ΔΤ Π.ΟΜ.Α.μεΑ.ΠΕΛ: Συνάντηση με τον Υπουργό Επικρατείας κ.Γ.Γεραπετρίτη και τον Γ. Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γ.Σταμάτη

0

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος της Π.ΟΜ.Α.μεΑ.ΠΕΛ κ. Νίκος Καραλής παρευρέθηκε σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γ. Γεραπετρίτη και με εκπρόσωπους των Δευτεροβάθμιων και Περιφερειακών Ομοσπονδιών Ατόμων με Αναπηρία της ΕΣΑμεΑ. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας  στην εν λόγω  συνάντησης ήταν ο  πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ κ.Ιωάννης Βαρδακαστάνης. Μετά από πρόσκληση του κ. Γεραπετρίτη, ο οποίος είναι ο Εθνικός συντονιστής των πολιτικών  για τα άτομα με αναπηρία, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.

Ο Πρόεδρος της Π.ΟΜ.Α.μεΑ.ΠΕΛ κ.Νίκος Καραλής, κατέθεσε εγγράφως τα ζητήματα των συλλόγων-μελών της Π.ΟΜ.Α.μεΑ.ΠΕΛ , όπως καταγράφηκαν στις επισκέψεις που πραγματοποιήθηκαν το Σεπτέμβριο σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Εξέφρασε, επίσης, την αναγκαιότητα κάλυψης όλων των Περιφερειακών Ομοσπονδιών με γραμματειακή υποστήριξη για την καλύτερη δυνατή λειτουργία, δράση και εξυπηρέτηση των  ατόμων με αναπηρία, χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους σε κάθε  Περιφερειακή Ενότητα.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στην απόφαση  του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη να υπάρξει μια τολμηρή μεταρρύθμιση στις πολιτικές για τα άτομα με αναπηρία στη χώρα, παρουσίασε τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, ο οποίος έχει ως στόχο μέχρι το καλοκαίρι του 2020 να έχει ολοκληρωθεί το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και διευκρίνισε ότι η χθεσινή συνάντηση ήταν συνάντηση γνωριμίας και αρχικής επικοινωνίας και θα ακολουθήσουν και άλλες. Έθεσε μάλιστα στη διάθεση όλων των οργανώσεων τις υπηρεσίες του Γραφείου του.

Ο κ. Βαρδακαστάνης από την πλευρά του δήλωσε ότι η συνάντηση  της ηγεσίας της ΕΣΑμεΑ και των οργανώσεων-μελών της με τον Υπουργό Επικρατείας έστειλε ένα δυνατό και σαφές μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι το «αναπηρικό κίνημα της χώρας, αταλάντευτο και με αποφασιστικότητα, συμμετέχει και στηρίζει όλες τις προσπάθειες για να αντιμετωπιστούν τα χρονίζοντα προβλήματα που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους. Επεσήμανε, δε, ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν οι αρνητικές και επώδυνες επιπτώσεις της κρίσης, ενώ παράλληλα τόνισε ότι «το αναπηρικό κίνημα, όπως έπραξε μέχρι σήμερα, θα είναι παρόν όπου και όταν χρειαστεί για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του χώρου, προκειμένου τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους να ζουν με αξιοπρέπεια στη χώρα».

Μετά  το πέρας της συνάντησης με τον κ. Γεραπετρίτη, η αποστολή συναντήθηκε με τον  Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γιώργο Σταμάτη, όπου και σε αυτή τη συνάντηση συζητήθηκαν  τα θέματα των ατόμων με αναπηρία καθώς οι προτάσεις μας για την επίλυση αυτών. Ο Πρόεδρος της Π.ΟΜ.Α.μεΑ.ΠΕΛ κατέθεσε  εκ νέου, τα  ζητήματα  των συλλόγων μελών της.. Ο Γεν. Γραμματέας κ.Σταμάτης, άκουσε με προσοχή  όλα τα θέματα και φάνηκε πρόθυμος να τα μελετήσει και να προβεί σε προτάσεις επίλυσής των.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here