Εξαιρετική η παρουσίαση του βιβλίου του συντοπίτη μας Π.Δημάκη «Το Βερβενιώτικο Ιδίωμα»

0

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο Ίδρυμα Ζαφείρη και προσωπικά είχαμε την χαρά να παραβρεθούμε και εμείς, στην παρουσίαση του βιβλίου «Το Βερβενιώτικο Ιδίωμα», του ταλαντούχου συντοπίτη μας κ. Παναγιώτη Δημάκη.

Το βιβλίο περιλαμβάνει 2700 λέξεις και φράσεις που ακούγονταν σε καθημερινές συνομολίες και ομιλούνταν από τους παλαιοτέρους κατοίκους στα Βέρβενα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Κυνουρίας,που  όμως χάνονται καθημερινά ή  χάθηκαν αισθητά  μέσα στον χρόνο…

Τίμησαν με την παρουσία τους,ο Βουλευτής Αρκαδίας-ΣΥΡΙΖΑ Γ. Παπαηλιού,ο δήμαρχος κ.Π.Μαντάς,αντιδήμαρχοι,ο πρόεδρος του Δ.Σ και δ/σ,ιερείς της περιοχής,ο πρόεδρος της τ/κ Βερβένων κ.Ν.Καρκούλης,της δ/κ Άστρους και πλήθος κόσμου από την περιοχή.

Δείτε παρακάτω την παρουσίαση του βιβλίου,που αξίζει να σημειώσουμε,ότι ο συγγραφέας του, προσέφερε απλόχερα τα δικαιώματα του  στον Πολιτιστικό ΣύλλογοΗ Κνακεάτις Άρτεμις” καθώς και τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου ,για τις ανάγκες των Πολιτιστικών δράσεων του Συλλόγου. Στο Σύλλογο αυτό, αξίζει κι εσείς να απευθυνθείτε για την αγορά του βιβλίου, το οποίο αποτελεί “λαογραφικό μουσείο διάσωσης ιδιωμάτων λέξεων.”

Θέλουμε και εμείς με την σειρά μας να συγχαρούμε τα πρώτα συγγραφικά βήματα του συντοπίτη μας Παναγιώτη Δημάκη και να του ευχηθούμε τα καλύτερα!!

Επιμέλεια-Παρουσίαση Ρεπορτάζ: Φώτης Τζιβελόπουλος-Team Promo Kynouria -Κοιν.Σ.Επ

Συνέντευξη κ.Παναγιώτη Δημάκη πριν την παρουσίαση,με λίγα λόγια για το βιβλίο του…

Χαιρετισμός του προέδρου του Συλλόγου “Η Κνακεάτις Άρτεμις”…

Το Βιογραφικό του συγγραφέα από την συμμαθήτρια του κ.Μ.Προβατάρη…

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα από την εκπαιδευτικό κ.Φ.Κουτίβα…

Χαιρετισμός του δημάρχου κ.Π.Μαντά…

Χαιρετισμός του πρόεδρου της τ/κ Βερβένων κ.Ν.Καρκούλη…

Χαιρετισμός κ.Π.Δημάκη-Παρουσίαση του βιβλίου …

Αυθεντικός διάλογος-Π.Τσιλικάς & κ.Γ.Κατσώνα…


Χαιρετισμός βουλευτή Σύριζα, κ.Γ.Παπαηλιού…

Ευχαριστίες του πρόεδρου του Συλλόγου κ.Π.Τσιλικά…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here