Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου : Ο αγώνας του Λαού μας ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό

0

Δελτίο Τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής της Οργάνωσης Μελών Δυτικού Τομέα Δήμου Τρίπολης ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, 28-10-2021.

Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου : Ο αγώνας του Λαού μας ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό

Σήμερα, συμπληρώνονται 81 χρόνια από την έναρξη του αγώνα του Λαού μας ενάντια στη φασιστική και μετέπειτα στη ναζιστική εισβολή. Ενάντια στην υποτιθέμενη ιδεολογία που αιματοκύλισε την ανθρωπότητα. Στην υποτιθέμενη ιδεολογία που στοχεύει στην εξόντωση του κάθε «άλλου», του διαφορετικού και κυρίως του αδύνατου. Και που στοχεύει επίσης στην εκμετάλλευση και στη δουλεία των αδυνάτων από τους ισχυρούς, σε επίπεδο ατόμων αλλά και σε επίπεδο κρατών.

Η χώρα μας, αλλά και η Αρκαδία ειδικότερα, πλήρωσαν με βαρύ φόρο αίματος τις συνέπειες της φασιστικής και ναζιστικής εισβολής και της μετέπειτα κατοχής. Οι χιλιάδες νεκροί, οι εκτελέσεις στις πόλεις και στα χωριά, τα ολοκαυτώματα των κοινοτήτων είναι οι συνέπειες της επεκτατικής και ολοκληρωτικής πολιτικής των εισβολέων. Το ολοκαύτωμα της Βλαχέρνας, οι εκτελέσεις της οδού Ταξιαρχών, της Αλέας Αρκαδίας, οι εκτελέσεις στον Κάνδαλο, είναι μερικές από αυτές.

Μνημονεύουμε και τιμούμε όλους τους Έλληνες που αντιστάθηκαν στην φασιστική και ναζιστική εισβολή. Σε αυτούς που αντιστάθηκαν αυθόρμητα και οργανωμένα. Και η μεγαλύτερη τιμή είναι η συνέχιση της παρακαταθήκης που μας άφησαν. Ο διαρκής αγώνας ενάντια σε κάθε μορφή σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Ενάντια στο φασισμό και στις μεταλλάξεις του. Ενάντια στο δόγμα της υποταγής στους κάθε λογής κυρίαρχους.

Τρίπολη, 28-10-2021

Για τη Συντονιστική Επιτροπή Οργάνωσης Μελών Δυτικού Τομέα Δήμου Τρίπολης ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Ο Συντονιστής

Γεώργιος Φαράντος

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