ΕΝΩΣΗ Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ «ΕΝΩΣΗ ΠΕΛΟΠΑΣ»(videos & photos)

0

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων της κοινωνικής οικονομίας από όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε  η πρώτη Γενική Συνέλευση για το 2023, της δευτεροβάθμιας ΕΝΩΣΗΣ Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ «ΕΝΩΣΗ ΠΕΛΟΠΑΣ», την Κυριακή 22 Ιανουαρίου, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στην Τρίπολη.

Υπό την Προεδρία του Ιωάννη Λαγού, συζητήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, ως εξής:

 • Έγκριση του απολογισμού 2022
 • Διαγραφή μελών (Κοιν.Σ.Επ που έχουν διακόψει εργασίες).
 • Αποδοχή αιτήσεων εγγραφής νέων μελών.
 • Έγκριση επίτιμου μέλους
 • Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και νέου Εποπτικού Συμβουλίου.

Σε συνέχεια, με ομόφωνη απόφαση της Γ.Σ., ο κος Γιόκαρης Βασίλειος, ανακηρύχτηκε επίτιμο μέλος της Ένωσης, ως ελάχιστη τιμή για την πολυετή προσφορά του στο χώρο της Κοινωνικής Οικονομίας και την βοήθειά του για την ίδρυση της Ένωσης.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, σύμφωνα με το άρθρο 15 του καταστατικού, αποτελείται από τους εξής:

 • Νομός Αρκαδίας Λαγός Ιωάννης
 • Νομός Κορινθίας Τσολάκος Χρήστος και Παπαγεωργόπουλος Ανδρέας
 • Νομός Λακωνίας Σουκαράς Παναγιώτης
 • Νομός Μεσσηνίας Μποβιτσέλι Μαργαρίτα και Μπουρνάς Βασίλειος
 • Νομός Αργολίδας Κιντής Δημήτριος
 • Αναπληρωματικό μέλος : Κωνσταντινόπουλος Γεώργιος από το Νομό Μεσσηνίας

Το Εποπτικό Συμβούλιο σύμφωνα με το άρθρο 21 του καταστατικού, αποτελείται από τους εξής:

 • Μπάρλας Χρήστος (Κορινθία)
 • Κανέλλα Κουβελάκη (Μεσσηνία)
 • Τζιβελόπουλος Φώτιος (Αρκαδία)

Η θητεία του Δ.Σ.  και του Ε.Σ. είναι διετής και λήγει στις 22 Ιανουαρίου 2025, ενώ η συγκρότησή τους σε σώμα θα πραγματοποιηθεί άμεσα στο επόμενο διάστημα.

Η Γ.Σ. της Κυριακής, ανέδειξε μεταξύ άλλων θέματα που αφορούν στο νομικοκανονιστικό πλαίσιο των  Κοινωνικών Επιχειρήσεων, θέματα τα οποία έχουν τεθεί ήδη  σε γνώση των αρμόδιων υπουργείων καθώς και των αρχών της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η συμμετοχή, η δικτύωση και η διάθεση συνεργειών, αξίες τις οποίες πρεσβεύουν οι κοινωνικές επιχειρήσεις, ήταν έκδηλες κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης, κάτι το οποίο  αποδεικνύει τη δυναμική της κοινωνικής οικονομίας σε επίπεδο Περιφέρειας Πελοποννήσου, με έντονη παράλληλα παρουσία σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η κοινωνική οικονομία, ως τρίτος τομέας της οικονομίας, έχει να προσφέρει τα μέγιστα στις τοπικές κοινωνίες αρκεί να αντιληφθούν οι εκάστοτε «άρχοντες» τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν μέσα από τη συνεργασία μαζί τους.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, υλοποιείται σχέδιο δράσης με σκοπό να  βοηθήσει την ευρωπαϊκή κοινωνική οικονομία να ευδοκιμήσει, αξιοποιώντας, αφενός, το δυναμικό της όσον αφορά την οικονομία και τη δημιουργία θέσεων εργασίας και, αφετέρου, τη συμβολή της στη δίκαιη και χωρίς αποκλεισμούς ανάκαμψη, καθώς και στην πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση.  Η αυξημένη στήριξη στην κοινωνική οικονομία όχι μόνο δημιουργεί θέσεις εργασίας, αλλά δίνει επίσης και τη δυνατότητα στις οργανώσεις να αυξήσουν τον κοινωνικό τους αντίκτυπο σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το σχέδιο δράσης για την κοινωνική οικονομία διευκολύνει την ευημερία και την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, το οποίο αποτελεί και στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επιμέλεια-Ρεπορτάζ για το astros-kynourianews.gr: Φώτης Τζιβελόπουλος-Team Κοιν.Σ.Επ “Promo kynouria”

Χαιρετισμός προέδρου Ένωσης ΚΑΛΟ “ΠΕΛΟΠΑΣ” κ. Γιάννη Λαγού

Στιγμιότυπα μελών στη Γ.Σ Ένωσης ΚΑΛΟ “ΠΕΛΟΠΑΣ”

Δευτεροβάθμια ΕΝΩΣΗ ΚΑΛΟ “ΠΕΛΟΠΑΣ”

Απολογισμός πεπραγμένων-Υποψηφιότητες νέου Δ.Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