Δελτία Τύπου της “Νέας Πελοποννήσου” & του Πέτρου Τατούλη

0

           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η απόφαση για το κλείσιμο του ΕΦΚΑ στο Άργος έχει δημιουργήσει πληθώρα αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία.

Η Περιφερειακή Αρχή του κ.Νίκα μέχρι σήμερα δείχνει να κωφεύει για την υποβάθμιση της παροχής των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ στους κατοίκους του Δήμου Άργους-Μυκηνών.

Το Άργος, η αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης, τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε ανοδική πορεία ανάπτυξης. Δεν επιτρέπεται να παίρνονται αποφάσεις ερήμην της Δημοτικής Αρχής και των Αυτοδιοικητικών φορέων.

Τιμώντας την ψήφο των συμπολιτών μου, ως Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Αργολίδας, καλώ τον κ.Νίκα να σταματήσει να είναι αδρανής και να αποστείλει αμέσως επιστολή, απαιτώντας από τους αρμόδιους Κυβερνητικούς παράγοντες να ανακαλέσουν κάθε απόφαση που αφορά την υποβάθμιση που υφίσταται η πόλη του Άργους στην παροχή υπηρεσιών που εξυπηρετούν τους πολίτες του.

Δεσμεύομαι απέναντι στους Αργολιδείς και στους Δημότες του Δήμου Άργους-Μυκηνών ότι στο επερχόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο θα καταθέσω σχετικό ψήφισμα για την ανατροπή οποιασδήποτε τέτοιας απόφασης.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Αργολίδας

Αντώνης Λυμπέρης

                                                                   

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

23.8.2021

Πανηγυρίζει ο κ.Νίκας για την ένταξη στο ΠΕΠ Πελοποννήσου, του έργου: «Αναβάθμιση του Αρχαιολογικού Μουσείου της Χώρας», στην Π.Ε. Μεσσηνίας.

Ο κ.Νίκας στη φιέστα που διοργάνωσε, παρουσία πάντα καμερών και φωτογραφικών μηχανών αλλά και Αντιπεριφερειαρχών  και στελεχών της παράταξης του για την υπογραφή του συγκεκριμένου έργου στο ΠΕΠ, «ξέχασε» να πει ότι ο ίδιος ως Περιφερειάρχης δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για την ωρίμανση του έργου προς ένταξη.

Η μελετητική ωριμότητα αυτού του πολύ σημαντικού έργου Πολιτισμού για τη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο, προέκυψε από την προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Πέτρου Τατούλη ως Περιφερειάρχη και του Δημήτρη Καφαντάρη ως Δημάρχου Πύλου-Νέστορος και του Υπουργείου Πολιτισμού, που υπεγράφη την περίοδο 2014-2015 και στη συνέχεια τροποποιήθηκε βάσει των οδηγιών του Υπουργείου Πολιτισμού, όπου είναι και ο κύριος του έργου.

Οι πιστώσεις των 2.750.000€ ήταν δεσμευμένες για το συγκεκριμένο έργο, για το οποίο φυσικά πριν την ένταξη του ήταν απαραίτητη η ολοκλήρωση των εγκρίσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού.

Οι αποφάσεις εγκρίσεων ολοκληρώθηκαν τον Ιούλιο του 2021 και βάσει των διοικητικών διαδικασιών υπεγράφη η ένταξη του έργου.

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τη συμβολή του πρ.Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου  και Αντιδημάρχου κ.Παναγιώτη Πετρόπουλου, των υπηρεσιών του Δήμου Πύλου-Νέστορος και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.

Ο κ.Νίκας λοιπόν όφειλε να πει την αλήθεια και όχι να προσπαθεί με τη γνωστή μέθοδο της προπαγάνδας να παρουσιάσει το έργο ως αποτέλεσμα δουλειάς της νυν Περιφερειακής Αρχής.

Ευτυχώς οι δηλώσεις του κ.Καφαντάρη αποκατέστησαν την αλήθεια και φυσικά αποκάλυψαν και τις αναλήθειες του κ. Περιφερειάρχη.

Φτάνει πια κ.Νίκα, σταματήστε να κάνετε «μνημόσυνα με…ξένα κόλλυβα»!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here