Δικηγορικός Σύλλογος Τρίπολης – ομόφωνη αποδοκιμασία Στρατηγάκου για την επίθεσή του στον Τάκη Γατσόπουλο

0

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Περιήλθε σε γνώση μας πρωτοφανές δημοσίευμα στα Μ.Μ.Ε. που υπογράφει ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου δια του οποίου, με αφορμή νομική αντιπαράθεση με το συνάδελφο Τάκη Γατσόπουλο, επιτίθεται απρόκλητα με ύβρεις, ουσιαστικά συλλήβδην κατά της θεσμικής αποστολής και του χρέους των δικηγόρων να υπερασπίζονται δικαστικά και εξωδικαστικά τα δικαιώματα των πολιτών απέναντι σε αποφάσεις της διοίκησης  που τους πλήττουν.

Στην ανακοίνωση αυτή μας υποχρεώνει το συγκεκριμένο δημοσίευμα, διότι προέρχεται από θεσμικό παράγοντα που οφείλει να σέβεται το θεσμό της Δικαιοσύνης και τους δημόσιους λειτουργούς της ως πυλώνες της δημοκρατίας και να μην υπονομεύει με τέτοια ρητορική το θεσμό που υπηρετεί..

Οι εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο Πρόεδρος του Πε.Συ.Π εκδηλώνουν περιφρόνηση και σκοπό προσβολής της ηθικής και επαγγελματικής πιστότητας του συνόλου των μαχόμενων δικηγόρων.

Ειδικά τα όσα ανάφερε για το συνάδελφο Τάκη Γατσόπουλο, δικηγόρο με  κοινωνική ανιδιοτελή παρουσία, άριστο επιστήμονα και εκλεκτό μέλος του Συλλόγου μας, τον οποίο υπηρέτησε όπως και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι εντελώς ξένες με το ήθος και την προσωπικότητά του και εύλογα αποδοκιμαστέες.

Με την πεποίθηση ότι η παρούσα συμβάλλει στην προάσπιση θεσμών, αξιών και προσώπων έναντι του πνεύματος ισοπέδωσης και απαξίωσης των πάντων που κυριαρχεί στις μέρες μας, καλούμε τα Μ.Μ.Ε. που δημοσίευσαν το προαναφερόμενο κείμενο να δημοσιεύσουν την παρούσα για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Τριπόλεως ομοφώνως.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΙΩΑΝΝΗΣ Γ. ΑΓΓΕΛΑΚΟΣ                                    ΝΙΚΟΛΙΑ Κ. ΦΡΕΝΤΖΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