«Εορτασμός Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821»

0

Δελτίο Τύπου

«Εορτασμός Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821»

Σε λίγες μέρες ο Ελληνισμός θα εορτάσει την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821, η οποία συμπίπτει με την συμπλήρωση των διακοσίων ετών από την Επανάσταση του 1821.

Βέβαια για άλλη μια φορά ο εορτασμός των Εθνικών Επετείων μας βρίσκει αντιμέτωπους με την πανδημία του κορωνοϊού.

Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού οι φετινές εκδηλώσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την 25η Μαρτίου 2021 περιλαμβάνουν τέλεση δοξολογίας (μόνο στον Καθεδρικό Ναό του Δήμου), η οποία θα γίνει σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και καταθέσεις στεφάνων οι οποίες θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής θα προχωρήσει σε γενικό σημαιοστολισμό από το πρωί της Τρίτης 23ης Μαρτίου ενώ το βράδυ της 24ης και 25ης Μαρτίου θα φωταγωγηθούν τα καταστήματα του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α., των Ν.Π.Δ.Δ. και των τραπεζών.

Η Ελληνική Επανάσταση αποτελεί κορυφαίο ιστορικό γεγονός με μεγάλες προσωπικότητες που σημάδεψαν την πορεία του σύγχρονου Ελληνικού κράτους. Φέτος είναι μια επετειακή χρονιά μνήμης και η ματαίωση των παρελάσεων ουδόλως απαξιώνει και μειώνει τις οφειλόμενες τιμές στους ήρωες.

Ας κρατήσουμε ψηλά το μήνυμα της εθνικής ομοψυχίας και της ενότητας.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here