Δραστηριότητα Νίκου Γόντικα

0

26-3-2019 Συνέντευξη Γόντικα για τις Αναπτυξιακές και τις αισχρές διεκδικήσεις των εργολάβων

https://www.youtube.com/watch?v=2N0A8W8iUVo&t=5s

https://lspeloponnisou.blogspot.com/2019/03/26-3-2019_28.html

26-3-2019 Περιοδεία Γόντικα, Σμυρνή σε Πυροσβεστική και Λιμεναρχείο Καλαματας

https://www.youtube.com/watch?v=6y-NghNOKBE

https://lspeloponnisou.blogspot.com/2019/03/26-3-2019.html

27-3-2019 Δήλωση του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για το κλείσιμο του ΤΕΠ στο Νοσοκομείο Ναυπλίου.

https://lspeloponnisou.blogspot.com/2019/03/27-3-2019.html

Ομιλία Σμυρνή Αργύρη, Υποψήφιος Περιφερειακός Συμβουλος Μεσσηνίας
Φίλες και Φίλοι.
Σήμερα στελέχη της Λαϊκής Συσπείρωσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Δημοτικής Παράταξης του Δήμου Καλαμάτας, στη συνέχεια περιοδειών και επαφών με τους εργαζόμενους στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας, επισκεφτήκαμε στους χώρους της δουλειάς τους, τους εργαζόμενους στο Λιμεναρχείο Καλαμάτας και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας, προκειμένου και σε άμεση επαφή, αφενός μεν να ακούσουμε και από τους ίδιους τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στα πλαίσια της εργασίας και των καθηκόντων τους, τόσο σε γενικό πλαίσιο όσο και σε τοπικό και περιφερειακό και αφ εταίρου να τους ενημερώσουμε για τις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης και του Κ.Κ.Ε. γενικότερα και ειδικότερα.
Η συνάντηση και η συζήτηση διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα και επίπεδο. Είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε τον υψηλό βαθμό συνειδητοποίησης των δυσκολιών αλλά και το υψηλό αίσθημα ευθύνης στις παρούσες δύσκολες οικονομικές ,εργασιακές, κοινωνικές και λοιπές καταστάσεις.
Μας επεσήμαναν τα κυρίαρχα ζητήματα που τους απασχολούν, τόσο γενικά όσο και ειδικά.
Γενικά ζητήματα είναι αυτά που απασχολούν όλους τους εργαζόμενους της χώρας, Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, (Ασφαλιστικό, εργασιακή και κοινωνική ισοπέδωση, κ.λ.π. ως αποτέλεσμα των μνημονιακών μεταρρυθμίσεων και των αντιλαϊκών νόμων) και ειδικά οι ιδιαιτερότητες που αντιμετωπίζουν ως εργαζόμενοι των συγκεκριμένων κλάδων (επικινδυνότητα, υπερεργασία, υπεραπασχόληση, συνεχείς μετακινήσεις και μεταθέσεις για την κάλυψη των κενών των μνημονιακών οριζόντιων μειώσεων των οργανικών θέσεων, έλλειψη μέσων κ.λ.π.).
Αναγνώρισαν, την ανάγκη αγώνα ενάντια στην αντεργατική Πολιτική και για την θεσμική θωράκιση της εργασίας τους με κανόνες διαφάνειας.
Με την σειρά μας τους ενημερώσαμε για τις ξεκάθαρες και σταθερές θέσεις του Κ.Κ.Ε και κατ επέκταση της Λαϊκής Συσπείρωσης, σε ότι αφορά τους εργαζόμενους στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας και ειδικότερα ότι:
Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, είναι παιδιά του ελληνικού λαού και στην συντριπτική πλειοψηφία τους, γιοι και κόρες λαϊκών οικογενειών, που υπηρετούν σε δύσκολες συνθήκες
Όσον αφορά το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας, ξεκαθαρίσαμε ότι το ΚΚΕ δεν το ταυτίζει σε καμία περίπτωση με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς που υπηρετούν.
– Η θέση μας είναι ότι η Αστυνομία πρέπει να αποσκοπεί στην αντιμετώπιση του εγκλήματος και όχι στην καταστολή των αγώνων του λαού και της νεολαίας.
