Δηλώσεις Γόντικα & Γούργαρη…

0

  Ρίχνουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλο για την κατάσταση στα πυρηνελαιουργεία

Μόνο οργή και αγανάκτηση προκαλεί η πρόσφατη “αντιπαράθεση”  μεταξύ της   κ. Κοζομπόλη βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ και της κ. Νικολάκου Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου, για τη μόλυνση που προκαλούν τα πυρηνελαιουργεία στη περιοχή του Μελιγαλά, την ώρα μάλιστα που η εργατική τάξη Θρηνεί νεκρό.

Η   μία πλευρά ρίχνει την ευθύνη στην άλλη για τους ελέγχους και την ίδια ώρα η   δημόσια υγεία επιβαρύνεται (οι μετρήσεις δείχνουν και καρκινογόνους ρύπους) το περιβάλλον μολύνεται και η κατάσταση είναι αποπνικτικτική στη περιοχή του Μελιγαλά και ακουμπάει τους Δήμους Μεσσήνης και Καλαμάτας. Δε  θέλουν να λύσουν ένα ζήτημα που προκαλεί τεράστια προβλήματα το 2018 όταν η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν τις λύσεις. Δεν θέλουν οι καπιταλιστές και δεν τους πιέζουν οι υπεύθυνοι (Δημοτικές αρχές, περιφέρεια, κυβέρνηση) γιατί τα όποια μέτρα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας έχουν κόστος, που σημαίνει μείωση των κερδών των καπιταλιστών.

Άλλωστε το 2011 και το 2012 Περιφέρεια και κυβέρνηση αδειοδότησαν και νομιμοποίησαν ακόμα και αυθαίρετα των πυρηνελαιουργών στο Μελιγαλά.  Αυτές είναι οι αιτίες που προκάλεσαν και το θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα στο βωμό του κέρδους σε πυρηνελαιουργείο. Οι συνθήκες εργασίας είναι άθλιες,τα ωράρια εξοντωτικά,έλληνες και αλλοδαποί εργάτες δουλεύουν κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες. Για όλα αυτά έχουν  την ευθύνη η κυβέρνηση  και η περιφέρεια που δεν κάνουν απολύτως τίποτα όλα αυτά τα χρόνια.Παίζουν  το παιχνίδι των εργοστασιαρχών και δεν τους αγγίζουν καθόλου.

Ο λαός να εντείνει την επαγρύπνηση του,να παλέψει για  να εφαρμοστούν όλα τα σύγχρονα μέσα που μπορούν να προστατέψουν την υγεία,το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των εργαζομένων και των κατοίκων όλης της γύρω περιοχής.

21/11/2018


ΔΗΛΩΣΗ

ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΝΙΚΟΥ ΓΟΝΤΙΚΑ

 

Προκαλούν και παρανομούν οι κ κ Τατούλης και Στρατηγάκος

Ενώ ο κανονισμός λειτουργίας του ΠεΣυ ο Καλλικράτης και ο Κλεισθένης υποχρεώνουν 5 μέρες πριν τη συνεδρίαση του ΠεΣυ, να στέλνεται πρόσκληση και οι εισηγήσεις στα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου ο κύριος πρόεδρος βάζει στη πρόσκληση ημερομηνία 16 Νοέμβρη, τη στέλνει στα μέλη αργά το μεσημέρι στις 19 Νοέμβρη και τις εισηγήσεις μόλις χθες το μεσημέρι, για συνεδρίαση σήμερα.

Μάλιστα για μια συνεδρίαση που μεταξύ άλλων έχει θέματα την επίταξη – απαλλοτρίωση των χωραφιών στη Παλιόχουνη Αρκαδίας και στη Σκάλα Λακωνίας για τους ΧΥΤΥ και το σκουπιδοεργοστάσιο, την αδειοδότηση μονάδας καλλιέργειας και επεξεργασίας χασίς, την επέκταση ιχθυοτροφείων και άλλα σοβαρά θέματα.

Εμείς δεν θα νομιμοποιήσουμε αυτές τις αυθαιρεσίες και παρανομίες, δεν θα συμμετέχουμε στη σημερινή συνεδρίαση του ΠεΣυ.

Καλούμε τον κύριο Τατούλη και τον κύριο Στρατηγάκο να σταματήσουν και να μην συνεχίζουν να παρανομούν, να φέρουν για συζήτηση στο ΠεΣυ τις επερωτήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης που έχουν κατατεθεί μήνες τώρα και αφορούν.

 • Δεδουλευμένα εργαζόμενων.
 • Ανεξόφλητες υποχρεώσεις της Περιφέρειας 13 εκατομμύρια ευρώ σε μικρούς επαγγελματίες και έμπορους στη Πελοπόννησο.
 • Προσκόμιση από ανάδοχο στη Περιφέρεια πλαστών ποινικών μητρώων.
 • και βεβαίως πρώτα και κύρια για την ΔΑΚΟΠΡΟΣΒΟΛΗ που έντονα βιώνουν οι αγρότες και οι Πελοποννήσιοι για δεύτερη φορά τα τελευταία τρία χρόνια.

Εμείς θα επιμένουμε να καταθέσει η Περιφερειακή Αρχή στο ΠεΣυ και στην Οικονομική Επιτροπή.

 • Τα παραδοτέα των προγραμματικών συμβάσεων με τις Αναπτυξιακές Εταιρείες της Περιφέρειας και ειδικά με την Πελοπόννησο ΑΕ.
 • Να έρθουν για συζήτηση στο ΠεΣυ ή στην Οικονομική Επιτροπή τα 10-15 αμαρτωλά έργα, όπου π.χ. γκρεμίστηκαν – έσπασαν προβλήτες και λιμενοβραχίονες βυθίστηκαν δρόμοι γκρεμίστηκαν γεφύρια ή έχουμε πολύ χαμηλές εκπτώσεις κ.α.
 • Να έρθουν για συζήτηση στο ΠεΣυ ή στην Οικονομική Επιτροπή οι αισχρές διεκδικήσεις εκατομμυρίων ευρώ αποζημιώσεων στα χαρτιά, που είτε δόθηκαν, είτε διεκδικούνται από τους κατασκευαστικούς ομίλους όπως στο Σκούρα – Πυρί, Φωκιανός – Κυπαρίσσι, Καζάρμα – Τουλούπα Χάνι, Αλιευτικό Βραχατίου, Αποχετευτικό Γυθείου, Γαργαλιάνοι – Ρωμανός κ.α.
 • Να ενημερωθεί το ΠεΣυ η ΟΕ για τη διεκδίκηση κατασκευαστικών ομίλων να ξαναπληρωθούν λογαριασμοί που έχουν πληρωθεί εδώ και τέσσερα πέντε χρόνια

12ος στο Κουμπίλα – Λουλούδι

30ος στο Παράκαμψη – Βουτιάνων

 • Να έρθει θέμα στο ΠεΣυ ή στην ΟΕ συμπεράσματα από τη μέχρι τώρα δράση για:
 • Μεταφορά μαθητών
 • Δακοκτονία
 • Κουνουποκτονία

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here