Εδώ και τρεις μήνες παραμένει εκτός λειτουργίας ο στεφανιογράφος στο Παναρκαδικό Γενικό Νοσοκομείο Τρίπολης.

0

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 13 Δεκεμβρίου 2018
«Εδώ και τρεις μήνες δεν έχει επισκευασθεί ο στεφανιογράφος στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης»
Για δεύτερη φορά ο Βουλευτής Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδ. Κωνσταντινόπουλος κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπ. Υγείας κ.Ανδρέα Ξανθό, σχετικά με το αν και πότε θα επισκευασθεί ο στεφανιογράφος στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης.
Ο Βουλευτής, συμμεριζόμενος την αγωνία των ασθενών και κατανοώντας τις δυσκολίες που προκύπτουν από τη μη επισκευή του στεφανιογράφου, ζητά από τον Υπουργό ένα δεσμευτικό και ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα για την επισκευή του.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Tον Υπουργό Υγείας, κ.Ανδρέα Ξανθό

ΘΕΜΑ: «Εδώ και τρεις μήνες δεν έχει επισκευασθεί ο στεφανιογράφος στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης»

Κύριε Υπουργέ,

Επανέρχομαι στην με αρ. πρωτ. 2145/ 3-10-2018 ερώτησή μου προς εσάς, στην οποία δεν απαντήσατε.
Υπενθυμίζω ότι από την 1η Σεπτεμβρίου 2018, ο στεφανιογράφος στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, έχει τεθεί εκτός λειτουργίας, λόγω βλάβης. Εδώ και τρεις μήνες το Υπουργείο δε δίνει καμία απάντηση για το αν και πότε θα επισκευασθεί ο στεφανιογράφος του Νοσοκομείου. Οι εκατοντάδες ασθενείς που τον χρειάστηκαν, είτε κατευθύνθηκαν στον ιδιωτικό τομέα είτε χρειάστηκε να μετακινηθούν στην Αθήνα, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθούν οικονομικά. Δυστυχώς ακόμη ένα περιστατικό υποβαθμίζει την δημόσια παροχή υπηρεσιών υγείας στην Αρκαδία. Το Παναρκαδικό Γενικό Νοσοκομείο αδυνατεί να ανταποκριθεί ολοκληρωμένα στις ανάγκες των ασθενών.
Την ώρα που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ανακοινώνει ότι έδωσε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για την Αρκαδία, δεν μπορούν να βρεθούν τα χρήματα για την επισκευή του στεφανιογράφου.

Ως εκ τούτου, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
Πότε επιτέλους θα προχωρήσει η επισκευή του στεφανιογράφου στο ΠΓΝ Τρίπολης, που έχει μείνει ήδη εκτός λειτουργίας για τρεις μήνες;

Αθήνα, 12.12.2018
Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here