Ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ για την προστασία από τα κουνούπια & Άλλα νέα της Περιφέρειας

0
Δημοπρατείται η αντιδιαβρωτική προστασία της Αίπειας, στη Μεσσηνία

Posted: 29 Jun 2020 09:28 AM PDT

Τα έργα αντιδιαβρωτικής προστασίας της παραλίας της Αίπειας, στον Δήμο Μεσσήνης, της Π.Ε. Μεσσηνίας, συνολικού προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ, δημοπρατεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με απόφαση που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Η προκήρυξη του εν λόγω έργου -που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Πελοποννήσου- είναι αναρτημένη στον ηλεκτρονικό τόπο του ΕΣΗΔΗΣ (www.promitheus.gov.gr), όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν ηλεκτρονικά τις προσφορές τους μέχρι και την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 3 το μεσημέρι. Η αποσφράγισή τους θα γίνει, ηλεκτρονικά επίσης, την Τετάρτη 22 Ιουλίου, στις 11 το πρωί.

Η προθεσμία για την ολοκλήρωση του έργου είναι 18 μήνες από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

 

Την σχετική προκήρυξη μπορείτε να δείτε εδώ:

Προκήρυξη

Ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ για την προστασία από τα κουνούπια

Posted: 29 Jun 2020 09:26 AM PDT

Ενημερωτικό υλικό για την προστασία από τα κουνούπια και την πρόληψη των νοσημάτων που μεταδίδουν εξέδωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Το εν λόγω υλικό -που είναι αναρτημένο και στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ (https://eody.gov.gr/disease/kovnovpia)- περιλαμβάνει, συγκεκριμένα:

– Φυλλάδιο “Προφυλαχθείτε από τα κουνούπια”,

– Φυλλάδιο “Ιός του Δυτικού Νείλου: Μαθαίνω και προφυλάσσομαι”,

– Φυλλάδιο για παιδιά “Μην αφήνεις τα κουνούπια να σε τσιμπάνε!”,

– Παρουσίαση “Μέτρα προστασίας από τα κουνούπια”, και

– Αφίσα (“Προφυλάξου από τα κουνούπια ημέρα και νύχτα”)

 

Το ενημερωτικό υλικό του ΕΟΔΥ μπορείτε να δείτε εδώ:

 

Αναπτυξιακά θέματα σε συνάντηση Χρ. Λαμπρόπουλου με τη Ν.Ε. Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ

Posted: 29 Jun 2020 09:19 AM PDT

Με τη Νομαρχιακή Επιτροπή Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε στην Τρίπολη, σήμερα Δευτέρα 29 Ιουνίου, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την ανάπτυξη του νομού και συγκεκριμένα οι ενέργειες που γίνονται για την δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση της Μεγαλόπολης στη μεταλιγνιτική εποχή.

Αλλα θέματα που -μεταξύ άλλων- απασχόλησαν τη σημερινή συνάντηση ήταν η διαχείριση των απορριμμάτων, όπως επίσης και τα έργα που προγραμματίζονται σε σημαντικούς οδικούς άξονες.

Δημοσιοποίηση των στοιχείων εκτέλεσης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας για το πεντάμηνο Ιανουαρίου – Μαΐου

Posted: 29 Jun 2020 09:18 AM PDT

Δημοσιοποιούνται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου τα στοιχεία εκτέλεσης Προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων για το πεντάμηνο Ιανουαρίου – Μαΐου 2020 και συγκεκριμένα από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και την 31η του περασμένου Μαΐου.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το άρθρο 15 του Ν. 4305/2014, η Περιφέρεια έχει την υποχρέωση να δημοσιεύει στην ιστοσελίδα που διατηρεί, καθώς και στο πρόγραμμα “Διαύγεια”, στοιχεία για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού της, μετά το πέρας κάθε ημερολογιακού μήνα.

