και ας  στηρίζουμε τέτοιες  δράσεις εθελοντισμού και προσφοράς προς τους συνανθρώπους μας, που έχουν πραγματική ανάγκη.

Επιμέλεια παρουσίαση ρεπορτάζ: Φώτης Τζιβελόπουλος-team Promo Kynouria-Κοιν.Σ.Επ

Δύο λόγια για το θεατρικό

Θεατρικό η ‘Παρασκευούλα¨

Τραγούδι-Μια βοσκοπούλα αγάπησα

Τραγούδια θεατρικής ομάδας

Χαιρετισμός από την υπεύθυνη της νέας θεατρικής ομάδας

Επίλογος θεατρικής ομάδας

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Το σχόλιο ενός φίλου συντοπίτη μας,για την χθεσινή θεατρική παράσταση…

  Το μεράκι,η γνώση και η ποιότητα όταν συνοδεύονται από ήθος,σεμνότητα και ευγένεια ,τότε η επιτυχία είναι δεδομένη και σίγουρη.
  Μπράβο σε όλους τους συντελεστές της θεατρικής ομάδας”επί σκηνής”μπράβο-μπράβο στη “Παρασκευούλα”πολλά μπράβο στην κ.Ευγενία Θωμοπούλου-Ροζολή,γιατί ξέρει να κάνει την διαφορά.
  Κάνει πράξη αυτό που είχε πει σε χαιρετισμό της παλιότερα,”Πολιτισμός δεν είναι μόνο οι παραστάσεις,οι εκδηλώσεις,οι χοροί και τα νταβατούρια. Πολιτισμός είναι η καθημερινότητα μας”
  Το τηρεί και αποδεικνύει…Εύγε
  Ευγενία σε ευχαριστούμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