“Δώστε λύση εδώ και τώρα στο δρόμο καρμανιόλα”το μήνυμα της σημερινής ειρηνικής διαμαρτυρίας

0

Σήμερα το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη διαμαρτυρία των δημοτών μας, στον επαρχιακό δρόμο Άστρους-Λεωνιδίου.

Η διαμαρτυρία διοργανώθηκε με πρωτοβουλία όλων των συλλόγων και φορέων της περιοχής μας, με σκοπό να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους τους υπευθύνους, ώστε να μην θρηνήσουμε ξανά άλλα θύματα στον πολυσύχναστο  αυτό δρόμο.

Πλήθος συμπολιτών μας κάθε ηλικίας , καθώς και συγγενείς των αδικοχαμένων θυμάτων, συμμετείχαν στην ειρηνική αυτή διαμαρτυρία. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της τ/κ. Άστρους κ. Κ. Μπάρλας και μέλη του συμβουλίου, ο πρόεδρος των Βερβένων,κ. Ν.Καρκούλης, οι δημοτικοί σύμβουλοικ.κ Δ Γκαύρος & Γ. Λυτρίβης, και ο τέως δήμαρχος κ. Γ Δαλιάνης, και άλλοι. Σημαντική και η παρουσία του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Ν.Γόντικα, και πολλών προέδρων διαφόρων συλλόγων και φορέων. Η απουσία εκπροσώπων της δημοτικής αρχής, έγινε όμως αισθητή.

Στην αρχή της διαμαρτυρίας τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στην μνήμη όλων των θυμάτων. Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή ως φόρου τιμής στην μνήμη των θυμάτων. Ακολούθησε ανάγνωση του ψηφίσματος διαμαρτυρίας ,με τη συμμετοχή 50  συλλόγων της περιοχής, από την συντονίστρια  κ. Ξ. Παπούλια. Στο ψήφισμα αυτό συμμετείχαν και  « η Μότο-παρέα Λεωνιδίου» και  «η Παναρκαδική Ομοσπονδία».

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά μέτρα ασφαλείας , με αποκλεισμένη μόνο την μία λωρίδα κυκλοφορίας συμβολικά. Με την παρουσία της Αστυνομίας και των μελών της συντονιστικής επιτροπής εξελίχθηκαν όλα ομαλά.

Τελειώνοντας δόθηκε υπόσχεση από τους διοργανωτές, για νέες δράσεις αν δεν ξεκινήσουν άμεσα απαραίτητες παρεμβάσεις για την ασφάλεια του δρόμου.

Επιμέλεια-Ρεπορτάζ για το astros-kynourianews.gr: Φώτης Τζιβελόπουλος-Team Κοιν.Σ.Επ “Promo kynouria”

Αρχή-Προσέλευση κόσμου

Έναρξη διαμαρτυρίας

Επιμνημόσυνη δέηση

Ενός λεπτού σιγή

Ψήφισμα-Τέλος διαμαρτυρίαςΜετά το τέλος της εκδήλωσης, ο κ. Γόντικας, μας δήλωσε
ότι η Περιφέρεια πρέπει να σταματήσει να ξοδεύει υπέρογκα ποσά σε πράγματα άνευ σημασίας και να ρίξει την μεγαλύτερη βαρύτητα, στην ασφάλεια των δρόμων, ώστε να μην χάνονται άδικα ανθρώπινες ζωές. Από την πλευρά του, υποσχέθηκε ότι θα παλέψει στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ώστε να βρεθούν λύσεις για την ασφάλεια του δρόμου. ( Το σχετικό βίντεο λυπούμαστε, που δυστυχώς δεν είναι διαθέσιμο, λόγω ύπαρξης τεχνικού προβλήματος και γι αυτό σας ζητούμε  συγνώμη.)

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here