Δείτε την ενημερωτική συνάντηση για το πρόγραμμα «Ανοικτά κέντρα εμπορίου» ,που αφορά την ανάπλαση του κέντρου του Άστρους…

0

Χθες βράδυ, στο χώρο των συνεδριάσεων των δημοτικών συμβουλίων του δήμου μας,πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη ενημερωτική συνάντηση με τους  επαγγελματίες του εμπορικού κέντρου του Άστρους.

Σκοπός της συνάντησης ήταν, να ενημερωθούν οι επαγγελματίες,καθώς και να υποβάλουν τις ερωτήσεις τους και τις προτάσεις τους, σχετικά με την ανάπλαση του κέντρου του Άστρους,και για το αν θα συμμετέχουν τελικά,στο πρόγραμμα «Ανοικτά κέντρα εμπορίου» που είναι σε εξέλιξη με μία παράταση, μέχρι τέλος Οκτωβρίου…

Την ενημέρωση ξεκίνησε ο δήμαρχος κ.Π.Μαντάς,ο οποίος έκανε την παρουσίαση του προγράμματος με διαφάνειες,για τις προτεινόμενες πεζοδρομήσεις, μονοδρομήσεις και θέσεις ολιγόλεπτης στάσης των οχημάτων.

Καταλήγοντας στην τοποθέτησή του ο κ.Π,Μαντάς,ξεκαθάρισε ότι στην παρούσα φάση συζητάμε μόνο για την κατάθεση του φακέλου στο πρόγραμμα και η μελέτη του στοιχίζει 24.000ευρ, και δεν  θα ξεκινήσει, αν δεν εξασφαλιστούν το ελάχιστο 50 ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες,όπως  απαιτεί το πρόγραμμα.

Στην συνέχεια, αφού αποφασίσουμε να καταθέσουμε φάκελο στο πρόγραμμα είπε ο δήμαρχος,,θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις,και όπου οι συνθήκες το επιτρέπουν με το πλάτος του δρόμου,θα γίνουν αλλαγές…Δηλαδή σε δρόμο 7 μέτρων,ο δρόμος θα είναι 3,5 μέτρα και μεζοδρόμηση, και σε σημεία που είναι μεγαλύτερα,θα γίνουν χώροι προσωρινής στάσης και των ΑμεΑ.

Δείτε το σχετικό video με την παρουσίαση του δημάρχου

Επιμέλεια-Ρεπορτάζ για το astros-kynourianews.gr:Φώτης Τζιβελόπουλος-Team Promo Kynouria-Κοιν.Σ.Επ

Το astros-kynourianews.gr,σας παρουσιάζει ολόκληρη την ενημέρωση,δίνοντας την δυνατότητα να ενημερωθούν όλοι οι δημότες της και επαγγελματίες της περιοχής…

Στην συνέχεια η πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Άστρους «Ο ΚΑΡΥΤΣΙΩΤΗΣ» η κα Α.Κουλεντιανού,δήλωσε στο σύντομο χαιρετισμό της,ότι θα πρέπει να ενημερωθούν όλα τα μέλη,για τις νέες ευκαιρίες που τους δίνει το πρόγραμμα,καθώς και το κίνητρο που δίνει ,στους νέους να επιχειρήσουν.

Ακολούθησε η κ.Ματίνα Λεμπέση, με μερικές διευκρινήσεις που έκανε,η οποία έχει αναλάβει και την ενημέρωση των επαγγελματιών στο διάστημα που προηγήθηκε για το πρόγραμμα… και κατέληξε ότι μέχρι τώρα περίπου 30 επαγγελματίες με υπεύθυνη δήλωσή τους έχουν δηλώσει το ενδιαφέρον τους,για να συμμετέχουν.

Ακολούθησαν παρακάτω στο σχετικό video, τα ερωτήματα και οι τοποθετήσεις των επαγγελματιών,καθώς και οι απαντήσεις του δημάρχου κ.Π.Μαντά και της κας Μ.Λεμπέση.

Λίγα λόγια για τα «ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ»

Αφορούσε όλους τους επαγγελματίες της Άστρους.

Στόχος της Δράσης είναι η ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται σε εμπορικές περιοχές και ειδικότερα σε περιοχές που διαθέτουν σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους και τουριστική δυναμική. Κάθε Σχήμα θα υλοποιήσει ένα σύνολο συνεκτικών και αλληλένδετων παρεμβάσεων με στόχο:
– την αναβάθμιση της λειτουργικότητας και αισθητικής της περιοχής παρέμβασης και
– την οργάνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται εντός της περιοχής αυτής, με υιοθέτηση και χρήση έξυπνων εφαρμογών.
Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης είναι 50.000.000 ευρώ και η ένταση της ενίσχυσης ανέρχεται στο 100%.
Ο μέγιστος προϋπολογισμός των υποβαλλόμενων προτάσεων δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 1.900.000 ευρώ και αναλύεται ως:
– μέγιστος επιλέξιμος προϋπολογισμός Δήμου έως 1.500.000 ευρώ
– μέγιστος επιλέξιμος προϋπολογισμός Εμπορικού Συλλόγου / Επιμελητηρίου έως 400.000 ευρώ
Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.
Οι προτάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά και αποκλειστικά μέσω ΟΠΣ-ΕΣΠΑ.
Έναρξη Υποβολών: 29 Ιουνίου 2018
Λήξη Υποβολών: 24 Σεπτεμβρίου 2018…παράταση

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here