Δηλώσεις Ν.Γόντικα και Β.Γούργαρη για τις εκλογές

0

Δήλωση Νίκου Γόντικα για τις εκλογές της 26 Μαΐου 2019

Πρώτα απ’ όλα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλες κι όλους που μας τίμησαν και συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στους Δήμους και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Όλες κι όλους που άντεξαν στην πόλωση, στις ψεύτικες υποσχέσεις, στα εκβιαστικά διλήμματα κι έφτασαν ως την κάλπη ψηφίζοντας αγωνιστικά. Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους έκαναν αυτό το βήμα για πρώτη φορά, τους νέους και τις νέες που έδωσαν την πρώτη τους ψήφο στο ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Αυτοί οι ψήφοι θα κατατεθούν από σήμερα κιόλας στον αγώνα για να εμποδιστεί η αντιλαϊκή πολιτική, για την πραγματική ανακούφιση των εργαζομένων, των ανέργων, των αγροτών όλων όσων υποφέρουν. Για να πάρουν ανάσες τα λαϊκά στρώματα, στην κατεύθυνση της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών του λαού.

Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι ο συσχετισμός δυνάμεων παραμένει πολύ αρνητικός, ότι σε πλατιά λαϊκά στρώματα κυριαρχούν οι μειωμένες απαιτήσεις, η ηττοπάθεια και η μοιρολατρία.

Ωστόσο δεν είναι θετικό η δικαιολογημένη λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να στρέφεται σε παλιότερες δοκιμασμένες κι αποτυχημένες επιλογές όπως είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ή σε επιλογές που στηρίζονται από μερίδα επιχειρηματιών, από τμήματα της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολύ περισσότερο όταν είναι εμφανής η συναλλαγή αυτών των δυνάμεων σε Δήμους και Περιφέρεια, όταν στηρίζονται και προετοιμάζονται δυνάμεις για να παίξουν το ρόλο είτε του αναχώματος είτε του συμπληρώματος στην υλοποίηση της αντιλαϊκής διαχείρισης.

Τώρα στο β΄ γύρο των εκλογών, δε θα υποκύψουμε στο δίλημμα ποιος είναι το «μικρότερο κακό». Το έχουμε δοκιμάσει επανειλημμένα κι έχει αποδειχθεί πάντα ότι, το εμφανιζόμενο μικρότερο κακό είναι είτε εξίσου, είτε ακόμα και χειρότερο από το προηγούμενο κακό.

Εκφράζουμε την αντίθεσή μας με οποιονδήποτε τρόπο στην κάλπη (λευκό ή άκυρο). Δεν πρόκειται να δώσουμε λευκή επιταγή σε κανένα, θα μας βρουν απέναντί τους στη θέση της εργατικής λαϊκής αντιπολίτευσης.

Καλούμε όλους αυτούς, που μας παρακολουθούν, στέκονται πολύ πιο θετικά απέναντι στο ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση και δίστασαν, δεν έκαναν το βήμα, ψήφισαν με «κρύα καρδιά» αντιπάλους του λαού, να δώσουν στις εθνικές εκλογές ένα ηχηρό μήνυμα, να ενισχύσουν το ΚΚΕ. Αυτή είναι και η μόνη κερδισμένη ψήφος για το λαό.

 

https://lspeloponnisou.blogspot.com/2019/05/28-5-2019-27-5-2019.html

Δήλωση Βαγγέλη Γούργαρη για τις εκλογές της 26 Μαΐου 2019.

Χαιρετίζω όλες και όλους που έδωσαν μαζί μας τη μάχη των εκλογών, ευχαριστώ όσους μας εμπιστεύτηκαν την ψήφο τους.

Εμείς θα συνεχίσουμε μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο την πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των λαϊκών ανθρώπων που ζουν στη πόλη και τα χωριά του Δήμου Τρίπολης. Θα συνεχίσουμε μαζί τους στους τόπους δουλειάς, τις γειτονιές και τα χωριά.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα του Δήμου μας να αντισταθούν στην πολιτική που τσακίζει τη ζωή τους και να απορρίψουν τα διλλήματα που του βάζουν παλιοί και νέοι διαχειριστές της αντιλαϊκής πολιτικής.

Στο δεύτερο γύρο αναμετρούνται υπηρέτες της ίδιας πολιτικής, είναι γνωστή η δράση και η στάση τους απέναντι στα λαϊκά προβλήματα.

Εμείς ξεκαθαρίζουμε ότι όποιος και να υπερισχύσει την δεύτερη Κυριακή θα μας βρει μπροστά του σε αντιλαϊκές επιλογές.

Καλούμε τα φτωχά λαϊκά στρώματα του Δήμου μας, να μην δώσουν λευκή επιταγή σε κανένα, να εκφράσουν την αντίθεσή τους και στους δυο με όποιο πρόσφορο τρόπο επιλέξει ο καθένας.

Στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές να ενισχύσουν το ΚΚΕ γιατί θα είναι μπροστάρης στον αγώνα για το δρόμο ανάπτυξης που έχει ανάγκη ο λαός μας.

https://lspeloponnisou.blogspot.com/2019/05/28-5-2019-26-2019.html

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here