Διευκρινίσεις από την Π.Ε. Αρκαδίας για την μετακίνηση των μαθητών από και προς τα σχολεία τους & Άλλα νέα της Περιφέρειας

0
Διευκρινίσεις από την Π.Ε. Αρκαδίας για την μετακίνηση των μαθητών από και προς τα σχολεία τους

Posted: 11 Sep 2020 10:25 AM PDT

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας εξέδωσε ανακοίνωση με οδηγίες αναφορικά με την μετακίνηση των μαθητών, με λεωφορεία του ΚΤΕΛ ή με μισθωμένα ταξί, προς και από τα σχολεία τους.

Συγκεκριμένα, στην σχετική ανακοίνωση της Π.Ε. Αρκαδίας σημειώνονται τα εξής:

“Το πρόγραμμα μεταφοράς μαθητών θα εκτελείται για το σχολικό έτος 2020 – 2021 από Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 ημερομηνία  έναρξης λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Αρχικά σύμφωνα με τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της διασποράς του COVID-19 και μέχρι την οριστικοποίηση εγγραφών (προνήπια, Α΄ Δημοτικού, Α΄ Γυμνασίου) – μετεγγραφών μαθητών  που έχουν παραταθεί μέχρι 30/9/2020 και των ωρολογίων προγραμμάτων μαθημάτων των σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

 1. Η μεταφορά μαθητών με σχολικά λεωφορεία και ΤΑΧΙ προς και από τις σχολικές μονάδες στις οποίες δεν έχουν μέχρι σήμερα οριστικοποιηθεί εγγραφές και μετεγγραφές και πρόγραμμα μαθημάτων, το αργότερο μέχρι 30/9/2020 θα διεξάγεται όπως και το προηγούμενο σχολικό έτος.
 2. Μεταφορείς ΤΑΧΙ που έχουν λάβει ενημέρωση επειδή έχουν οριστικοποιηθεί οι εγγραφές και μετεγγραφές μαθητών και το πρόγραμμα μαθημάτων από τις σχολικές μονάδες, θα εκτελούν τα δρομολόγια σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν λάβει από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας.
 3. Μεταφερόμενοι μαθητές που φοιτούν πλέον στην Γ΄ Τάξη Δημοτικών Σχολείων και διαμένουν σε περιοχές που διέρχονται σχολικά λεωφορεία θα μεταφέρονται με τα λεωφορεία και όχι με μισθωμένα ΤΑΧΙ. Στα σχολικά λεωφορεία υπάρχει σχολικός συνοδός για την επίβλεψη των μαθητών κατά την ώρα μεταφοράς προς και από τη σχολική μονάδα.
 4. Μαθητές που μετακινούνται με λεωφορεία της τακτικής συγκοινωνίας του ΚΤΕΛ μέχρι την παραλαβή του Ειδικού Μαθητικού Δελτίου (ΕΜΔ) θα μεταφέρονται δωρεάν.
 5. Μέχρι 30/9/2020 όπου θα υπάρχει οριστικοποίηση όλων των μεταβολών τα δρομολόγια θα αναπροσαρμόζονται σύμφωνα με τις ανάγκες των μεταφερόμενων μαθητών.

Μέτρα προστασίας κατά τη μετακίνηση των μαθητών

Σύμφωνα με το άρθρο 21 της Δ.α/ΓΠ.οικ.55339/8-9-2020 κοινής υπουργικής απόφασης μέχρι 30/10/2020 για την αντιμετώπιση της διασποράς του COVID-19 κατά παρέκκλιση των διατάξεων των άρθρων 6-9 της αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.53080/28-8-2020 επιτρέπεται η μεταφορά μαθητών και εφαρμόζονται ειδικά μέτρα προστασίας ως εξής:

 • Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να αποφεύγεται συγχρωτισμός κατά την επιβίβαση και αποβίβαση.
 • Τα οχήματα κάθε κατηγορίας που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά μαθητών, απολυμαίνονται καθημερινά πριν και μετά τη μεταφορά, αναλόγως των επιφανειών τους, είτε με τη χρήση αντισηπτικού αλκοολούχου διαλύματος είτε με διάλυμα υποχλωριώδους νατρίου 0,1% [διάλυμα χλωρίνης 10:1, ήτοι εννέα (9) μέρη νερό και ένα (1) μέρος χλωρίνης], ακολουθεί φυσικός αερισμός και κενό μεσοδιάστημα μεταξύ των χρήσεων.
 • Οι οδηγοί οχημάτων που εκτελούν το έργο της μεταφοράς των μαθητών, οι συνοδοί, εκπαιδευτικοί και οι μαθητές φέρουν υποχρεωτικά μη ιατρική μάσκα προστασίας. Στην περίπτωση που κάποιος δεν φέρει μάσκα, δεν του επιτρέπεται η είσοδος στο μέσο μεταφοράς.
 • Συστήνεται η τοποθέτηση του μαθητή σε προκαθορισμένη θέση η οποία δεν θα αλλάζει. Προκρίνεται μαθητές που ανήκουν στο ίδιο τμήμα ή είναι αδέλφια να κάθονται σε διπλανές θέσεις.
 • Σε περίπτωση που μαθητής δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του ως προς τη χρήση μη ιατρικής μάσκας, δεν γίνεται δεκτή από τον οδηγό ή/και τον συνοδό η επιβίβασή του στο όχημα.
 • Για κάθε παράβαση των μέτρων από τον οδηγό ή τον συνοδό του οχήματος, επιβάλλεται, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) ευρώ (παρ. 3 του άρθρου 6 της υπό στοιχεία Δ1α/ ΓΠ.οικ.53080/28.8.2020 ΦΕΚ Β΄3611 κοινής απόφασης υπουργικής απόφασης.

Για την καλύτερη διενέργεια της μεταφοράς των μαθητών παρακαλούνται:

 • Οι διευθυντές των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης να αποστέλουν σε συνεχή βάση τις μεταβολές με τα στοιχεία των μεταφερόμενων μαθητών και των ωρολογίων προγραμμάτων στο e-mail promark@arcadia.gr .
 • Οι ανάδοχοι ιδιοκτήτες μισθωμένων Ταξί και η ανάδοχος ΚΤΕΛ ΑΕ για τα σχολικά Λεωφορεία οι οποίοι έχουν απευθείας σύμβαση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου/ΠΕ Αρκαδίας να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 271 3 611600 κ. Γκαβά Γεωργία
 • Οι ιδιοκτήτες Ταξί που εκτελούν δρομολόγια μέσω της αναδόχου εταιρείας «Γραφείο Γενικού Τουρισμού ΚΤΕΛ ΑΕ» να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 271 0 230145 κ. Αδαμαντία Μένη
 • Οι γονείς των μεταφερόμενων μαθητών θα απευθύνονται μόνο στη σχολική μονάδα φοίτησης του παιδιού τους και η σχολική μονάδα θα ενημερώνει την αρμόδια Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας

Πληροφορίες για τα δρομολόγια των σχολικών λεωφορείων τα οποία περιλαμβάνονται στον πίνακα που ακολουθεί (ώρες κίνησης και διαδρομή) θα δίνονται και από το γραφείο κίνησης της αναδόχου εταιρείας «ΚΤΕΛ ΑΕ» στο τηλέφωνο 271 0 230163

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ο χρόνος αναμονής των μαθητών  λόγω διαφορετικών ωρών του προγράμματος μαθημάτων είναι μέχρι εξήντα (60) λεπτά έως το επόμενο δρομολόγιο.

Πιο κάτω μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα μετακινήσεων που έχει ανακοινωθεί από την Π.Ε. Αρκαδίας:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάντηση στην Π.Ε. Μεσσηνίας για τη μεταφορά των μαθητών

Posted: 11 Sep 2020 07:58 AM PDT

Συνάντηση με στελέχη του υπεραστικού ΚΤΕΛ και υπηρεσιακούς παράγοντες είχε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος σήμερα, Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, στο Διοικητήριο της Π.Ε., στην Καλαμάτα.

