Δράση του Συλλόγου Φίλων  του Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους

0

Το ταξίδι του παιχνιδιού  στο πέρασμα του χρόνου

Στο πλαίσιο των δράσεων του Συλλόγου για την προβολή και ανάδειξη του Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους και με αφορμή τον Εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, διοργανώνεται βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, την Κυριακή 29 Μαΐου 2022 και ώρα 11:00, στον αύλειο χώρο του Μουσείου.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιάσει και θα ερμηνεύσει η παιδαγωγός και εμψυχώτρια Ελένη Κουσκουρέλου. Απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας και το θέμα του σχετίζεται με το ταξίδι του παιχνιδιού στο πέρασμα των αιώνων. Θα πραγματοποιηθούν ενδιαφέρουσες δράσεις, όπως ανοιχτή συζήτηση, κουίζ, ακροστοιχίδες, κατασκευές, ομαδικά παιχνίδια.

Παράλληλα, θα γίνει σύντομη αναφορά στην τοπική Ιστορία, στην ιστορία και σπουδαιότητα του ίδιου του κτηρίου, θα επιχειρηθεί η σύνδεση με τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο χώρο, και θα τονιστεί η αναγκαιότητα επαναλειτουργίας του Μουσείου.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια μιάμιση ώρα. Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων, απαραίτητη είναι η έγκαιρη  κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 6972776184 (υπεύθυνη Πέτρη Δικαίου, μέλος ΔΣ Συλλόγου Φίλων). Η έναρξη θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 και η προσέλευση θα είναι έως τις 10:45. Είναι σημαντικό οι συμμετέχοντες να βρίσκονται εκεί στην ώρα τους.

Σας προσκαλούμε σ’ ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο, για να συνειδητοποιήσουμε τη διαχρονικότητα και τη σημασία του παιχνιδιού  στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων, στο πέρασμα των αιώνων, από την Αρχαιότητα ως τις μέρες μας!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here