Διαμαρτυρία κατοίκων της Μελιγούς,για το παράνομο κλείσιμο Κοινοτικού δρόμου,από ιδιώτη…

1

Σήμερα το απόγευμα στην Μελιγού,πραγματοποιήθηκε έντονη διαμαρτυρία από κατοίκους του χωριού,για το παράνομο κλείσιμο Κοινοτικού δρόμου.

Όπως θα δείτε και στα σχετικά videos με τις δηλώσεις που μας παραχώρησαν γείτονες και κάτοικοι του χωριού και απήντησαν  σε ερωτήματά μας,όλοι μαρτυρούν ότι το δρομάκι αυτό ήταν ανέκαθεν κοινοτικό και υπήρχε και μία από τις βρύσες του χωριού από τα παλιά τα χρόνια,που έπλεναν τα βαρέλια,το σιτάρι και έπαιρναν νερό για τα σπίτια τους καθώς και για τα ζώα τους…

Την ίδια άποψη διατύπωσε και ο τέως πρόεδρος του χωριού κ.Γ.Τσιώρος ,ενώ ο νυν πρόεδρος κ. Ν. Ράλλιος δεν παραβρέθηκε στην διαμαρτυρία ενώ είχε καλεστεί ,για μα μας πει και την άποψή του,αλλά όπως πληροφορηθήκαμε,το τοπικό συμβούλιο της τ/κ Μελιγούς έχει ψηφίσει ομόφωνα,ότι ο δρόμος αυτός είναι Κοινοτικός.

Ο δ/σ κ.Γ.Γιοβάς που μένει στην ίδια γειτονιά,αναρωτήθηκε πώς η πολεοδομία, με τόση ευκολία δέχεται να κλείσει ο δρόμος αυτός, ανεξάρτητα με τις όποιες ιδιωτικές διαφορές …που θα λυθούν στα δικαστήρια.

Εμείς ρωτήσαμε και την άποψη του ιδιώτη που έχει κλείσει τον δρόμο,γιατί προέβη σε αυτή την πράξη και μας απήντησε ,ότι έχει συμβόλαια που περιλαμβάνουν στην ιδιοκτησία του και τον δρόμο….

Εδώ βέβαια γενάτε το ερώτημα!όπως είπαν και οι παρευρισκόμενοι, γιατί αφού ήταν δικό του τόσα χρόνια, δεν το είχε περιφράξει όπως έχει κάνει με την εδαφική τριγωνική λωρίδα ιδιοκτησίας του μπροστά από το σπίτι του και έχει βάλει κάγκελα?

Τα συμπεράσματα δικά σας…Εμείς μεταφέραμε όλες τις απόψεις,ο δήμος οφείλει να πάρει θέση για το θέμα…και τα αρμόδια δικαστήρια να λύσουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εμπλεκομένων.

Επιμέλεια-Ρεπορτάζ για το astros-kynourianews.gr:Φώτης Τζιβελόπουλος-Team Promo Kynouria-Κοιν.Σ.Επ

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Δρόμος κλείνει στη Μελιγού Δ. Β. Κυνουρίας.
  Πότε ένας χώρος πρέπει να προστατεύεται από το Δήμο ?

  Η απάντηση στο ερώτημα, το έτος 2018, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΜΟΝΟ ερευνώντας αρχεία ‘’προ αμνημονεύτων ετών ‘’, τις περισσότερες φορές ακόμα και σχεδόν δύο αιώνες πίσω.
  Αν παραμείνουμε μόνο σε αυτήν την πηγή αποδείξεων, ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΜΕΣΟΛΑΒΟΥΝ ως το σήμερα, θα οδηγηθούμε στο συμπέρασμα ότι οι περισσότεροι δρόμοι της Μελιγούς δεν είναι δημοτικοί.
  Ακόμα και κάποιοι δρόμοι, βάσει των οποίων έχουν εκδοθεί οικοδομικές άδειες !
  Ο Δήμος είναι υποχρεωμένος απέναντι στους δημότες του, να υπερασπίζεται τους χώρους που ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ χρησιμοποιούν οι δημότες επί σειρά δεκαετιών, ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ που προβλέπει ο νόμος.
  Ο Δήμος οφείλει να ενεργεί ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ δέσμιας αρμοδιότητας και διακριτικής του ευχέρειας.
  Είναι απαράδεκτο ο Δήμος (με τις αρμόδιες υπηρεσίες του) να καθιστά αβασάνιστα, ‘’ιδιωτική διαφορά’’ την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος.
  Με αυτόν τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος για καταπάτηση χώρων που αποδεδειγμένα εξυπηρετούν τους δημότες επί σειρά δεκαετιών.
  Ο καθένας θα μπορεί να αυξήσει το οικόπεδό του εις βάρος του Δήμου και όχι μόνο, ανάλογα με τις εκάστοτε επιδιώξεις του, ειδικά στην περίπτωση που αυτές καλύπτονται με μανδύα ΝΟΜΙΜΟΦΑΝΕΙΑΣ.
  Ιδιαίτερα δε, όταν αυτές οι επιδιώξεις εμφανίζονται εν όψει του Κτηματολογίου.
  Ο Δήμος οφείλει να μη δημιουργεί τετελεσμένες καταστάσεις με αποφάσεις των υπηρεσιών του, και να σταματήσει άμεσα κάθε τυχόν ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ σε αυτή την κατεύθυνση.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here