Η εν λόγω συνάντηση έγινε με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς και στη διάρκειά της συζητήθηκαν θέματα σχετικά με  τη μεταφορά μαθητών. Συγκεκριμένα, αναλύθηκαν τα σχετικά δρομολόγια και ιδιαίτερα αυτά που αφορούν μαθητές με ειδικά μαθητικά δελτία.

Ο αντιπεριφερειάρχης ζήτησε από την πλευρά του να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, με δεδομένο τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, όσον αφορά την πληρότητα των δρομολογίων.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι του υπεραστικού ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, καθώς και οι υπηρεσιακοί παράγοντες διαβεβαίωσαν θετικά επ’ αυτού τον αντιπεριφερειάρχη.

Δύο νέα κρούσματα κορονοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στους 331 οι προσβληθέντες

Posted: 11 Sep 2020 07:55 AM PDT

Δύο νέα κρούσματα κορονοϊού, καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με τον αριθμό των προσβληθέντων να ανέρχεται πλέον σε 331.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας, σημειώνονται τα εξής:

“Ανακοινώνονται δύο νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ενα περιστατικό καταγράφεται στην Π.Ε. Κορινθίας και ένα περιστατικό στην Π.Ε. Αργολίδας.

Κατόπιν τούτου το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται στην Περιφέρειά μας σε τριακόσιους τριάντα έναν (331) και αναλυτικότερα:

ΠΕ Αργολίδας: τριάντα επτά (37) + δύο (2) εισαγόμενα: (39) και εκατόν εξήντα δύο ( 162 ) δομής φιλοξενίας στο Δήμο Ερμιονίδας: σύνολο διακόσια ένα (201)

– δεν προσμετρούνται δύο (2) εισαγόμενα διαπιστωμένα σε πύλη εισόδου

ΠΕ Αρκαδίας: δώδεκα (12) + ένα (1) εισαγόμενο: σύνολο δεκατρία (13)

– αφαιρέθηκε το εκ παραδρομής του ΕΟΔΥ δηλωθέν περιστατικό της 02.08.2020*

– δύο ενέχονται ως αρνητικά και περιλαμβάνεται στο σύνολο το ένα

– δύο ελέγχονται σε άλλη Περιφέρεια και περιλαμβάνεται στο σύνολο το ένα

ΠΕ Κορινθίας: εξήντα ένα (61) + τρία (3) εισαγόμενα: σύνολο εξήντα τέσσερα (64)

ΠΕ Λακωνίας: πέντε (5) + ένα (1) εισαγόμενο: σύνολο έξι (6)

– τρία ενέχονται ως αρνητικά και περιλαμβάνονται στη λίστα του ΕΟΔΥ έως σήμερα

– δεν προσμετρούνται τέσσερα (4) εισαγόμενα διαπιστωμένα σε πύλη εισόδου

ΠΕ Μεσσηνίας: τριάντα εννέα (39) + οκτώ (8) εισαγόμενα: σύνολο σαράντα επτά (47)

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι εκατόν ενενήντα πέντε άνδρες (195) και εκατόν τριάντα έξι γυναίκες (136).

Εκ των αναφερόμενων κρουσμάτων είκοσι επτά (27) έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία, τα δε στοιχεία του συνόλου των νοσηλευόμενων – νοσηλευθέντων ανέρχονται σε τριάντα πέντε (35). Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι προς το παρόν υπό παρακολούθηση (ανάλογα με την ημερομηνία έκθεσης) λαμβάνοντας συγκεκριμένες οδηγίες. Δύο συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους.

Σημειώνεται εκ νέου ότι τα ανωτέρω στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία που περιέρχονται στην Υπηρεσία μας από τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ (αναφορά έως 10/09/2020 ώρα 15:00) καθώς και των επίσημων στοιχείων των Νοσοκομειακών Μονάδων της Περιφέρειάς μας και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση. Περαιτέρω βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακού ελέγχου περιστατικά πιθανά ή ύποπτα λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό”.

