Εγκαινίασε τη λειτουργία του το ΙΝ.ΚΑ.Δ.Τ «ΛΥΣΗ»

0

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον 1ο κύκλο σεμιναρίων Καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής, Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Τρίπολης εγκαινίασε τη λειτουργία του σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Απριλίου στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα εκπαιδεύσεων (αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας), παρουσία φορέων και πολιτών.

Στην εκδήλωση δεν κατάφερε να παρευρεθεί, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Σταύρος Κοντονής.

Μετά την τέλεση του αγιασμού,  απηύθυναν χαιρετισμούς ο Πρόεδρος του ΙΝ.ΚΑ.Δ.Τ. «ΛΥΣΗ» και Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Τριπόλεως  κ. Ιωάννης Αγγελάκος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και Αντιπρόεδρος του ΙΝ.ΚΑ.Δ.Τ «ΛΥΣΗ» κ. Ιωάννης Μπουντρούκας και ο Βουλευτής Αρκαδίας κ. Γεώργιος Παπαηλίου.

Οι κ.κ. Αγγελάκος και Μπουντρούκας αναφέρθηκαν στις προσπάθειες των δύο φορέων για την ίδρυση του ΙΝ.ΚΑ.Δ.Τ «ΛΥΣΗ», που ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια, στο άρτιο αποτέλεσμα εκπαίδευσης που θα παρέχει το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης, ενώ δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στο Κέντρο Κατάρτισης,  το οποίο μπορεί να υποδεχθεί και να υποστηρίξει την πραγματοποίηση Διαμεσολαβήσεων σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες.

Ο βουλευτής Αρκαδίας κ. Γεώργιος Παπαηλίου, αναφερόμενος στη διαμεσολάβηση, χαρακτήρισε «αναίμακτο» τον τρόπο που θα λύνονται οι διαφορές μεταξύ των συναλλασσομένων.

Ο Ομότιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ., τ. Πρόεδρος της Επιτροπής Πιστοποίησης Διαμεσολαβητών του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, κ. Λάμπρος Κοτσίρης, στάθηκε στη σημασία του θεσμού της διαμεσολάβησης, που είναι ο πυρήνας της δικαιοσύνης, και στις λύσεις που είναι εναλλακτικής φύσεως.

Στο τέλος της εκδήλωσης η κα. Βάσια Παπαδημητρίου, Δικηγόρος LLM., Διαμεσολαβήτρια του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Εκπαιδεύτρια του Ινστιτούτου Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Τρίπολης «ΛΥΣΗ», έκανε την παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Ο 1ος Κύκλος Βασικής Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών, συνολικής διάρκειας 80ωρών εκπαίδευσης, ξεκινάει στις 17 Μαΐου, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει οι εγγραφές από τις 30 Απριλίου, με καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής τη Δευτέρα 7 Μαΐου 2018 και ώρα 1 μ.μ. Η προτεραιότητα καθορίζεται βάσει  της ημερομηνίας και ώρας κατάθεσης της προκαταβολής των 500€, που θα προκύπτει από το σχετικό παραστατικό της Τράπεζας. Το αποδεικτικό της Τράπεζας πρέπει να σταλεί άμεσα στο e-mail info@lisitripolis.gr ή στα γραφεία του ΙΝ.ΚΑ.Δ.Τ «ΛΥΣΗ» (25ης Μαρτίου & Πανός 21, Τρίπολη) μέχρι τη Δευτέρα 7 Μαΐου 2018 στις 2 μ.μ.

Στην εκπαίδευση μπορούν να λάβουν μέρος τόσο δικηγόροι, όσο και μη δικηγόροι. Ο αριθμός των υποψηφίων διαμεσολαβητών που συμμετέχουν σε κάθε κύκλο βασικής εκπαίδευσης δεν μπορεί να υπερβαίνει τους είκοσι έναν (21). (αρ 198 του ν. 4512/2018).

Αναλυτικά όλες οι πληροφορίες του προγράμματος και οι προϋποθέσεις συμμετοχής βρίσκονται στην ιστοσελίδα του www.lisitripolis.gr

Το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Τρίπολης «ΛΥΣΗ» είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, ιδρυτές της οποίας είναι το Επιμελητήριο Αρκαδίας και ο Δικηγορικός Σύλλογος Τρίπολης.

Οι απόφοιτοι κάθε κύκλου βασικής εκπαίδευσης θα λάβουν, μετά από επιτυχή συμμετοχή τους σε προαγωγικές προφορικές και γραπτές εξετάσεις, σχετική βεβαίωση, η οποία αποτελεί προϋπόθεση για τη μετέπειτα συμμετοχή τους στις εξετάσεις διαπίστευσης διαμεσολαβητών του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η επιτυχής συμμετοχή στις τελευταίες εξετάσεις οδηγεί στη λήψη του τίτλου του Διαπιστευμένου Διαμεσολαβητή (Accredited Mediator).

Οι εκπαιδεύσεις και οι προαγωγικές εξετάσεις θα λάβουν χώρα στις εγκαταστάσεις του  Επιμελητηρίου Αρκαδίας (25ης Μαρτίου & Πανός 21, Τρίπολη).

Οι Εγκαταστάσεις του ΙΝ.ΚΑ.Δ.Τ – «ΛΥΣΗ»

Οι εγκαταστάσεις, προσβάσιμες σε ΑΜΕΑ, είναι απολύτως κατάλληλες για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με άρτιες υλικοτεχνικές υποδομές, καθιστώντας τον χώρο ένα πλήρες και ευχάριστο εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Το Κέντρο Διαμεσολάβησης του ΙΝ.ΚΑ.Δ.Τ «ΛΥΣΗ» είναι ένα πρότυπο Κέντρο εφαρμογών της Διαμεσολάβησης, το οποίο μπορεί να υποδεχθεί και να υποστηρίξει την πραγματοποίηση Διαμεσολαβήσεων, σε κατάλληλα διαμορφωμένους και άρτια εξοπλισμένους χώρους του. Το Κέντρο Διαμεσολάβησης βρίσκεται στην Τρίπολη, επί της οδού 25ης Μαρτίου 14. Οι αίθουσες του Κέντρου διατίθενται στους Διαμεσολαβητές και Δικηγόρους-Νομικούς Παραστάτες για την πραγματοποίηση των διαμεσολαβήσεών τους έναντι προσιτής χρέωσης.

Στην ιστοσελίδα του ΙΝ.ΚΑ.Δ.Τ www.lisitripolis.gr μπορείτε να δείτε όλες τις πληροφορίες για τα σεμινάρια.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here