Δυνατότητα στις σχολικές επιτροπές να αγοράζουν laptop για μαθητές (διαδικασία)

0

Για δυνατότητα στις σχολικές επιτροπές να μπορούν να αγοράσουν laptop για μαθητές που βρίσκονται σε αδυναμία, τα οποία μετά την επιδημία θα επιστρέφονται στα σχολεία ως ιδιοκτησία των μονάδων, μίλησε στην ΕΡΤ Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.
Όπως είπε τη δυνατότητα θα εξετάσει το υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας ώστε να συμπεριληφθεί στην ΠΝΠ που θα εκδοθεί αυτές τις μέρες. Η χρηματοδότησή τους θα γίνεται είτε μέσω της εξοικονόμησης των λειτουργικών εξόδων των σχολείων, είτε με τη συνδρομή των δήμων.
Μέχρι στιγμής δεν παρέχεται νομοθετικά αυτή η δυνατότητα, σημείωσε.
“Οι επιτροπές μπορούν να προχωρήσουν σε αυτήν την πράξη. Ο αριθμός αυτών των παιδιών δεν είναι μεγάλος και τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων αυτήν την περίοδο είναι λίγα αφού παραμένουν κλειστά. Εάν όμως δεν υπάρχει η χρηματική δυνατότητα, οι επιτροπές θα μπορούν να απευθύνονται στους δήμους” είπε.
Σε σχέση με το κατά πόσο θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και κάποια λαπτοπ που αγοράστηκαν στις εκλογές από το υπουργείο, είπε ότι είναι μικρός ο αριθμός τους και έχουν ακατάλληλο λογισμικό.

Δείτε ακόμη:
SOS δημάρχων: Δωρεάν κομπιούτερ & τηλεκπαίδευση στους μαθητές-Επιστολή σε Κεραμέως

Αρχική σελίδα

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here