Εξαιρετικοί οι ρυθμοί κατασκευής της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στην Παλαιόχουνη & Άλλα νέα…

0

109 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου, παραμένουν 116 οι νοσηλείες

Posted: 28 Sep 2021 10:37 AM PDT

Σε 109 ανήλθαν τα συνολικά κρούσματα covid-19 που καταγράφηκαν σήμερα Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Υψηλός εξακολουθεί να παραμένει ο αριθμός των νοσηλειών, οι οποίες αυξάνονται και πάλι.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr), τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν σήμερα Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 2.978.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 28 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 2.978, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 651.378 (ημερήσια μεταβολή +0,5%), εκ των οποίων 50,9% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 86 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.223 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 322 (63,4% άνδρες) με διάμεση ηλικία 66 έτη. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 291 (90,37%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 31 (9,63%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.141 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 145 (ημερήσια μεταβολή -13,69%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 181 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 22, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.751 θάνατοι. Το 95,4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 78 έτη”.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου καταγράφηκαν 109 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 22.845.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 24, στην Π.Ε. Αρκαδίας 8, στην Π.Ε. Κορινθίας 24, στην Π.Ε. Λακωνίας 12 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 41.

Εξ άλλου, μέχρι και σήμερα Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 116 άτομα (τα 6 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 6 στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 7, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 9, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 31 (τα 3 στη ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 22 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 41 (τα 3 στη ΜΕΘ).

Εξαιρετικοί οι ρυθμοί κατασκευής της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στην Παλαιόχουνη

Posted: 28 Sep 2021 10:36 AM PDT

Την μονάδα που κατασκευάζεται στην Παλαιόχουνη από την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΒΕΤΕ, στο πλαίσιο της ΣΔΙΤ για την κεντρική διαχείριση απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας σήμερα Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την εξέλιξη των εργασιών, οι οποίες -όπως τόνισε- “προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς”, σημειώνοντας ότι το κεντρικό κύτταρο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, όπως και του κτηρίου διοίκησης, ενώ ταχύτατη είναι και η πρόοδος στην κατασκευή του Βιολογικού Καθαρισμού, όπως και στο έργο του συνδετήριου δρόμου προς τη μονάδα.

“Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι πριν το τέλος του φετινού χρόνου θα είναι δυνατή η παραλαβή απορριμμάτων από δήμους της Περιφέρειας που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο πρόβλημα”.

Η εν λόγω υποδομή στην Αρκαδία αποτελεί τμήμα του ευρύτερου έργου για την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με προϋπολογισμό κατασκευής 135 εκατομμύρια ευρώ. Σε πλήρη ανάπτυξη θα περιλαμβάνει δύο ακόμα ανάλογες μονάδες στη Μεσσηνία και τη Λακωνία και δύο Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, που θα αναπτυχθούν στην Κορινθία και την Αργολίδα.

Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον Σύλλογο Καφεστιατόρων Αρκαδίας

Posted: 28 Sep 2021 10:34 AM PDT

Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον Σύλλογο Καφεστιατόρων Αρκαδίας.

Στη διάρκεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποι του συλλόγου εξέθεσαν στον περιφερειάρχη τα προβλήματα του κλάδου τους, τα οποία έχουν ενταθεί τα δύο τελευταία χρόνια λόγω και των μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού covid-19.

Ο περιφερειάρχης άκουσε τον προβληματισμό των επαγγελματιών και συμφώνησε να υπάρξει συνένωση δυνάμεων προκειμένου να αυξηθεί η κινητικότητα στην Τρίπολη.

Μία από τις ιδέες που κατέθεσαν οι εν λόγω επαγγελματίες, ήταν η διοργάνωση στην έδρα της Περιφέρειας ενός πανελλαδικού συνεδρίου του κλάδου τους, στο οποίο θα εξεταστούν όλα τα ζητήματα που τον απασχολούν.