Τα στοιχεία περιγράφουν αναλυτικά στο σκέλος των εσόδων τα προϋπολογισθέντα, βεβαιωθέντα και εισπραχθέντα ποσά ανά Κωδικό Αριθμό Εσόδου και στο σκέλος των εξόδων τα προϋπολογισθέντα, τα ενταλματοποιηθέντα και πληρωθέντα ποσά ανά Κωδικό Αριθμό Εξόδου.

 

Τα στοιχεία του προϋπολογισμού μπορείτε να τα δείτε εδώ:

Στοιχεία προϋπολογισμού

Κανένα νέο κρούσμα κορονοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το Σαββατοκύριακο

Posted: 29 Jun 2020 09:16 AM PDT

Κανένα νέο κρούσμα κορονοϊού δεν αναφέρθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, 27 και 28 Ιουνίου, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην οποία ο αριθμός των προσβληθέντων παραμένει 202.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας σημειώνονται τα εξής:

«Δεν αναφέρονται νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Κατόπιν τούτου το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, παραμένει στην Περιφέρεια μας διακόσιοι δύο (202) και αναλυτικότερα:

ΠΕ Αργολίδας: έξι (6) και εκατόν εξήντα δύο (162)δομής φιλοξενίας στο Δήμο Ερμιονίδας: εκατόν εξήντα οκτώ (168) αφαιρέθηκαν από την επίσημη επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετα δύο (2)*

ΠΕ Αρκαδίας: τρία + ένα (3) + (1) -ενέχεται ως αρνητικό και δεν περιλαμβάνεται επί του συνόλου

ΠΕ Κορινθίας: δεκαέξι (16)

ΠΕ Λακωνίας: ένα (1)

ΠΕ Μεσσηνίας: δεκατέσσερα (14)**  αφαιρέθηκε από την επίσημη επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετο ένα (1)**

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι εκατόν δέκα άνδρες (110) και ενενήντα δύο γυναίκες (92).

Εκ των αναφερόμενων κρουσμάτων εννέα (9) έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία,τα δε στοιχεία των νοσηλευόμενων (16 τελευταία αναφορά) δεν έχουν ενημερωθεί επί μακρόν και θα επικυρωθούν εντός των προσεχών ημερών.Τρεις εκ των νοσηλευόμενων εξήλθαν από τη ΜΕΘ. Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι προς το παρόν υπό παρακολούθηση (ανάλογα με την

ημερομηνία έκθεσης) λαμβάνοντας συγκεκριμένες οδηγίες. Δύο συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους.

Σημειώνεται εκ νέου ότι τα ανωτέρω στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία που περιέρχονται στην Υπηρεσία μας από τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ (αναφορά έως 28/06/2020 ώρα 15:00) και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση. Περαιτέρω βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακού ελέγχου περιστατικά πιθανά ή ύποπτα λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό».Την ανακοίνωση υπογράφει ο Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Συντονιστής διερεύνησης επαφών κρούσματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 

Την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου μπορείτε να την δείτε εδώ:

Ανακοίνωση 28-06-2020

Η στελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας

Posted: 29 Jun 2020 09:15 AM PDT

Σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωστοποιήθηκαν, η στελέχωση συνολικά των υπηρεσιών της Περιφέρειας, σήμερα Δευτέρα 29 Ιουνίου, ήταν η εξής:

Σε σύνολο 785 υπαλλήλων, 101 απουσιάζουν λόγω κανονικού τύπου αδειών (κανονική, αναρρωτική, ειδικές άδειες ανατροφής κλπ) και 8 με άδειες ειδικού σκοπού.

Σημειώνεται ότι λόγω της σημερινής τοπικής εορτής του πολιούχου της Κορίνθου, οι δημόσιες υπηρεσίες της Π.Ε. Κορινθίας δεν λειτούργησαν.

