Δείτε το ενημερωτικό σεμινάριο για τη γευσιγνωσία ελαιολάδου και ορθών πρακτικών διαχείρισής του (videos & photos)

0

Χθες πραγματοποιήθηκε από το Επιμελητήριο Αρκαδίας σε συνεργασία με το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, ενημερωτικό σεμινάριο με θέμα: “Γευσιγνωσία Ελαιολάδου & Ορθές Πρακτικές Διαχείρισης του”, στην αίθουσα του Ιδρύματος Μνήμης «Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη» στο Άστρος.

Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου κ.Γιάννης Τρουπής,την συζήτηση συντόνιζε από το επιμελητήριο, ο υπεύθυνος τροφίμων κ.Ανδρέας Σύριος.

Εισηγητής: Γιώργος Κουτέλας, Γευσιγνώστης Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς

Δείτε εδώ την παρουσίαση

Θεματολογία Σεμιναρίου

  • Παρουσίαση γενικών αρχών γευσιγνωσίας βάση του διεθνούς προτύπου.
  • Σε ποια στάδια διαχείρισης του ελαιόκαρπου και του ελαιολάδου παρουσιάζονται τα οργανοληπτικά προβλήματα και πως τα αντιμετωπίζουμε.
  • Γευστική δοκιμή σε δείγματα ποικιλιών της Πελοποννήσου και σύγκριση  με δείγματα  Ελαιολάδου παραγωγών ( βασικά ελαττώματα και διαφορετικές ποικιλίες ελαιολάδου).
  • Ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις του κλάδου και τα προβλήματα στις διεθνείς αγορές για τις απαιτήσεις που έχουν οι αρμόδιοι φορείς καταναλωτών στο εξωτερικό.

Η πρόταση που βγήκε από το χθεσινό σεμινάριο,είναι: η δημιουργία μιας ιδιαίτερης ποικιλίας με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ,ένα “blend”. Ο τριπλός συνδυασμός λαδιού από την Γορτυνία ,από μια ποικιλία Ατσίχολο,η γεύση του είναι πικρή και πικάντικη,που μπορεί να βοηθήσει  με τον συνδυασμό, τα λάδια της Β.Κυνουρίας και της Μεγαλόπολης.

Αυτή η πρόταση αν υπάρξει το ανάλογο ενδιαφέρον,μπορεί να πάρει ΠΟΠ και να βγει με αξιώσεις στις αγορές.

Μέτα την παρουσίαση  του κ.Κουτέλα,έγιναν ερωτήσεις και έγινε διάλογος και στην συνέχεια έγιναν δοκιμές από λάδια της περιοχής καθώς και από άλλες περιοχές της Πελοποννήσου.

Στο  σεμινάριο παραβρέθηκαν ,ο δήμαρχος κ.Γ.Καμπύλης,αντιδήμαρχοι,δ/σ,αγρότες,έμποροι ,ελαιουργεία κ.α

  • Επιμέλεια-Παρουσίαση-Ρεπορτάζ για το astros-kynourianews:Φώτης Τζιβελόπουλος-Team Promo Kynouria-Κοιν.Σ.Επ
  • Το astros-kynourianews.gr,σας παρουσιάζει ολόκληρο το σεμινάριο  για την δική σας ενημέρωση, για όλους όσους δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν στην πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση.
  • Δηλώσεις του προέδρου Επιμελητηρίου κ.Ι.Τρουπή,του δημάρχου κ.Γ.Καμπύλη και του   Γευσιγνώστη κ.Γιώργου Κουτέλα.

Χαιρετισμός του πρόεδρου επιμελητηρίου, κ.Γιάννη Τρουπή

Εισηγητής: κ.Γιώργος Κουτέλας Νο 1

Εισηγητής: κ.Γιώργος Κουτέλας Νο 2

Ερωτήματα-δοκιμές

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here