Εγκαίνια 48ης έκθεσης – 135ης εμποροπανήγυρης στην Επισκοπή Τεγέας (ph/vid)

0

Σε βαρύ κλίμα, λόγω της εθνικής τραγωδίας με τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, όπου και τραυματίστηκε σοβαρά και ο πρώην πρόεδρος του Τεγεατικού συνδέσμου Χρήστος Πολίτης, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 48ης Παμπελοποννησιακής έκθεσης Τεγέας στο πάρκο του Τεγεατικού Συνδέσμου, στην Επισκοπή, το βράδυ της Τρίτης 14 Αυγούστου.

Τα εγκαίνια έγιναν χωρίς την παρουσία κάποιου Υπουργού και την κορδέλα έκοψε, μετά την λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ.Πέτρος Τατούλης, μαζί με τον Δήμαρχο Τρίπολης κ.Δημήτρη Παυλή. Κατά την τελετή των εγκαινίων και αφού πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός, έγιναν χαιρετισμοί από τον Πρόεδρο του Τεγεατικού κ.Αθανασόπουλο, από τον Δήμαρχο Τρίπολης κ.Παυλή, από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ.Παπαηλιού και από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη.

Για ακόμα μια χρονιά στους χαιρετισμούς τονίστηκε από όλους η ανάγκη περαιτέρω ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού του πανηγυριού, καθώς και η ανάγκη ανάδειξης του πάρκου του Τεγεατικού συνδέσμου. Ο πρόεδρος του Τεγεατικού συνδέσμου κ.Αθανασόπουλος, στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην ενεργή και ουσιαστική στήριξη του Δήμου Τρίπολης, που δίνει την δυνατότητα σε όλους – όπως χαρακτηριστικά τόνισε – να μιλούν πλέον για μια άρτια διοργάνωση.

Στη συνέχεια ο κ. Αθανασόπουλος αναφέρθηκε και στη συμβολή της Περιφέρειας, τονίζοντας: “Φέτος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμβάλλει σημαντικά στην διοργάνωση της έκθεσης. Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση, να σας πληροφορήσουμε, πως το γήπεδο του Τεγατικού συνδέσμου, πλησιάζει την φάση της ολοκλήρωσης του. Ευχαριστούμε τον κ.Τατούλη και τον κ.Γιαννακούρα”.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ.Παυλής εξέφρασε την χαρά του, για το γεγονός, πως παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες ο θεσμός της Παμπελοποννησιακής έκθεσης, διανύει μια πετυχημένη διαδρομή, που μετρά σχεδόν μισό αιώνα. “Η τοπική επιχειρηματικότητα έχει ανάγκη την Παμπελοποννησιακή έκθεση, που βοηθά και στην εξωστρέφεια.

Σε πείσμα των δυσκολιών οι άνθρωποι του Τεγεατικού συνδέσμου υπερβάλλουν εαυτόν, για να συνεχιστεί αυτός ο θεσμός. Εμείς σαν Δημοτική Αρχή στεκόμαστε δίπλα σε αυτή την προσπάθεια. Σε εποχές όπως η σημερινή, οφείλουμε να αναδείξουμε την συνεργασία με όλους τους φορείς”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ Παυλής.

Αμέσως μετά στο βήμα ανέβηκε ο Αρκάς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ.Παπαηλιού, ο οποίος επικεντρώθηκε στον χαιρετισμό του στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, στις παθογένειες του παρελθόντος, στην επικείμενη έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και την αυστηρή επιτροπεία, αλλά και στο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη.

“Στο αναπτυξιακό συνέδριο εξαγγέλθηκαν έργα πνοής για την Αρκαδία, για τα οποία έχουν εξασφαλιστεί πόροι και έχουν διαμορφωθεί χρονοδιαγράμματα για την ολοκλήρωση τους”, δήλωσε μεταξύ άλλων. Τέλος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ.Τατούλης, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο συμβούλιο του Τεγεατικού συνδέσμου, δήλωσε: “Αυτός ο τόπος δεν μπορεί να συνεχίσει, να πορεύεται με δυο διαφορετικούς κόσμους.

Οι πολίτες οφείλουν να επιβάλλουν τη συνεργασία των κομμάτων. Η κρίση αυτή δεν μπορεί, να αντιμετωπιστεί ούτε με τους σημερινούς, ούτε με τους αυριανούς. Μπορεί να λυθεί, μόνο αν υπάρχει ένωση δυνάμεων, σε έναν δρόμο ασφάλειας, μετριοπάθειας και αποτελεσματικότητας’. Κλείνοντας ο κ.Τατούλης τόνισε την ανάγκη να δουν όλοι διαφορετικά το θέμα της εξέλιξης της έκθεσης και της εμποροπανήγυρις της Τεγέας.

“Πρέπει να αναδιαμορφώσουμε ένα όραμα, γιατί αυτό το θαυμάσιο πάρκο του Τεγεατικού συνδέσμου, θα πρέπει να αξιοποιηθεί με τα σημερινά δεδομένα. Θέλω λοιπόν να επαναλάβω την πρόταση μου, για να μπορέσει να δημιουργηθεί ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα αξιοποίησης του πάρκου αυτού.

Χρειαζόμαστε λοιπόν ένα σύγχρονο ΣΔΙΤ για την ανάπτυξη και την αξιοποίηση αυτής της τεράστιας περιουσίας, για να μπορούμε να δούμε άφοβα το μέλλον”. Μετά τις ομιλίες και την κοπή της κορδέλας, ακολούθησε ξενάγηση στα περίπτερα της έκθεσης.

https://www.youtube.com/watch?v=RC4J3SbChg4

Πηγή: http://www.drt915.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