Αναλυτικά, την στελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας σήμερα, ανά Περιφερειακή Ενότητα, μπορείτε να δείτε εδώ:

Δελτίο παρουσίας υπαλλήλων 29 Ιουνίου 2020

Τον πολιούχο της Απόστολο Παύλο τίμησε σήμερα η Κόρινθος

Posted: 29 Jun 2020 09:14 AM PDT

Με λαμπρές εορταστικές εκδηλώσεις τίμησε η Κόρινθος, σήμερα Δευτέρα 29 Ιουνίου, τον πολιούχο της Απόστολο Παύλο.

Στον φερώνυμο καθεδρικό ναό, τελέστηκε πανηγυρική τρισαρχιερατική θεία λειτουργία, παρουσία των τοπικών Αρχών. Σε αυτή, όπως και στον όρθρο, χοροστάτησε ο ορισμένος από την Ιερά Σύνοδο εκπρόσωπός της μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, συνιερουργούντων του επισκόπου Κεγχρεών Αγαπίου και του μητροπολίτη Κορίνθου Διονυσίου.

Ο μητροπολίτης Κορίνθου, εξ άλλου, ανακήρυξε ως ευεργέτιδα της μητρόπολης Κορίνθου την τέως πρόεδρο του Συλλόγου “Ορθόδοξη Χριστιανική και Πολιτιστική Αδελφότητα ‘Η Αγία Πρίσκιλλα’” Δέσποινα Μέξια, και της επέδωσε το παράσημο του Αποστόλου Παύλου.

Συνεδρίαση της Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τον εορτασμό του 1821

Posted: 29 Jun 2020 09:12 AM PDT

Συνεδριάζει στην Τρίπολη, μεθαύριο Τετάρτη 1η Ιουλίου, για τέταρτη φορά, η γνωμοδοτική επιτροπή για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, που έχει συγκροτηθεί με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.

Η επιτροπή, που θα συνεδριάσει στις 3.30 το μεσημέρι, υπό την εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο Μαργαρίτα Σπυριδάκου, θα συζητήσει σχετικά με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

 

Την πρόσκληση της Επιτροπής μπορείτε να την δείτε εδώ:

Πρόσκληση Γνωμοδοτικής Επιτροπής

Επιτροπή υποτροφιών στη μνήμη Παναγιώτη Φωτέα

Posted: 29 Jun 2020 09:10 AM PDT

Η Επιτροπή Κρίσης Υποτροφιών στη μνήμη Παναγιώτη Φωτέα, με χορηγό το Ιδρυμα Καπετάν  Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, συνεδρίασε σήμερα Δευτέρα 29 Ιουνίου, στο διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα, υπό τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο.

Το θέμα της συνεδρίασης ήταν η επιλογή του δικαιούχου φοιτητή ή φοιτήτριας νομικών ή πολιτικών σπουδών, με έτος εισαγωγής 2019, για τη χορήγηση της υποτροφίας.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι Δημήτρης Πολίτης πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, ως εκπρόσωπος του δήμου της μεσσηνιακής πρωτεύουσα, ο πανεπιστημιακός Νίκος Ζαχαριάς ως εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, η φιλόλογος Αναστασία Μηλίτση – Νίκα ως εκπρόσωπος του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και ο νομικός Σωτήρης Φωτέας ως εκπρόσωπος της οικογένειας Φωτέα.

Η Επιτροπή, κατόπιν αξιολόγησης των αιτημάτων, προέκρινε ως δικαιούχο της υποτροφίας για το έτος εισαγωγής 2019, βάσει της ισχύουσας προκήρυξης, την Ιωάννα Γεωρ. Κουτσαντώνη, απόφοιτη του 3ου Ημερησίου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας, επιτυχούσα στη Νομική Σχολή του  Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Επίσης έλαβε αποφάσεις σχετικά με τη συνέχιση -ή μη- των ήδη χορηγούμενων υποτροφιών σε επιτυχόντες παρελθόντων ετών.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