Ευχαριστήριο από το Επιμελητήριο Αρκαδίας προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα για το Μεσογειακό Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Πολιτισμού Πελοποννήσου

Posted: 28 Sep 2021 10:32 AM PDT

Ευχαριστήρια επιστολή προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα για την “έμπρακτη στήριξη στο πάγιο αίτημα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, για τη δημιουργία του «Μεσογειακού Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Πολιτισμού Πελοποννήσου» (ΜΕΚΕΠΠ) στην Αρκαδία” απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Τρουπής.

Στην εν λόγω επιστολή του προς τον περιφερειάρχη, ο πρόεδρος του πιο πάνω φορέα σημειώνει ειδικότερα:

“Αγαπητέ κύριε Περιφερειάρχη,

εγώ προσωπικά και η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας σας ευχαριστούμε θερμά για την έμπρακτη στήριξή σας, στο πάγιο αίτημα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, για τη δημιουργία του «Μεσογειακού Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Πολιτισμού Πελοποννήσου» (ΜΕΚΕΠΠ) στην Αρκαδία.

Η ανακοίνωσή σας, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου της ΔΕΘ, για τη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΔΕΘ-HELEXPO ΑΕ, σχετικά με τη διερεύνηση του Κέντρου σηματοδοτεί ένα κομβικό σημείο στην εξέλιξη του έργου, ώστε να μπουν οι πρώτες βάσεις.

Η υπογραφή του μνημονίου της ΔΕΘ-HELEXPO με τη Συντονιστική Επιτροπή του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ), σκιαγραφεί το αναγκαίο πλαίσιο συνεργειών και ευρύτατων συνεργασιών μέσα από το οποίο θα πραγματοποιηθεί με επιτυχία αυτό το εγχείρημα.

Ενα εγχείρημα, που από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων σας, ως Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, οραματιστήκαμε από κοινού να υλοποιήσουμε και είμαστε σίγουροι ότι με συλλογική προσπάθεια θα το καταφέρουμε.

Οπως ήδη σας έχω αναφέρει το Επιμελητήριο Αρκαδίας και η Εταιρία Ανάπτυξης Πελοποννήσου «Αγαπήνωρ», του Επιμελητηρίου Αρκαδίας είναι στη διάθεσή σας να στηρίξουν ενεργά αυτό το μεγάλο και ουσιαστικό έργο”.

Την επιστολή του προέδρου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, μπορείτε να δείτε εδώ.

Τρίτη πανελλαδικά η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην ανάπτυξη δικτύων δημοσίως προσβάσιμων φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων

Posted: 28 Sep 2021 10:31 AM PDT

Τρίτη πανελλαδικά, μετά την Αττική και την Κεντρική Μακεδονία -στην περιοχή της Θεσσαλονίκης-, αναδεικνύεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην ανάπτυξη δικτύων δημοσίως προσβάσιμων φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων.

Αυτό γνωστοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, στο 2ο ετήσιο συνέδριο Ηλεκτροκίνησης (Electric Vehicle Conference) που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την περασμένη Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου και την διεξαγωγή του οποίου χαιρέτισε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Στο εν λόγω συνέδριο, στο οποίο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχαν οι συνεργάτες της μηχανικοί που έχουν υπό την ευθύνη τους το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης EnerNETMob, έγινε αναφορά σε όλες τις δράσεις και πολιτικές οι οποίες εφαρμόζονται στην Ελλάδα -είτε σε κεντρικό, είτε σε περιφερειακό επίπεδο και επίπεδο δήμων- με σκοπό την προώθηση της ηλεκτροκίνησης και της βιώσιμης κινητικότητας εν γένει.

Επίσης, αναλύθηκαν από στελέχη του ΔΑΠΕΕΠ (Διαχειριστής ΑΠΕ και Εγγυήσεων Προελεύσεως) τρόποι και μεθοδολογία ώστε να γίνει εφαρμογή της “έξυπνης φόρτισης”, η οποία θα διασφαλίζει ότι η ηλεκτρική ενέργεια φόρτισης για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα θα προέρχεται από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, με στόχο τη μείωση του συνολικού ανθρακικού αποτυπώματος παραγωγής και χρήσης ηλεκτρικών οχημάτων.

