Διατέθηκαν από την Περιφέρεια για τις ανάγκες των μαθητών τα πρώτα 1.000 λάπτοπ & Άλλα νέα…

0
Καταγράφηκαν 30 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Πέμπτη 28 Ιανουαρίου

Posted: 28 Jan 2021 09:57 AM PST

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 716.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Πέμπτη 28 Ιανουαρίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 28 Ιανουαρίου 2021, ώρα 15:00

Σήμερα ανακοινώνουμε 716 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορονοϊού (covid-19), εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 154.796, εκ των οποίων 52,1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτηση βρέθηκε ότι 5.904 (3,8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 48.259 (62,8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

268 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. 194 (72,4%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86,2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 1.095 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 18 νέους θανάτους από τη νόσο covid-19, φθάνοντας τους 5.742 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3.374 (58,8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95,5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Πέμπτη 28 Ιανουαρίου -ώς τις 3 το μεσημέρι- καταγράφηκαν 30 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 3.011.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 5, στην Π.Ε. Αρκαδίας 1, στην Π.Ε. Κορινθίας 12, στην Π.Ε. Λακωνίας 9 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 3.

Εξ άλλου, μέχρι και σήμερα Πέμπτη 28 του μήνα, οι νοσηλευόμενοι covid-19 στην Περιφέρεια ήταν συνολικά 64 (οι 6 εκ των οποίων σε ΜΕΘ). Ανά Γενικό Νοσοκομείο οι νοσηλευόμενοι ήταν, Γ.Ν. Αργους 2, Γ.Ν. Ναυπλίου 1, Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης 9, Γ.Ν. Κορίνθου 11 (3 σε ΜΕΘ), Γ.Ν. Σπάρτης 16 και Γ.Ν. Καλαμάτας 25 (οι 3 σε ΜΕΘ).

Υπογράφεται η ΣΔΙΤ απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου αύριο Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, στην Αθήνα

Posted: 28 Jan 2021 09:56 AM PST

Υπογράφεται αύριο Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, στη 1 το μεσημέρι, στα γραφεία της ΕΝΠΕ, στην Αθήνα, η ΣΔΙΤ για την κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, από τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και εκπροσώπους της ΤΕΡΝΑ, παρουσία εκπροσώπων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των υπουργείων Ενέργειας και Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Με την υπογραφή αυτή, όπως έχει τονίσει ο περιφερειάρχης, “λήγει το ζήτημα οριστικά και ξεκινά ουσιαστικά η υλοποίηση του σχεδιασμού με την κατασκευή των μονάδων και των λοιπών υποδομών”, προσθέτοντας:

“Είναι σημαντικό βήμα για την Περιφέρεια, η οποία μπορεί πλέον να προχωρήσει στον σχεδιασμό για απαλλαγεί οριστικά πλέον η Πελοπόννησος από τις χωματερές. Ξεκινά ο αγώνας για την περιβαλλοντική αποκατάσταση και αναβάθμιση της Περιφέρειάς μας”.

Το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία 3 μονάδων επεξεργασίας στερεών αποβλήτων, στην Αρκαδία (Παλαιοχούνη), στη Λακωνία (Σκάλα) και στη Μεσσηνία (Καλλιρρόη), καθώς και 2 Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Αργολίδα (Νέα Κίος) και την Κορινθία (Σπαθοβούνι).

“Εξαιρετικά ευχαριστημένος” δήλωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας από την συνάντησή του σήμερα με τον υπουργό Εσωτερικών Μ. Βορίδη

Posted: 28 Jan 2021 09:56 AM PST

Οι μεταρρυθμίσεις στην αυτοδιοίκηση που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, ο νέος εκλογικός νόμος και εν γένει αυτοδιοικητικά θέματα απασχόλησαν την μακρά συνάντηση που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας -και με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της επιτροπής θεσμών της ΕΝΠΕ- είχε σήμερα Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, στην Αθήνα, με τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη.

Ο περιφερειάρχης, ο οποίος δήλωσε εξαιρετικά ευχαριστημένος από τα αποτελέσματα της συνάντησης -η οποία θα επαναληφθεί σύντομα-, έθεσε στον υπουργό μεταξύ άλλων τα θέματα δυσλειτουργίας που το υφιστάμενο σήμερα θεσμικό πλαίσιο προκαλεί στις Περιφέρειες, ιδιαίτερα σε όσες δεν έχουν πλειοψηφία στο Περιφερειακό τους Συμβούλιο, με συνέπεια να προκύπτουν δυσχέρειες στην ουσιαστική λειτουργία τους.

Ως Επιτροπή Θεσμών της ΕΝΠΕ, σημείωσε ο Π. Νίκας, έχουμε φτάσει στο σημείο της νομοτεχνικής επεξεργασίας σχετικά με το ποια σημεία του τωρινού θεσμικού πλαισίου πρέπει να μεταβληθούν.

