Διαβεβαίωση για συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας, για άμεσες παρεμβάσεις στον δρόμο “Καρμανιόλα”αποφασίστηκε στο Δ.Σ – Μέρος 1ο

0
Χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε έκτακτο Δ.Σ με θέμα: Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την αναγκαιότητα άμεσης υλοποίησης απαιτούμενων έργων βελτίωσης – κατασκευής νησίδων ασφαλείας και ηλεκτροφωτισμού στον επαρχιακό οδικό άξονα Άργους – Άστρους – Λεωνιδίου, κατά μήκος της Κοινότητας Άστρους. Υποβολή σχετικού αιτήματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης,ο πρόεδρος του Δ.Σ κ.Θ.Πλακοκέφαλος ,αναφέρθηκε στο δυσάρεστο γεγονός του θανάτου ενός ακόμα νέου που έχασε την ζωή στον δρόμο “καρμανιόλα” και ζήτησε συγνώμη στο μερίδιο ευθύνης που του ανάλογεί σαν αιρετός και  εξέφρασε τα συλλυπητήριά του  προς την οικογένεια.

Στην συνέχεια,ο κ.Δήμαρχος κατέθεσε την εισήγησή του και ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχει κάνει με την περιφέρεια για το θέμα,καθώς και την διαβεβαίωση του Περιφερειάρχη κ.Νίκα,ότι η Περιφέρεια θα αναλάβει όλα τα έξοδα και τις παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν άμεσα, αφού μάλιστα επισκέφθηκε το σημείο,διερχόμενος από επιθεώρηση που έκανε στο δρόμο ,Καστρί-Αγ.Πέτρος-Άστρος που γίνονται ασφαλτοστρώσεις.

Ακολούθησε η τοποθέτηση του διευθυντή της τεχνικής υπηρεσίας κ.Δ.Κούσουλα,ο οποίος αναφέρθηκε στην νομοθεσία και τι ισχύει για τον συγκεκριμένο δρόμο.Για τον λόγο αυτό, επειδή ακούγονται διάφορα για νησίδα στην μέση,κολονάκια κ.λ ξεκαθάρισε ,αυτά γίνονται μόνο αν οι διαστάσεις του δρόμου το επιτρέπουν και ως έχει ο συγκεκριμένος δρόμος ,δεν γίνεται.

Αυτό θα μπορούσε να γίνει, αν γίνουν άμεσα απαιτητές οι απαλλοτριώσεις  που έχει κάνει ο δήμος, από το καταάστημα Χρυσογένη ,μέχρι το Καστράκι Μελιγούς, δηλ. 1700 μέτρα

Δείτε παρακάτω τα σχετικά videos και στην συνέχεια τις τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων.

Επιμέλεια-Ρεπορτάζ για το astros-kynourianews.gr: Φώτης Τζιβελόπουλος-Team Κοιν.Σ.Επ “Promo kynouria”

Έκτακτη συνεδρίαση Δ.Σ,ο πρόεδρος κ.Θ.Πλακοκέφαλος

Εισήγηση δημάρχου κ. Γίώργου Καμπύλη

Η εισήγηση της εχνικής υπηρεσίας ,κ Δ.Κούσουλας

Ακολουθούν και άλλες αναρτήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here