Εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας του Κ.Υ. Άστρους, για την διαχείριση επειγόντων περιστατικών και η προνοσοκομιακή υποστήριξη της ζωής του τραυματία…

0

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.H διαχείριση του επείγοντος περιστατικού και η προνοσοκομιακή υποστήριξη της ζωής του τραυματία, απαιτούν εγρήγορση, ειδικευμένες δεξιότητες χειρισμού και επικαιροποίηση των γνώσεων και των πρωτοκόλλων αντιμετώπισης.
Ο Σύλλογος Φίλων Κέντρου Υγείας Άστρους αναγνωρίζοντας την αξία της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης υποστηρίζει την κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού που στελεχώνει τις υγειονομικές μας μονάδες.

Πρόσφατα τρεις επαγγελματίες υγείας από το δυναμικό του προσωπικού του Κ.Υ. Άστρους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης του τραυματία πιστοποιήθηκαν με το παγκοσμίως αναγνωρίσιμο πρόγραμμα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης ”Prehospital Trauma Life Support” (PHTLS). Πρόκειται ένα εντατικό σεμινάριο αντιμετώπισης τραύματος προνοσοκομειακά.

Με πρωτοβουλία του, ο Σ.Φ.Κ.Υ.Α μερίμνησε για την κάλυψη του κόστους συμμετοχής στην παρακολούθηση του σεμιναρίου. Σκοπός του PHTLS είναι η εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας που δραστηριοποιούνται στον προνοσοκομειακό χώρο και από τη στιγμή του τραυματισμού υποστηρίζουν τον τραυματία με την αντιμετώπιση στο σημείο συμβάντος, τη διαχείριση κατά τη διακομιδή έως και την ολοκληρωμένη παράδοση στην ομάδα τραύματος των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.) με απώτερο στόχο τη μείωση των προλήψιμων θανάτων και των αναπηριών.

Για τον Σ. Φ.Κ.Υ.Α., κλειδί της αναβάθμισης της παρεχόμενης φροντίδας υγείας για έναν τόπο είναι πέραν της επάρκειας των μέσων και της ύπαρξης σύγχρονου υλικοτεχνικού εξοπλισμού, η άρτια κατάρτιση και η επικαιροποίηση των γνώσεων του ανθρώπινου δυναμικού.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here