Δείτε τον εορτασμό της 196ης επετείου, της Β΄Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων, στο Άστρος.(videos & photos)

1

Με κάθε λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος η 196η Επέτειος της Β΄Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων, στο Άστρος. Το πρωί τελέστηκε η  Δοξολογία στον Ι.Ν Αγ.Νικολάου Άστρους, χοροστατούντος του Σεβασμιώτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας & Κυνουρίας κ.κ Αλεξάνδρου,μαθητές και πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής και πλήθος κόσμου παραβρέθηκαν στον Ι.Ν.

Παραβρέθηκαν στον φετινό εορτασμό ,οι βουλευτές,κ.κ Γ.Παπαηλιού,Κ.Βλάσης και Ο.Κωνσταντινόπουλος,ο Περιφερειάρχης κ.Π.Τατούλης,οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ Β.Γιαννακούρας & Γ.Ρουμελιώτης,οι π/σ Γ.Μπακούρης,ο Γ.Γ κ.Μ.Ρασσιάς υπεύθυνος των προγραμμάτων Φιλόδημος.

Ο δήμαρχος Β.Κυνουρίας κ.Π.Μαντάς με τους αντιδημάρχους & δ/σ,ο επικεφαλής της μείζονος και υποψήφιος δήμαρχος κ.Γ.Καμπύλης , δ/σ,ο υποψήφιος δήμαρχος κ.Β.Βεκιάρης,, ο πρόεδρος της δ/κ Άστρους κ.Β.Δικαίος,,οι υποψήφιοι π/σ κ.κ Δ.Λαλουδάκης,Γ.Κατσίρης,Μ.Σκαντζός,η πολιτευτής κ.Εύη Τατούλη και εκπρόσωποι του στρατού και των σωμάτων Ασφαλείας.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας,όλοι οι παρευρισκόμενοι κατευθύνθηκαν με πομπή και με τους ήχους  της φιλαρμονικής του δήμου μας, στον «Ιερό Χώρο»της Β΄Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων. 

Ακολούθησε το τελετουργικό με την  κατάθεση στεφάνων.Τον πανηγυρικό της ημέρας ,τον εκφώνησε ο  συνταξιούχος φιλόλογος κ.Θ. Διαμαντόγιαννης , ο όποιος παρουσίασε ιστορικά και συνταγματικά στοιχεία, από τις εργασίες της Β.Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων. Για 2η φορά φέτος ,συμμετείχε και η χορωδία του δήμου μας,με την καθοδήγηση του μαέστρου κ. Σ.Κουτίβα.

Μετά το πέρας της τελετής ,ακολούθησε παρέλαση εμπρός από την πλατεία Καρυτσιώτη,με την συμμετοχή μαθητών και πολιτιστικών συλλόγων.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν το βράδυ στις  20:00 μ.μ, στην κεντρική πλατεία Άστρους,με παραδοσιακούς χορούς, από χορευτικούς και πολιτιστικούς συλλόγους της Β.Κυνουρίας.

Επιμέλεια-Παρουσίαση- Ρεπορτάζ, για το astros-kynourianews.gr: Φώτης Τζιβελόπουλος-Team Promo Kynouria -Κοιν.Σ.Επ

Είσοδος πομπής στην πλατεία Καρυτσιώτη & Ιερό χώρο

Επιμνημόσυνος Δέηση

Κατάθεση στεφάνων

Ο πανηγυρικός της ημέρας κ.Θ.Διαμαντόγιαννης

Χορωδία δήμου

Εθνικός Ύμνος -Τέλος τελετής

Παρέλαση

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. “Ο «δρόμος » για να ανοίξει το Μουσείο Άστρους περνάει από τον “Ιερό Χώρο” “ της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων.

  Στην νέα εποχή αργά η γρήγορα το κράτος θα σταματήσει να φυλάει 4 τοίχους και όλοι πρέπει να καταλάβουμε την νέα πραγματικότητα, πως πρέπει να προσαρμοστούμε ανάλογα και «να κάνουμε ότι μπορούμε» , αν θέλουμε να επιβιώσουμε σαν έθνος. Με ποιό απλά λόγια ,αν δεν έχουμε χρήματα , πρέπει να αποφασίσουμε αν θα κλειδοαμπαρώσουμε τον Ιερό Χώρο για δέκα η διακόσια χρόνια η θα ανοίξουμε το χώρο χωρίς φύλακες και προισταμένους.”

  Πρέπει να τονίσουμε και να καταλάβουμε όλοι μας ότι ο “Ιερός Χώρος ” της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων δεν ανήκει στους διαχειριστές του ΥΠΟΑ που για να καλύψουν προηγούμενα λάθη ετών κλειδοαμπάρωσαν τον χώρο για δέκα η διακόσια χρόνια, χωρίς απόφαση από την αρμόδια αρχή του ΥΠΟΑ.

  Επίσης πρέπει να θυμόμαστε ότι οι εντολοδόχοι αιρετοί μας , εκλογές έχουμε σύντομα , πρέπει αυτή την φορά να εκτελέσουν τις εντολές της τοπικής κοινωνίας, μια και όλοι διατυμπανίζουμε ότι έχουμε δημοκρατία ,που δεν είναι ένα άδειο πουκάμισο.

  Οι συμπολίτες μας ας ανοίξουν τα μάτια τους και τα αυτιά τους , και ας αποφασίσουν τι θέλουν να κάνουν με αυτά που τους ανήκουν.

  Δεν χάφτουμε τίποτα, εμείς μόνοι μας θα ανοίξουμε τον “Ιερό Χώρο “…

  https://www.astros-kynourianews.gr/%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%cf%87%ce%ac%cf%86%cf%84%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%af%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%b1-%ce%b5%ce%bc%ce%b5%ce%af%cf%82-%ce%bc%cf%8c%ce%bd%ce%bf%ce%b9-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%ce%b8%ce%b1/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here