– Η Πυροσβεστική να αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των συνεπειών από πυρκαγιές και φυσικές καταστροφές.
– Το Λιμενικό, στην έρευνα και διάσωση, στην πάταξη του λαθρεμπορίου, στην προστασία του θαλάσσιου πλούτου της χώρας μας.
Το ΚΚΕ σταθερά αναδεικνύει τα προβλήματα και τα δίκαια αιτήματα του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας και θα συνεχίσει να το κάνει με όλους τους τρόπους, τόσο μέσα όσο και έξω από τη Βουλή. Τα συμφέροντα των όλων όσων ανήκουν στα Σώματα Ασφαλείας ταυτίζονται με τα συμφέροντα των οικογενειών τους, του ελληνικού λαού και όχι με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, τα οποία εκπροσωπούν οι Ελληνικές κυβερνήσεις, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Επίσης τους ξεκαθαρίσαμε ότι η επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα δεν γίνεται γενικώς και αορίστως λόγω μνημονίων ή λόγω ανικανότητας και κακών χειρισμών των προηγούμενων ή της τωρινής κυβέρνησης. Η πρακτική αυτή αποτελεί στρατηγική επιλογή του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων, των κομμάτων που το υπηρετούν, της ΕΕ, ώστε να απαλλαγεί το κεφάλαιο ακόμα κι από αυτές τις εναπομείνασες ελάχιστες «υποχρεώσεις» που είχε αναλάβει απέναντι στο σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης όπως το ξέραμε και ήταν αποτέλεσμα αγώνων και πάλης δεκαετιών.
Επίσης υπογραμμίσαμε ότι λύση απέναντι στην εντεινόμενη αντεργατική επίθεση είναι η συμπόρευση με το λαό στους δρόμους του αγώνα και ότι οι άντρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας έχουν κάθε συμφέρον να συμπορευτούν με τον αγώνα του λαού μας για διέξοδο από την κρίση προς όφελός του, για αποδέσμευση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Για τούτο θα πρέπει και έχουν κάθε δικαίωμα, να οργανώνονται, να διεκδικούν τα δικαιώματά τους μέσα από τα σωματεία και τις ενώσεις τους.
Να αντιστέκονται οργανωμένα και μαζικά σε διασπαστικές πρακτικές που έχουν ως στόχο, απογοητευμένοι να πέσουν στην παγίδα της αποστασιοποίησης απ’ τον οργανωμένο συλλογικό αγώνα.
Τους διαβεβαιώσαμε για την σιγουριά μας ότι τα στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ, διαθέτουν την ωριμότητα να αντιληφθούν τους ύπουλους κομματικούς τακτικισμούς που καμιά σχέση δεν έχουν με τον αγώνα, τις κατακτήσεις, τη θέληση για τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής τους και της ζωής των οικογενειών τους.
Τους ζητήσαμε να απομονώνουν από παντού μαζικά τα φασιστικά μορφώματα που προσπαθούν να καπηλευτούν τον πατριωτισμό τους, ενώ πρόκειται για υμνητές του Χίτλερ, των Ταγμάτων Ασφαλείας, τους συνεργάτες των κατακτητών και των δικτατόρων.
Ο γνήσιος λαϊκός πατριωτισμός δεν έχει καμία σχέση με τον εθνικισμό, το ρατσισμό, τη ξενοφοβία.
Πατριώτες στρατιωτικοί, αστυνομικοί και απλοί λαϊκοί άνθρωποι, αντιστάθηκαν απέναντι σε πανίσχυρους στρατούς και αρκετοί, κατά την τριπλή – γερμανική, ιταλική, βουλγάρικη – κατοχή της χώρας, συμμετέχοντας στην αντίσταση μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ.
Τέλος τους διαβεβαιώσαμε ότι θα μας βρουν συμπαραστάτες τους στους αγώνες τους σε κάθε δίκαιο ζήτημα που τους αφορά τόσο σε τοπικό, περιφερειακό όσο και πανελλαδικό επίπεδο.

