Δηλωση Παπαηλιού για το Eurogroup…

0

  Δ ή λ ω σ η

Γιώργου Παπαηλιού  Βουλευτή Αρκαδίας-ΣΥΡΙΖΑ

  Για την απόφαση του Eurogroup

Η απόφαση του Eurogroup για την «ευρωπαϊκή» απάντηση στην κρίση του κορονοϊού και των οικονομικών και κοινωνικών συνεπειών της,  οδηγεί στο ισχυρό ενδεχόμενο νέας κρίσης χρέους για τις οικονομικά αδύναμες χώρες και σε πολιτικές διαρκούς λιτότητας.

Πρόκειται για απόφαση αναντίστοιχη προς την  προσδοκία θωράκισης της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι της κρίσης και  την προοπτική ανασυγκρότησής της.

Για μία ακόμη φορά, η άρνηση αποδοχής της αμοιβαιοποίησης της κατανομής των βαρών από τους ισχυρούς της Ευρώπης αποδεικνύει ότι η αλληλεγγύη και η οικονομική και κοινωνική συνοχή εξακολουθούν να αποτελούν «είδη εν ανεπαρκεία» στην Ευρώπαϊκή Ένωση.

Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση της ΝΔ, «δεδομένη» και πιστή στις «μνημονιακές» πολιτικές αποκρούει τη λήψη εμπροσθοβαρών μέτρων και την αξιοποίηση των αποθεμάτων ρευστότητας, του μαξιλαριού ασφαλείας που της κληροδότησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει συμφέροντα εις βάρος της παραγωγικής δημιουργίας, της εργασίας και εν τέλει της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

Όμως η κρίση είναι τέτοιας φύσης και έντασης, που, βάσει των υπό διαμόρφωση νέων δεδομένων, μπορεί να αλλάξει τους όρους του «παιχνιδιού». Η συγκρότηση κοινωνικών και πολιτικών συμμαχιών κατά  των νεοφιλελεύθερων προταγμάτων μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγή πορείας, τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και στο εσωτερικό της χώρας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here