Ενημέρωση Δ.Ε.Υ.Α.Β.Κ. σχετικά με το δίκτυο ύδρευσης της Κοινότητας Κορακοβουνίου

0

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τα προβλήματα που αφορούν το εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης της Κοινότητας Κορακοβουνίου είναι γνωστά αρκετά χρόνια και αυτός ήταν και ο λόγος που προγραμματίστηκε, εγκρίθηκε και σήμερα εκτελείται το χρηματοδοτούμενο έργο «ΒΑΣΙΚΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗΣ ΥΔΡΕΥΤΙΚΟΥ ΥΔΑΤΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΟΡΑΚΟΒΟΥΝΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ».

Τα προβλήματα οφείλονται στην παλαιότητα κατασκευής του δικτύου, τη μέθοδο και υλικά κατασκευής του (επιφανειακός τσιμεντάβλακας) και την ιδιαιτερότητα του νερού της περιοχής (αυξημένη συγκέντρωση αλάτων). Το γεγονός αυτό και σε συνδυασμό με την εποχιακή αύξηση της παροχής νερού προκαλούν προβλήματα στα τοιχώματα του αγωγού (διαρροές, εμφράξεις, θραύσεις) δημιουργώντας εν συνεχεία πρόβλημα στην υδροδότηση της Κοινότητας.

Η Υπηρεσία ανά τακτά χρονικά διαστήματα επεμβαίνει με στόχο τον καθαρισμό του αγωγού από τις επικαθίσεις αλάτων και την βελτίωση της υδροδότησης. Σε μια τέτοια ενέργεια και εργασία είχε προβεί και την προηγούμενη εβδομάδα. Μετά από κάθε τέτοια επέμβαση προγραμματίζεται και υλοποιείται η εκ νέου αποκατάσταση του τμήματος του αγωγού. Αυτό έγινε και τα αποτελέσματα φαίνονται και στις φωτογραφίες που επισυνάπτονται.

Η ΔΕΥΑ Βόρειας Κυνουρίας με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες και καταναλωτές προσπαθεί συνεχώς να προσφέρει υπηρεσίες και να ανταποκρίνεται στο θεσμικό της ρόλο.
Σε κάθε περίπτωση το νερού που φτάνει στις βρύσες των καταναλωτών απολυμαίνεται, φιλτράρεται και ελέγχεται στη δεξαμενή συλλογής εντός του οικισμού και είναι εντός των ορίων καταλληλότητας πόσιμου ύδατος.

Η Πρόεδρος
της ΔΕΥΑ Βόρειας Κυνουρίας

Αναγνωστάκου Χριστίνα

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here