Σημειώνεται, παράλληλα, ότι μεταξύ άλλων θεμάτων, ο περιφερειάρχης έθεσε με ιδιαίτερη έμφαση στον υπουργό το ζήτημα της επιπλέον μοριοδότησης των κατοίκων της Μεγαλόπολης -όσον αφορά τους διαγωνισμούς μέσω ΑΣΕΠ-, για το οποίο ο Μ. Βορίδης διαβεβαίωσε με κατηγορηματικό τρόπο τον Π. Νίκα ότι θα γίνει πράξη.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, εξ άλλου, θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα σειρά συναντήσεων με κυβερνητικά στελέχη στην Αθήνα.

Ειδικότερα, την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου, ο Π. Νίκας θα συναντηθεί με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και την Πέμπτη 4 του μήνα, στη 1.30 το μεσημέρι, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχή ενός χιλιομέτρου στην διώρυγα του Ισθμού της Κορίνθου, με απόφαση του περιφερειάρχη Π. Νίκα – τηλεδιάσκεψη με υφυπουργό Χρ. Δήμα και αντιπεριφερειάρχη Τ. Γκιολή

Posted: 28 Jan 2021 09:54 AM PST

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε περιοχή ενός χιλιομέτρου της διώρυγας στον Ισθμό της Κορίνθου, από την πλευρά της Πελοποννήσου -στη θέση του Βιολογικού Καθαρισμού-, με απόφαση που υπέγραψε σήμερα, Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Το καθεστώς αυτό -που αφορά το τμήμα μεταξύ των χιλιομετρικών θέσεων 2,2 έως 3,2-, έχει 6μηνη ισχύ, δηλαδή μέχρι και τις 28 Ιουλίου 2021, ενώ αν παρίσταται ανάγκη θα παραταθεί με νέα απόφαση του περιφερειάρχη.

Η σημερινή απόφαση του Π. Νίκα υπαγορεύθηκε από το γεγονός των συνεχιζόμενων καταπτώσεων μεγάλου όγκου χωμάτων από τα πρανή της διώρυγας μέσα στο κανάλι, στο πιο πάνω σημείο που βρίσκεται ο αγωγός του Βιολογικού Καθαρισμού.

Για το θέμα αυτό, καθώς και για την μεθόδευση των διαδικασιών για την αποκατάσταση του προβλήματος και την εκ νέου απόδοση της διώρυγας ασφαλούς για τη ναυσιπλοΐα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστο Δήμα και τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Τάσο Γκιολή.

Μεταξύ 8 και 9 εκ. ευρώ είναι το εκτιμώμενο κόστος για την όλη διαδικασία αποκατάστασης, επί της οποίας έχουν γίνει προτάσεις και από τον πανεπιστημιακό καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα, πρόεδρο του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ. Η σχετική πίστωση αναμένεται να προέλθει από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Ο Χρ. Δήμας εξέφρασε την θέση ότι θα πρέπει να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ του υπουργείου Υποδομών και της ΑΕΔΙΚ (της ανώνυμης εταιρείας “Διώρυγα Κορίνθου”) -ενδεχομένως και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μετά από σχετική παρατήρηση του περιφερειάρχη- προκειμένου το εν λόγω υπουργείο να αναλάβει την τεχνική διαδικασία, δεδομένου ότι έχει την τεχνογνωσία προς τούτο.

Οσον αφορά την υλοποίηση, ο Κορίνθιος υφυπουργός δήλωσε ότι εξετάζεται -στο πλαίσιο μιας όσο το δυνατόν πιο σύντομης διαδικασίας- το σύστημα ανάθεσης με τον τρόπο μελέτη – κατασκευή προκειμένου, όπως εξήγησε, “μόλις διασφαλιστεί η χρηματοδότηση, να προχωρήσει αμέσως μετά η εκπόνηση των μελετών και στη συνέχεια η υλοποίηση των έργων, ώστε το συντομότερο δυνατό να επανέλθει η διώρυγα σε πλήρη λειτουργική δυνατότητα”.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι η Περιφέρεια θα συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων της. Παράλληλα, επανέλαβε την εκτίμηση που έχει εκφράσει όσον αφορά τον Βιολογικό Καθαρισμό και τον αγωγό διάθεσης που έχει διαρροές, οι οποίες πιθανόν προκαλούν το πρόβλημα.

Τέλος, ο Π. Νίκας υπενθύμισε ότι την επόμενη εβδομάδα αναμένεται και η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δήμου Λουτρακίου και ΑΕΔΙΚ για την κατασκευή, με πιστώσεις τη Περιφέρειας, περίφραξης εκατέρωθεν της διώρυγας -τόσο για την προστασία των επισκεπτών, όσο και για την αξιοποίηση, μετά από συνεννόηση με την ΑΕΔΙΚ, του συγκεκριμένου χώρου, προκειμένου να παραμένει στην περιοχή ο πολύς κόσμος που την επισκέπτεται.

Διατέθηκαν από την Περιφέρεια για τις ανάγκες των μαθητών τα πρώτα 1.000 λάπτοπ

Posted: 28 Jan 2021 09:53 AM PST

Η πρώτη παρτίδα από 1.000 laptops τα οποία αγόρασε η Περιφέρεια Πελοποννήσου και προορίζονται για τους μαθητές των σχολείων της, παραδόθηκε σήμερα Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, από τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα στον περιφερειακό διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δημήτρη Οικονομόπουλο.

Οπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, η κατανομή θα γίνει από τον περιφερειακό διευθυντή, αποκλειστικά και με δική του ευθύνη ανάλογα με τις ανάγκες που αυτός διαπιστώνει, καθώς η Περιφέρεια δεν εμπλέκεται στη συγκεκριμένη διαδικασία.

Ο Π. Νίκας, προέβη στη δέσμευση ότι η Περιφέρεια θα συνδράμει με κάθε τρόπο για να καλυφθούν οι ανάγκες που προκύπτουν στην εκπαίδευση.

Θα πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι η προμήθεια από την Περιφέρεια των laptops έγινε μετά από ιδιαίτερα κοπιώδη και συντονισμένη προσπάθεια, δεδομένου ότι λόγω των περιστάσεων που δημιούργησε η πανδημία είχε δημιουργηθεί μεγάλη έλλειψη στην αγορά -ωστόσο η Περιφέρεια Πελοποννήσου κατόρθωσε να εξασφαλίσει το εν λόγω υλικό και μάλιστα κατά προτεραιότητα.

Συνεδρίασε το Δ.Σ. του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης

Posted: 28 Jan 2021 09:51 AM PST

Διάθεση πίστωσης 800.000 ευρώ για την αγορά του ακινήτου της βιομηχανίας ΡΕΑ στην Αργολίδα, μεταξύ Ναυπλίου και Αργους, ενέκρινε το Δ.Σ. του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, που συνεδρίασε σήμερα Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, στην Τρίπολη, υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Οπως είναι γνωστό, το συγκεκριμένο συγκρότημα πρόκειται να ανασκευαστεί προκειμένου να στεγάσει το Διοικητήριο της Π.Ε. Αργολίδας.

Στη σημερινή συνεδρίαση, εξ άλλου, έγινε μια αρχική συζήτηση για θέματα -οι αποφάσεις για τα οποία αναμένεται να ληφθούν σε επόμενη- σχετικά με την εξεύρεση αναγκαίας γης για το αθλητικό κέντρο στην Βυτίνα, τη χρηματοδότηση από το Περιφερειακό Ταμείο της σχολής υφαντικής στο Γεράκι της Λακωνίας, όπως και το έργο που αφορά τον περιβάλλοντα χώρο της μονής Αγίου Νικήτα στο Σελλά.

*Η φωτογραφία είναι του αρχείου.

Σε τηλεδιάσκεψη της ΕΝΠΕ μετείχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Posted: 28 Jan 2021 09:49 AM PST

Διάφορα ζητήματα που αφορούν την λειτουργία, αλλά και τις αρμοδιότητες, των Περιφερειών απασχόλησαν μεταξύ άλλων την τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ. της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), σήμερα Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, στην οποία μετείχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Στα θέματα που συζητήθηκαν περιλαμβανόταν και τα προβλήματα από τα όλο και πιο συχνά ενσκήπτοντα έντονα καιρικά φαινόμενα, με τις ευθύνες για τις επιπτώσεις των οποίων να επιρρίπτονται από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς αποκλειστικά στους περιφερειάρχες, οι οποίοι -όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε- “έχουν καταντήσει να θεωρούνται ‘αυτοφωράκηδες’”.

Πρόσκληση 750.000 ευρώ από την Περιφέρεια για ενίσχυση της ΕΛ.ΑΣ.

Posted: 28 Jan 2021 09:48 AM PST

Πρόσκληση προϋπολογισμού 750.000 ευρώ με αντικείμενο την χρηματοδότηση πράξεων για την προμήθεια του απαιτούμενου ειδικού εξοπλισμού για τις ανάγκες της Διεύθυνσης Τροχαίας και των περιφερειακών Υπηρεσιών Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Στόχος της εν λόγω πρόσκλησης, που δημοσιοποιείται στο πλαίσιο εφαρμογής του Ε.Π. Πελοπόννησος 2014 – 2020, είναι η βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η προθεσμία υποβολής προτάσεων από τους δικαιούχους ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου και λήγει την Πέμπτη 15 Απριλίου.

Ενδεικτικά στο πλαίσιο της πρόσκλησης μπορεί να χρηματοδοτηθεί η προμήθεια:

α. Αστυνομικών οχημάτων διαφόρων τύπων για μετάβαση των τροχονόμων σε σημεία ελέγχων της τροχαίας.

β. Ασύρματων πομποδεκτών οχημάτων (για τα αυτοκίνητα).

γ. Αλκοολομέτρων

δ. Συσκευών ελέγχου – μέτρησης ταχύτητας οχημάτων (ραντάρ).

Αναλυτικά, την πρόσκληση μπορείτε να δείτε εδώ.

Εκταμίευση 244.778,67 ευρώ από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας

Posted: 28 Jan 2021 09:46 AM PST

Εντολή εκταμίευσης πίστωσης 244.778,67 ευρώ προς το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Η σχετική απόφαση αφορά δαπάνες που προορίζονται για αποπληρωμή έργων, μελετών και υπηρεσιών

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