Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Ε.Ι.Μ) 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή & Προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ «Η Ανατολή έδυσε» σε σενάριο και σκηνοθεσία του Α. Παπαηλιού.

0

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 20 Μαΐου και ώρα 19:00, θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο η παρουσίαση του λευκώματος «Η Εκστρατεία της Μικράς Ασίας».

Θα ακολουθήσει η προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ «Η Ανατολή έδυσε» σε σενάριο και σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Παπαηλιού.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή το λεύκωμα επανακυκλοφορεί φέτος εμπλουτισμένο, περιλαμβάνοντας 276 φωτογραφίες από το πλουσιότατο για την περίοδο Φωτογραφικό Αρχείο της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας της Ελλάδος (ΙΕΕΕ), που χρονολογούνται από τον Δεκέμβριο του 1920 έως το καλοκαίρι του 1922, μαζί με υλικό από το Αρχείο Ιστορικών Εγγράφων της ΙΕΕΕ, άρθρα από τον Τύπο και αποσπάσματα από ιστορικά και λογοτεχνικά κείμενα.

Πέραν του επετειακού της χαρακτήρα, η β΄ αυτή έκδοση αποτελεί φόρο τιμής στον επί σειράν ετών Γενικό Γραμματέα της ΙΕΕΕ, αείμνηστο Ιωάννη Κ. Μαζαράκη-Αινιάνα, στον οποίο οφείλεται η πρώτη έκδοση. Ήταν εκείνος που συνέλαβε και επέβλεψε το εγχείρημα σε όλα του τα στάδια.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Τάσος Γιαννίτσης, Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικών Επιστημών ΕΚΠΑ και ο Ιάκωβος Μιχαηλίδης, Καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας ΑΠΘ. Χαιρετισμό θα απευθύνουν η Πρόεδρος της ΙΕΕΕ Φανή Μαλλούχου-Tufano και ο Γενικός Γραμματέας Θεμιστοκλής Π. Κοντογούρης.

Σταύρωση χωρίς Ανάσταση-Μικρασιατική Καταστροφή 1922

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here