Από τη Γενική Γραμματεία Ενέργειας και Πρώτων Υλών του υπουργείου Ενέργειας παρουσιάστηκαν στοιχεία σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση των δικτύων με δημοσίως προσβάσιμους φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων, τα οποία φέρνουν την Περιφέρεια Πελοποννήσου τρίτη πανελλαδικά σε αριθμό φορτιστών -μετά την Αττική (Αθήνα) και την Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη).

Επίσης, στη σχετική του παρουσίαση, ο ΔΕΔΔΗΕ κατέγραψε τα βήματα για την αδειοδότηση της εγκατάστασης φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων σε δημοσίως προσβάσιμα σημεία, μέσω νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας που υλοποιεί και η οποία θα απλοποιεί σε μεγάλο βαθμό τη διαδικασία.

Τέλος, τόσο από τη Διεύθυνση Ηλεκτροκίνησης της ΔΕΗ (DEI Blue) όσο και από άλλες εταιρείες, παρουσιάστηκαν οι προβλέψεις για την ανάπτυξη του δικτύου καθώς και οι νέες τεχνολογίες αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας στα αυτοκίνητα (V2G – Vehicle to Grid) όσο και της ασύρματης φόρτισης.

Μετά το πέρας των εργασιών του συνεδρίου, στον χώρο της έκθεσης Mobility έγινε παρουσίαση των νέων μοντέλων των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς και φορτιστών και λύσεων μικροκινητικότητας από διάφορες εταιρείες του χώρου της αυτοκίνησης.

Υπενθυμίζεται ότι στο ευρωπαϊκό, συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα EnerNETMob, η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος μεταξύ 16 άλλων εταίρων από κράτη της Μεσογείου.

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ Πρόσκλησης Περιφερειακού Συμβουλίου – Νέα ημερομηνία 6/10/2021

Posted: 28 Sep 2021 10:30 AM PDT

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ της Πρόσκλησης για την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 4.00 μμ, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 6-10-2021 ΟΡΘΗ (ΑΑ)

Επανασυντονισμός των τηλεοράσεων στη Λακωνία και στα Κύθηρα

Posted: 28 Sep 2021 10:29 AM PDT

Να επανασυντονίσουν τους τηλεοπτικούς τους δέκτες, προκειμένου να συνεχίσουν να βλέπουν τα κανάλια, καλούνται οι κάτοικοι της Λακωνίας και των Κυθήρων.

Η αλλαγή συχνοτήτων του ψηφιακού σήματος των τηλεοπτικών καναλιών θα γίνει μεθαύριο Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου σε τρία κέντρα εκπομπής και συγκεκριμένα σε Αναβρυτή, Κύθηρα και Ρειχέα.

Οσοι κάτοικοι λαμβάνουν επίγειο ψηφιακό σήμα από τα εν λόγω κέντρα εκπομπής -και διαθέτουν δέκτη συμβατό με την τεχνολογία HD (τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή)-, από μεθαύριο Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου θα έχουν πρόσβαση στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας και σε υψηλή ευκρίνεια.

Οι τηλεθεατές θα χρειαστεί να προβούν σε επανασυντονισμό, αυτόματο ή χειροκίνητο (συχνότητες 22/482 ΜΗz και 34/578 ΜΗz) των τηλεοπτικών τους δεκτών.

Ας σημειωθεί, ωστόσο, ότι οι τηλεθεατές δε θα επιβαρυνθούν οικονομικά για την αγορά οποιουδήποτε νέου εξοπλισμού.

