Εκλογικά Κέντρα: Πόσο θόρυβο επιτρέπεται να προκαλούν και πότε (ΦΕΚ)

0

Με Κοινή Απόφαση Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη καθορίστηκαν οι ώρες λειτουργίας και ο βαθμός έντασης των μεγαφωνικών εγκαταστάσεων των εκλογικών κέντρων, των γραφείων και των οχημάτων των Συνδυασμών κατά την προεκλογική περίοδο των Εκλογών του Μαΐου (Ευρωεκλογών και Αυτοδιοικητικών), καθώς και σχετικές λεπτομέρειες.

Ειδικότερα, οι Αλέξης Χαρίτσης και Όλγα Γεροβασίλη αποφάσισαν τα εξής:

1)Χρήση μεγαφωνικών εγκαταστάσεων από τα εκλογικά κέντρα, γραφεία και οχήματα των Συνδυασμών, επιτρέπεται ΜΟΝΟ μία ημέρα πριν από τις προγραμματισμένες κεντρικές ή τοπικές συγκεντρώσεις και κατά την ημέρα της συγκέντρωσης τις παρακάτω ώρες:

α)από 19.00 – 22.00 την προηγούμενη από τη συγκέντρωση ημέρα,

β)από 11.00-13.00 την ημέρα της συγκέντρωσης,

γ)μία 1 ώρα και 30 λεπτά πριν την προγραμματισμένη ώρα έναρξης της συγκέντρωσης και

δ) 15 λεπτά μετά τη λήξη της συγκέντρωσης.

2) Τις παραπάνω ώρες, επιτρέπεται η εκφώνηση μόνο συνθημάτων.

Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η μετάδοση μουσικών υποκρούσεων και ασμάτων στις περιπτώσεις (γ) και (δ) της προηγουμένης παραγράφου (1).

Σε κάθε περίπτωση ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρήση των μεγαφωνικών εγκαταστάσεων σε ώρες κοινής ησυχίας.

3)ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρήση μεγαφωνικών εγκαταστάσεων κάθε μορφής σε περίπτερα ή άλλες κατασκευές, καθώς και σε τροχόσπιταπου θα τοποθετηθούν από τους Συνδυασμούς σε χώρους που θα παραχωρηθούν σ’ αυτούς από τους Δήμους, έστω και αν σε κάποιο από αυτά χορηγηθεί άδεια ίδρυσης και λειτουργίας εκλογικού κέντρου.

4) ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ απολύτως η χρήση μεγαφωνικών εγκαταστάσεων σε εκλογικά κέντρα, γραφεία και οχήματα, εφόσον γειτνιάζουν με νοσηλευτικά ιδρύματα, οίκους ευγηρίας ή σχολεία.

5) Ο βαθμός της έντασης των μεγαφωνικών εγκαταστάσεων ΔΕΝ θα πρέπει να υπερβαίνει τα 70 D.B. στην πηγή εκπομπής.

6)ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ εντελώς η χρήση μεγαφωνικών εγκαταστάσεων κάθε μορφής από εκλογικά κέντρα, γραφεία και οχήματα των Συνδυασμώνκατά την παραμονή και την ημέρα των Εκλογών.

Το πλήρες κείμενο της Κ.Υ.Α. είναι διαθέσιμο ΕΔΩ

airetos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here