Δείτε την τιμητική εκδήλωση,ως ελάχιστο δείγμα τιμής για τους εναπομείναντες ήρωες,στον πόλεμο του 1940…(videos&photos)

0

Χθες βράδυ,στα πλαίσια του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου 1940, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Άστρος, πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας εκδήλωση, ως ελάχιστο δείγμα τιμής για τους εναπομείναντες ήρωες που υπερασπίστηκαν τα υπέρτατα ιδανικά της ελευθερίας και της εθνικής ανεξαρτησίας μας, στον πόλεμο του 1940.

Από στοιχεία που προέκυψαν στα πλαίσια εργασίας του ΕΠΑ.Λ Άστρους, τιμήθηκαν από το Δήμο οι :

  1. Δικαίος Πέτρος του Γεωργίου
  2. Λιλής Γεώργιος του Νικολάου

Την εκδήλωση άνοιξε η φιλόλογος κ.Ψαθά ,κάνοντας μια ιστορική αναδρομή, στην συνέχεια ο δήμαρχος κ.Π.Μαντά, είπε λίγα λόγια πριν προβληθεί η ταινία – ντοκιμαντέρ «Μόνο μυρίζοντας γιασεμί» σε σκηνοθεσία Γιάννη Οικονομίδη, με θέμα «Τα κρατητήρια της γερμανικής Kommandatur την περίοδο της κατοχής στο κέντρο της Αθήνας».

Ακολούθησε η Τιμητική εκδήλωση,ως ελάχιστο δείγμα τιμής για τους εναπομείναντες ήρωες που υπερασπίστηκαν τα υπέρτατα ιδανικά της ελευθερίας και της εθνικής ανεξαρτησίας μας, στον πόλεμο του 1940.Ο κ.δήμαρχος ανέφερε,ότι η εκδήλωση αυτή γίνεται  για να ζητήσουμε συγνώμη από αυτούς τους ανθρώπους και στους άλλους που δεν είναι σε ζωή,78 χρόνια μετά,ως το ελάχιστο για την προσφορά τους στην πατρίδα μας.

Στην συνέχεια τους πρόσφερε από μία αναμνηστική πλακέτα …και μας διηγήθηκαν ιστορίες  σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα.

Δείτε videos με την χθεσινή τελετή
Ρεπορτάζ:Φώτης Τζιβελόπουλος-team Promo Kynouria/Κοιν.Σ.Επ

Δείτε την  παρουσίαση της εκδήλωσης, από την φιλόλογο κ.Ψαθά και τον δήμαρχο κ.Π.Μαντά.

Η απονομή από τον δήμαρχο κ.Π.Μαντά και οι αφηγήσεις του μπάρμπα Πέτρου Δικαίου (Κοντοπετράκος)και του μπάρμπα Γιώργη Λιλή.

Δείτε την  ταινία – ντοκιμαντέρ «Μόνο μυρίζοντας γιασεμί» σε σκηνοθεσία Γιάννη Οικονομίδη, με θέμα «Τα κρατητήρια της γερμανικής Kommandatur την περίοδο της κατοχής στο κέντρο της Αθήνας».

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here