Με σειρά εκδηλώσεων τιμήθηκε στην Κορινθία η επέτειος της μάχης της Περαχώρας

Posted: 28 Sep 2021 10:28 AM PDT

Σειρά εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων το περασμένο τριήμερο 24 με 26 Σεπτεμβρίου για την επέτειο της μάχης της Περαχώρας, στην Κορινθία, η οποία έγινε τον Σεπτέμβριο του 1822.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 24 του μήνα, η Ενωση Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας με την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας, διοργάνωσε στην πλατεία Ταξιαρχών της Περαχώρας την εκδήλωση “Θρησκευτικά μνημεία της χερσονήσου της Περαχώρας, τόποι ορθοδοξίας, εθνικών αγώνων και πολιτισμού”.

Ακολούθησε, το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου, η παράσταση “Ο υπασπιστής του Καποδίστρια” που ανέβασε στο Πνευματικό Κέντρο Περαχώρας ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λουτρακίου και το βράδυ της ίδιας ημέρας στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας η εκδήλωση  “Επέτειος της μάχης της Περαχώρας” που διοργανώθηκε από τον δήμο και το Δημοτικό Σχολείο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής παρουσιάστηκαν, η βραβευμένη από το Education Leader Awards (silver) μαθητική ταινία του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας με τίτλο “Στα χρόνια του πόνου και της θυσίας”, το διακεκριμένο στον διεθνή διαγωνισμό “Κάν’το ν’ ακουστεί” τραγούδι  του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας με τίτλο “Μια αγκαλιά όλοι μαζί”, καθώς επίσης και η συμμετοχή του εν λόγω σχολείου στον διαγωνισμό που διοργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και το ΠΕ.ΚΕ.Σ. Πελοποννήσου με τίτλο “1821 μέτρα σε 200 δευτερόλεπτα” με θέμα “Η μάχη της Περαχώρας”.

Το πρωί της Κυριακής 26 Σεπτεμβρίου, στο μνημείο της πλατείας Ταξιαρχών της Περαχώρας, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφανιών.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, στον ίδιο χώρο, παρουσιάστηκε από την Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου το συμφωνικό έργο “Η μάχη της Περαχώρας”, το οποίο συνέθεσε ο αρχιμουσικός της Παλαιάς Φιλαρμονικής Κερκύρας και συνθέτης Σπύρος Προσωπάρης, μετά από σχετική παραγγελία του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, στο πλαίσιο των εορτασμών των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση -αλλά και των 60 χρόνων λειτουργίας της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Λουτρακίου.

Τέλος, το ίδιο βράδυ, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, ο “Ιβυκος” Σύνδεσμος Λουτρακιωτών – Περαχωριτών παρουσίασε την μουσικοχορευτική παράσταση “Μάχη της Περαχώρας – Μνημονικοί Τόποι του ’21”, εκδήλωση που τελούσε υπό την αιγίδα της της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”.

Στις πιο πάνω εκδηλώσεις, η Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσωπήθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Τάσο Γκιολή και τους θεματικούς ομολόγους του Υποδομών Αργολίδας και Κορινθίας Χάρη Βυτινιώτη και Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα.

Παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Κώστας Κόλλιας, ο δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης, ο βο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σάκης Παπαθανασίου κ.α.

Σε περιοχές παραγωγής επιτραπέζιων σταφυλιών, στην Κορινθία, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Α. Λυκουρέντζος

Posted: 28 Sep 2021 10:22 AM PDT

Περιοχές της Κορινθίας με καλλιέργειες επιτραπέζιων σταφυλιών, οι παραγωγοί των οποίων έχουν πληγεί σημαντικά από σειρά καιρικών φαινομένων, επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Τάσος Γκιολής την προηγούμενη εβδομάδα, συνοδεύοντας τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Από κοινού με τους επίσης παρόντες υφυπουργούς Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά και Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστο Δήμα, τον βουλευτή Κώστα Κόλλια και το στέλεχος της Ν.Δ. στην Κορινθία πρώην βουλευτή Μαριλένα Σούκουλη, έγιναν επισκέψεις σε Ζεμενό, Στιμάγκα και Ασσο, όπου είχαν συναντήσεις με αγρότες και αυτοδιοικητικούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here