Δείτε τον εορτασμό της 195ης επετείου, της Β΄Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων, στο Άστρος.(videos & photos) Μέρος 1ο

0
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Με κάθε λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος η 195η Επέτειος της Β΄Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων, στο Άστρος. Το πρωί ,τελέστηκε η  Δοξολογία στον Ι.Ν Αγ.Νικολάου Άστρους, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας & Κυνουρίας κ.κ Αλεξάνδρου,μαθητές και πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής και πλήθος κόσμου παραβρέθηκαν στον Ι.Ν.

Παραβρέθηκαν στον φετινό εορτασμό ,οι βουλευτές,κ.κ Γ.Παπαηλιού,Κ.Βλάσης και Ο.Κωνσταντινόπουλος,οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ Β.Γιαννακούρας & Γ.Ρουμελιώτης,οι π/σ Γ.Μπακούρης & Γ.Κατσίρης.

Ο δήμαρχος Β.Κυνουρίας κ.Π.Μαντάς με τους αντιδημάρχους & δ/σ,ο επικεφαλής της μείζονος κ.Γ.Καμπύλης και οι δ/σ…Οι δήμαρχοι Τρίπολης & Ν.Κυνουρίας κ.κ Παυλής & Λυσίκατος ,η πολιτευτής κ.Εύη Τατούλη και εκπροσώπου του στρατού και των σωμάτων Ασφαλείας.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας,όλοι οι παρευρισκόμενοι κατευθύνθηκαν με πομπή και με τους ήχους  της φιλαρμονικής του δήμου μας, στον “Ιερό Χώρο”της Β΄Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων. Ακολούθησε το τελετουργικό με την  κατάθεση στεφάνων,τον πανηγυρικό της ημέρας ,τον εκφώνησε ο συντοπίτης μας δικηγόρος κ. Δ.Βερβεσός, πρόεδρος  του δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών & της Ολομέλειας δικηγορικών συλλόγων Ελλάδας,ο όποιος παρουσίασε ιστορικά και συνταγματικά στοιχεία, από τις εργασίες της Β.Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων, τα οποία δεν είχαν ακουστή στο παρελθόν. Για 1η φορά φέτος ,συμμετείχε και η χορωδία του δήμου μας,με την καθοδήγηση του μαέστρου κ. Σ.Κουτίβα…

Μετά το πέρας της τελετής ,ακολούθησε παρέλαση εμπρός από την πλατεία Καρυτσιώτη,με την συμμετοχή μαθητών και πολιτιστικών συλλόγων.

Σήμερα το βράδυ στις 20:00 μ.μ στην αίθουσα του Ιδρύματος ¨Μνήμη Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη¨

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας τιμά τον Δημήτριο Καρυτσιώτη και σας προσκαλεί στην εκδήλωση με τίτλο: «Από τον Αγιάννη στην Τεργέστη: Ο Δημήτριος Καρυτσιώτης και το όραμα του για την Κυνουρία»

Για τον Δημήτρη Καρυτσιώτη θα μιλήσει η Ιστορικός Εύα Γαλανιάδη

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν αύριο στις  20:00 μ.μ, στην κεντρική πλατεία Άστρους,με παραδοσιακούς χορούς, από χορευτικούς και πολιτιστικούς συλλόγους της Β.Κυνουρίας.

Επιμέλεια-Παρουσίαση- Ρεπορτάζ, για το astros-kynourianews.gr: Φώτης Τζιβελόπουλος-Team Promo Kynouria -Κοιν.Σ.Επ

Δείτε την παρέλαση ,από τον εορτασμό της 195ης επετείου, της Β΄Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων, στο Άστρος.(videos & photos) Μέρος 2ο

 

Δείτε δηλώσεις από τον εορτασμό της 195ης επετείου, της Β΄Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων, στο Άστρος.(videos & photos) Μέρος 3ο

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here