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Συντονιστής διερεύνησης επαφών κρούσματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου μπορείτε να την δείτε εδώ.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Κορινθία σήμερα, απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε ευπαθείς περιοχές της Π.Ε.

Posted: 11 Sep 2020 07:54 AM PDT

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ( www.civilprotection.gr ) του υπουργείου Εσωτερικών για σήμερα Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για το νομό Κορινθίας.

Υπενθυμίζουμε, ότι οι περιοχές όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία και παραμονή εκδρομέων όταν ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι κατηγορίας 4 και 5, (σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. πρωτ.159626/405/10.07.2020 (ΑΔΑ: 6ΙΞΔ7Λ1-ΦΒ1) απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, η οποία είναι σε ισχύ με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 126333/654/15.06.2020 απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου), είναι:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ

Στραβά – Σχίνος

Ρέμα Σουρέας – Δρόμος Σχίνου – Αλεποχωρίου (πάνω στο ρέμα)

Ρέμα Σουρέας – Μαυρολίμνη

Πελεκάνι – Μπάπα – Περαχώρα

Πίσια – Παναγία Φανερωμένη

Παναγία Φανερωμένη – Παλιές Κατασκηνώσεις

Πίσια – Ζαραβή

Αγία Μαρίνα – Διόκαστρο – Πηγές Σχίνου (τυφλός)

Ζαραβή – Μύλοι

Ζαραβή – ρέμα Σουρέας

Μύλοι – Παναγία Φανερωμένη

Γιανίτση Χωράφια – Χαρβάτι

Οσιος Πατάπιος – Πίσια

Μύλοι – Χαρβάτι

Αγιος Νικολαος (Μαλαγάρι) – Δρόμος Στραβών

Δρόμος Στέρνας – Βουλιαγμένη

Δρόμος Στέρνας – Βουλιαγμένης – Πυροφυλάκιο Κλίσκα

Δρόμος Στραβών – Μυλοκοπή

Δρόμος Στραβών – Προσήλια

Προσήλια – Παλιόκαστρο

Δρόμος Σχίνου Στραβών –όρμος Αγίας Σωτήρας

Παλιός δρόμος πάνω από Πίσια (άσφαλτος)

Παλιός δρόμος Πισίων – Σχίνου (άσφαλτος)

Αντιπυρική λωρίδα σκουπιδότοπος Λουτρακίου – Γερμανικός δρόμος

Πίσια – Αγία Τριάδα Περαχώρας

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Λουτράκι – Βερόρι (Γερμανικός)

Γερμανικός – Πράθι

ΧΥΤΥ Λουτρακίου – Προϊκάμπη

Παναγιά Πράθι – Μύλοι

Παναγία Πράθι – Κονάκι Σταμούλη

Αντιπυρική Βερόρι – Ρέμα Πράθι

Βερόρι – Λιοντάρι

Κονάκι Σταμούλη – Αγιοι Θεόδωροι

Γερμανικός – Ελαιώνας Μπινιάρη

Γερμανικός – Αμπέλι Μπινιάρη

Δεξαμενή – Γερμανικός

Μνημείο Πενήντα Γερμανικός (άσφαλτος)

Δρόμος Βερόρι Λιοντάρι – Προφήτης Ηλίας (άσφαλτος)

Μύλοι – Πηγές Μύλων (χωματόδρομος) δίπλα στην κοίτη του ρέματος

Αντιπυρική λωρίδα Γερμανικός Σπίτι Κυνηγού – Δρόμος Προϊκαμπης

Αντιπυρική λωρίδα Γερμανικός – Αγιος Δημήτρης (Motor Oil)

Αντιπυρική Λωρίδα Βερόρι

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΟΛΥΓΕΙΑΣ

Σοφικό – Παναγία Στείρι

Σοφικό (Μοναστήρι) – Ντοροβάτα

Δρόμος Στείρι – Δρόμος Ντοροβάτας (Συνδετήριος δυτικός)

