ΕΛΜΕ Αρκαδίας | Κλιμάκωση κινητοποιήσεων για τη μη λειτουργία τμ. ΕΠΑΛ σε Τρίπολη-Άστρος (vid,ph)

0

Σύσκεψη στα γραφεία της ΕΛΜΕ, στην Τρίπολη, με τη συμμετοχή γονέων, μαθητών, εκπαιδευτικών.

Πρόταση να πάνε στο Υπουργείο Παιδείας την Τρίτη ή την Τετάρτη και να ζητήσουν να λειτουργήσουν τα δύο τμήματα ή να κλείσουν για κάποιες ώρες τα σχολεία.

Προς την κατεύθυνση να μεταβούν στο Υπουργείο Παιδείας, την Τρίτη ή την Τετάρτη 18 ή 19 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα ή να κλείσουν για κάποιες ώρες τα σχολεία, κινούνται εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς των ΕΠΑΛ Τρίπολης και Άστρους για τη μη λειτουργία δύο ολιγομελών τμημάτων για τους μαθητές της Β’ και της Γ’ Λυκείου.

Η μη λειτουργία των δύο τμημάτων, των δομικών έργων και της πληροφορικής, έχει αναστατώσει αρκετές οικογένειες στην Αρκαδία , αφού τα εν λόγω τμήματα δεν έχουν εγκριθεί με ΦΕΚ από το Υπουργείο Παιδείας. Ήδη έχουν υπάρξει διαμαρτυρίες στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, αλλά δεν έχουν φέρει κάποιο αποτέλεσμα.

Έτσι, το απόγευμα, της Δευτέρας 17 Σεπτεμβρίου, στα γραφεία της ΕΛΜΕ Αρκαδίας, στο 4ο Λύκειο Τρίπολης, συγκεντρώθηκε το ΔΣ της ΕΛΜΕ, με εκπαιδευτικούς των ΕΠΑΛ, γονείς και μαθητές που ενδιαφέρονται για τα δύο τμήματα για να συζητήσουν για το πώς θα κορυφώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Οι αντιδράσεις είναι έντονες, αφού αν δεν λειτουργήσουν τα τμήματα οι μαθητές ή θα πρέπει να επαναλάβουν την Δευτέρα τάξη του Λυκείου (για τα παιδιά της Γ’ Λυκείου) ή να μεταβούν (με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε ταλαιπωρία) σε άλλη πόλη, όπου λειτουργεί το τμήμα για το οποίο ενδιαφέρονται.

Τελικά στο “τραπέζι” έπεσε η πρόταση να πάνε στο Υπουργείο Παιδείας και να διαμαρτυρηθούν και μάλιστα άμεσα ή να προβούν σε κλείσιμο (έστω και για λίγες ώρες) των σχολείων. Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της ΕΛΜΕ Αρκαδίας.

  Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ μετά το πέρας της σύσκεψης

Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την (Δευτέρα 17 Σεπτέμβρη)  στα γραφεία της ΕΛΜΕ Αρκαδίας  με τη συμμετοχή γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών, αποφασίστηκε ομόφωνα  η κλιμάκωση του αγώνα με νέες κινητοποιήσεις σε Αρκαδία και Αθήνα. Στη σύσκεψη εκδηλώθηκε από όλους τους παρευρισκόμενους ο προβληματισμός και η αγωνία για τη μη έγκριση των τμημάτων  του 1ου ΕΠΑΛ Τρίπολης (Γ΄ Δομικών) και του ΕΠΑΛ  Άστρους (Β΄ Πληροφορικής) αλλά και η απαίτηση  για την άμεση έγκριση της λειτουργίας τους.

Αποφασίστηκε σε πρώτη φάση, νέα παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή  Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου την Τετάρτη 9:00 το πρωί. Αμέσως μετά στις  10:00 θα δρομολογηθεί λεωφορείο  που θα αναχωρήσει από τη την πλατεία Άρεως (στάση  λεωφορείων) στην Τρίπολη με προορισμό το Υπουργείο Παιδείας  για συνάντηση με την ηγεσία του. (Τηλ. Επικοινωνίας: 6973210954, 6937885039) Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Πηγή: http://www.drt915.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here