Σμυρνής Αργύρης, Πλοίαρχος Λιμενικού Σώματος (ε.α.)
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου στη Μεσσηνία

27-3-2019 Δήλωση του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για το κλείσιμο του ΤΕΠ στο Νοσοκομείο Ναυπλίου.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε ανοιχτή Γενική Συνέλευση του σωματείου του εργαζόμενων της Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου. Σε αυτή καλέστηκε και μίλησε ο Νίκος Γόντικας υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Με αφορμή την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Ναυπλίου και το επικείμενο κλείσιμο των ΤΕΠ, ο Νίκος Γόντικας, δήλωσε:

«Στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων του Νοσοκομείου Ναυπλίου αλλά και όλων των εργαζόμενων του Νομού ενάντια στην υποβάθμιση των δομών Υγείας στο Νομό και πιο συγκεκριμένα ενάντια στο κλείσιμο των ΤΕΠ στο Ναύπλιο.

Οι υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση έχουν ονοματεπώνυμο:

Είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι κυβερνήσεις που έχουν ψηφίσει όλα αυτά τα χρόνια τις συρρικνωμένες κοινωνικές δαπάνες, διαλύοντας τις δομές Υγείας, και μεταφέροντας το κόστος στο λαό. Την ίδια ώρα χαρίζουν εκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό στους επιχειρηματικούς ομίλους, δίνουν 4 δις το χρόνο για εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ. Η «επιστροφή στην κανονικότητα» και η «δίκαιη ανάπτυξη» της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο, είναι τόσο δίκαιη που αφήνει το λαό του Ναυπλίου ουσιαστικά χωρίς Νοσοκομείο.

Είναι οι Περιφερειακή και οι Δημοτικές Αρχές που όλα αυτά τα χρόνια είναι «στα λόγια» συμπαραστάτες στον αγώνα ενάντια στην υποβάθμιση αλλά στην πράξη δεν έχουν βγάλει άχνα για τις δομές Υγείας της περιοχής. Η απραξία τους είναι συνενοχή. Αλήθεια γιατί δεν δείχνουν τον ίδιο ζήλο στη διεκδίκηση αξιοπρεπών και σύγχρονών υγειονομικών υποδομών όπως δείχνουν για τις μαρίνες πολυτελών σκαφών, για τις αδειοδοτήσεις των μεγαλοξενοδόχων και των καπιταλιστών της ενέργειας; Για αυτές τις business τρέχουν σε Υπουργεία, κάνουν συναντήσεις, αφιερώνουν χρόνο και χρήμα του λαού, όμως για τις ανάγκες του λαού είναι μόνο δηλώσεις και λόγια παρηγοριάς.

Ας μην βγουν πάλι να μας πουν να περιμένουμε τις αποφάσεις του Υπουργείου, ας μην μας πουν πάλι ότι θα διαβουλευτούν αυτοί «για το καλό μας». Ο λαός της Αργολίδας χόρτασε από υποσχέσεις, μόνο τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν γίνει τέσσερεις φορές μεγάλες κινητοποιήσεις για το Νοσοκομείο του Ναυπλίου και τότε πάλι μας διαβεβαίωναν ότι «θα επιληφθούν αυτοί του θέματος» και σήμερα φτάσαμε σε αυτό το αδιέξοδο.

Ο λαός της Αργολίδας, ο λαός της Περιφέρειας δεν πρέπει να αφήσει άλλο την τύχη του στα χέρια τους. Αυτοί είναι αδίστακτοι, βάζουν σε κίνδυνο την Υγεία του λαού και των παιδιών μας για να εξασφαλίσουν τα δισεκατομμύρια επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο. Πρέπει να τους δώσουμε απάντηση μέσα από τον οργανωμένο αγώνα, απάντηση και στις εκλογές του Μάη, με ισχυρό ΚΚΕ παντού, ισχυρή Λαϊκή Συσπείρωση στους δήμους και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου»

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here