Ντοροβάτα – Λάκκα Γκλιάτα (Συνδετήριος Ανατολικός)

Δρόμος Στείρι – Κιουρκάτι

Μπίστι – Μπούλμπερι Καλογερολίμανο

Πύουζα – Προφήτης Ηλίας

Προφήτης Ηλίας – Κασιντής

Δρόμος Επιδαύρου – Ξέστι – Δρόμος Αγγελοκάστρου – Δήμαινας

Δρόμος Πύουζα – Προφήτης Ηλίας – Τζάλικα

Δρόμος Επιδαύρου – Κατακάλι (άσφαλτος)

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Ανάληψη Εξαμιλίων – Προφήτης Ηλίας

Προφήτης Ηλίας – Αλαμάνο

Δρόμος Προφήτη Ηλία – Λεύκα Σολωμού

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΕΝΕΑΣ

Δάσος Χιλιομοδίου

Αργύρη – Αγιος Νικόλαος

Αγιος Νικόλαος – Προσήλια Ντομάτσας

Δρόμος Ντομάτσας

Δρόμος Κατσούλη

Αργύρη – Αγιος Αθανάσιος

Αργύρη – Παναγόπουλος

Δρόμος Μαυριανης

Πίκερι – Αθικιώτικα χωράφια

Μαυριανη – Πίκερι

Διάφοροι συνδετήριοι μικροί δρόμοι

Αντιπυρική ζώνη Ντομάτσας Αγίου Νικολάου

Αντιπυρική ζώνη Κατσούλη

Αντιπυρική ζώνη Προσήλια Ντομάτσας

Αντιπυρική ζώνη Αργυρη

Παναγία Φανερωμένη – Παλιομονάστηρο (άσφαλτος)

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Δρόμος Καισαρίου – Βελίνας – Μπάλτιζα – Γεώτρηση

Καφενείο – Δεξαμενή ΥΕΒ Βελίνας

Διασταύρωση Αστεροσκοπείου – Προφήτης Ηλίας Μογκοστού

Παναγιά Λέχωβας – Παναγία Καισαρίου

Δέλπιζα – Σπαρτιάς – Δρόμος Ασπροκάμπου

Βελίνα – Αγία Τριάδα

Αγία Τριάδα – Στέγαστρο (αναδασώσεις)

Βελίνα – Μπάλτιζα

Αντιπυρική λωρίδα Μογκοστού

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΥΜΦΑΛΙΑΣ

Κεφαλάρι – Ισιώματα

Λαύκα – Λυκόρεμα – Κάστρο – Αγία Σωτήρα – Βρύση Νάνου – Διάσελο Μαδαρας – Διάσελο Καστανιάς

Δρόμος Λυκορέματος (Μπαρελος) – Διάσελο Κανδύλας

Λαύκα – Αγία Σωτήρα

Λυκόρεμα – χωράφι Παπά Τυφλός

Δροσοπηγή – Σκαφιδια

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

Βρυσούλα – Λάκκα Μπούκουρα – Δεξαμενή – Ξανθοχώρι

Βρυσούλες – Λίμνα

Βρυσούλες – Στέγαστρο – Δραγουνέρα

Ανω Πιτσά – Λαταριά – Ανάληψη Κορφιώτισσας

Σοφιανά – Παναγία Θεοτόκος

Παναγία Θεοτόκος – Μαύρο όρος Καρυάς

Αητοράχη – Μικρό Μαύρο όρος

Αγιοι Θεόδωροι (Καρυάς) – Δαλαμανάρα – Αητοράχη – Δρόμος προς Σοφιανά

Δαλαμανάρα – Μικρό Μαύρο όρος – Διασταύρωση προς Μαύρο όρος

Δρόμος Καρυάς – Μαύρο όρος (Σκούφια)

Καρυά – Μπούτσι – Αμπέλια

Παλαιός δρόμος Καρυάς από Αγιο Θεόδωρο – Μητσουλέϊκα

Δρόμος Καρυάς – Γέρος – Δρόμος προς Ζήρεια

Μ.Σ. Τρικάλων (Αετοράχη) – Οροπέδιο Ζήρειας

Οροπέδιο Ζήρειας – Λιάκου κονάκια (Αέρας)

