Δελτίο τύπου της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας για την πανδημία, 02-04-2020.

0

Οι πρόσφατες εξελίξεις στο ζήτημα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού δοκιμάζουν το σύστημα υγείας και τους ανθρώπους του. Το σύστημα υγείας, σε συνεργασία με τους εργαζόμενους σε όλους τους τομείς της επαγγελματικής δραστηριότητας και την κοινωνία στο σύνολο της, δίνει μια μάχη για την εξασφάλιση της υγείας του πληθυσμού σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

Μια σειρά από ενέργειες στην κρίσιμη αυτή χρονική στιγμή, δύνανται να εξασφαλίσουν την επιτυχή έκβαση της μάχης αυτής με τη βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων που επιδιώκονται εναντίον της εξάπλωσης της πανδημίας. Τέτοιες ενέργειες είναι:

Η συμμόρφωση των πολιτών στα μέτρα και η διατήρηση της συμμόρφωσης αυτής στο άμεσο μέλλον, που θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο για τη μάχη αυτή.

Η πρόσληψη προσωπικού για τη στήριξη των δομών του δημοσίου συστήματος υγείας είναι κομβικής σημασίας για την παροχή αποτελεσματικών υπηρεσιών υγείας

Η εξασφάλιση της ασφάλειας και της υγείας των εργαζομένων  στον τομέα της υγείας. Η παροχή υποδείξεων από τον ιατρό εργασίας και τον τεχνικό ασφαλείας, η έγκαιρη επικαιροποίηση των μελετών εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου και η χορήγηση μιας σειράς των μέσων ατομικής προστασίας όπως οι μάσκες, τα γάντια, οι φόρμες εργασίας και τα υποδήματα  ασφαλείας.

Η ανάπτυξη όλων των διαθέσιμων δημοσίων κλινών ΜΕΘ για την ετοιμότητα στην παροχή υπηρεσιών στους προσβαλλόμενους από την νέα ασθένεια.

Η απόκτηση και η χρησιμοποίηση επιπλέον διαγνωστικών τεστ και η χρησιμοποίηση τους στο γενικό πληθυσμό προκειμένου να εντοπιστούν έγκαιρα τυχόν κρούσματα.

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνουν μια σειρά από μέτρα τα οποία θα μπορούσαν να ληφθούν σε αυτήν την κρίσιμη χρονική στιγμή:

Δρομολόγηση  4000 μονίμων προσλήψεων επαγγελματικών υγείας, μόνιμες προσλήψεις γιατρών-νοσηλευτών-λοιπού προσωπικού. Αυτή η δρομολόγηση αποσκοπεί πέραν των προσλήψεων στη χορήγηση κινήτρων στο προσωπικό προκειμένου να στελεχώσει άμεσα τις προσλήψεις εποχικού προσωπικού,

Κεντρική διαχείριση του εργαστηριακού ελέγχου της πανδημίας και των διαγνωστικών τεστ. Η θέση κανόνων και κριτηρίων στη συνταγογράφηση και η δωρεάν κάλυψη αυτής της εξέτασης στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα είναι επιβεβλημένες.

Σχεδιασμός του Υπουργείου Υγείας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ώστε να δοθεί έμφαση στην πρόληψη, προφύλαξη, έγκαιρη διάγνωση και παραπομπή σε θεραπεία των ατόμων, κυρίως των χρονίων πασχόντων που διαβιούν στην οικία τους χωρίς συστηματική παρακολούθηση .  Η εξωνοσοκομειακή διαχείριση της πανδημίας αυτή τη στιγμή, μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της, προς όφελος της υγείας των ατόμων στην Ελληνική κοινωνία.

Με εκτίμηση

Τρίπολη, 02-04-2020

Για το Τμήμα Υγείας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here