Κεφαλάρι – Δρόμος Α.Σ. Τρικάλων – Ζήρεια”

Κορύτες (Μάννας) – Ισιώματα

Κορύτες – Σάρες – Μπομπότα χωράφι

Ισιώματα – Μπομπότα χωράφι – Αλωνάκι

Διασταύρωση δρόμου Μάννα – Κεφαλάρι προς Αγιο Αθανάσιο – Τζάρα

Διασταύρωση δρόμου Μάννα – Κεφαλάρι προς Κεραία ΟΤΕ – Αγιο Αθανάσιο

Τζάρα ή Τριεθνές (Μάννας) – προς Κλημέντι (Στέγαστρο)

Διασταύρωση δρόμου Μάννας προς Βελίνα μέχρι Δεξαμενή Παναριτίου

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Δρόμος Αγιος Προκόπιος – Καταφύγια (τμήμα βελτίωση)

Δρόμος Αγιος Προκόπιος – Καταφύγια (τμήμα βελτίωση)

Σοποτό – Κρύα βρύση – Τσαμέϊκα – Προφ. Ηλίας

Δρόμος Ποντών προς Πύργο

Δρόμοι αναδασώσεων Ποντών

Δρόμος προς Αγιο Πολύκαρπο (Συστάδα 8)

Δρόμος διασταύρωσης Ευρωστίνης – Οροπέδιο Ευρωστίνης

Δρόμοι οροπεδίου Ευρωστίνης

Αεροδρόμιο – Προφήτης Ηλίας (Πυροφυλάκειο)

Ξενοδοχείο Σαρ/χου – Παλαμάρι – Διάσελο – Βιγλατούρι

Ξενοδοχείο Σαρ/χου – Πουλιού βρύση – Κουβέλι

Δρόμος αναδασώσεων Γραμματικού – Επαρχιακός (Δέλτα Σαρ/χου)

Σαρ/χο – Αγιος Νικόλαος – Τρυπητή και Αγιος Νικόλαος – Δρόμος Αεροδρομίου

Περιφερειακός 3α (Κουβέλι – Δρόμος Ξενοδοχείου – Βιγλατούρι)

Δρόμοι προσπέλασης συστ. 3β [Επ/κός (Δέλτα Σαρ/χου) – Κορύτες – Επ/κός (Γραμματικού)]

Επαρχιακός (Γραμματικού) – Περιφερειακός αναδασώσεων – ρέμα

Δρόμος Σαρ/χου – Κερασάρι (συστάδα 2α)

Δέλτα Ταρσού – Εκτροφείο θηραμάτων Σαρ/χου

Δρόμος εκτροφείου – Συστάδα 2α (Τρύπα αλεπούς)

Δέλτα Ταρσού – Συστάδα 2α

Δρόμοι προσπέλασης συστ. 4α (Δοκίμι – Καρυώτικο & παρακλάδια)

Δοκίμι – Περιφερειακός αναδασώσεων προς Προφήτη Ηλία

Δρόμος προσπέλασης συστ. 5α

Οροπέδιο Ευρωστίνης – Δασάκια

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΕΝΕΟΥ

Μάτι – Γούβες

2

Διάσελο Σαϊτά – Παλιοχώρι (Τριανταφυλιά)

Λούζι (Αγιος Παντελεήμονας) – Διάσελο Σαϊτά (Συντήρηση μόνο 9 χλμ)

Διάσελο Σαϊτά – Σαϊτά

Βαρκούλια – Αγία Βαρβάρα (Μωσιά)

Μεσσινό – Εριζα

Γκούρα – Αγιος Νικόλαος (Σκαφιδιά)

Ξερόλακκα – Τσουρούμπι

Πανόραμα – Κυνηγ. Διάσελο – Χαλιόβρυση

Αηλιάς Πανοράματος – Σκλίβα

Αγιος Νικόλαος Πανοράματος – Κέρκυνα – Τουρκόβρυση

Καστανοβούνι

Κερασιά – Λίμνη

Αηλιάς – Κερασιά

Φενεός – Βαγενόλακα – Αγιος Νικόλαος (Ζαρούχλας)

Αγιος Νικόλαος (Ζαρούχλας) – Φαρόκαμπος

Αητοφωλιά – Πριόνι – Προστατευτικό Φενεού

Αητοφωλιά – Πριόνι – Προστατευτικό Φενεού

Κλειδίρι – Παλιοχώρι – Φενεός (Σιβίστα)

Παλιοχώρι – Παναγία Βράχου

Χάβος Ταρσού

Στενό – Λιάκου Κονάκια (Αέρας)

Λιάκου Κονάκια (Αέρας) – Σκαφιδιά (Αγιος Νικόλαος)

Παράλληλα συνιστάται στους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά.

Σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά, θα πρέπει να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό 199.

Συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας με τον αρμόδιο για την Αγροτική Ανάπτυξη αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας

Posted: 11 Sep 2020 07:52 AM PDT

Συνάντηση είχε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής σήμερα Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου, με τον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και πρόεδρο αγροδιατροφικής σύμπραξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Θεόδωρο Βασιλόπουλο, ο οποίος τον επισκέφθηκε στην Κόρινθο.

Στη συνάντηση, μεταξύ άλλων συζητήθηκαν αγροτικά θέματα.

Συνάντηση στην Π.Ε. Μεσσηνίας με τους προέδρους Αμπελόφυτου και Τραγάνας

Posted: 11 Sep 2020 07:51 AM PDT

Αίτημα που αφορά την ασφαλή οδική σύνδεση μεταξύ του Αμπελόφυτου και της Τραγάνας μετέφεραν στον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο -με τον οποίον συναντήθηκαν σήμερα Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, στο Διοικητήριο της Π.Ε., στην Καλαμάτα-, οι πρόεδροι των εν λόγω Τοπικών Κοινοτήτων Παναγιώτης Ψυχογυιός και Γιάννης Καραχούντρης αντίστοιχα.

Ειδικότερα, οι δύο πρόεδροι κατέθεσαν κοινό αίτημα στον αντιπεριφερειάρχη για την βελτίωση, μέσω ασφαλτόστρωσης, υφιστάμενου δρόμου μήκους 6,3 χιλιομέτρων ο οποίος συνδέει τις δύο περιοχές ενώ παράλληλα εξυπηρετεί και άλλες κοινότητες της περιοχής. Για τον συγκεκριμένο δρόμο έχει εκπονηθεί παλαιότερα σχετική μελέτη, η οποία βέβαια απαιτεί επικαιροποίηση  προκειμένου να ενταχθεί σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Ο αντιπεριφερειάρχης συμφώνησε με την αναγκαιότητα υλοποίησης του έργου, όπως και την ωφέλεια που θα προσφέρει στην ευρύτερη περιοχή, ενισχύοντας την τουριστική δραστηριότητα, βελτιώνοντας την επισκεψιμότητα του αρχαιολογικού χώρου στο Ανάκτορο Νέστορος και αυξάνοντας παράλληλα την ασφάλεια της κυκλοφορίας.

Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΨΕΚΑΣΜΩΝ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΙΣ 12 & 14-09-2020

Posted: 11 Sep 2020 04:33 AM PDT

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΔΑΟΚ ΠΕ Μεσσηνίας ανακοινώνει  ότι:

Το ΣΑΒΒΑΤΟ 12/9/2020  και  Δευτέρα 14-09-2020,  θα πραγματοποιηθούν ψεκασμοί Δακοκτονίας στις τοπικές κοινότητες:…..

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Πίνακας δημοσίευσης

Posted: 11 Sep 2020 02:01 AM PDT

Δελτίο τιμών καυσίμων 11.09.2020 – 17.09.2020 – Π.Ε. Αργολίδας

Posted: 11 Sep 2020 12:06 AM PDT

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here